Projelerimizle ilgili görselleri görmek için Tıklayın

SEVİBAN KUŞYILMAZ KİMDİR?

Evli ve 3 çocuk babasıyım. Aile şirketimiz olan Yörem İnşaat 2003 yılında Abdurrahman Kuşyılmaz ve Seviban Kuşyılmaz olarak iki kardeşin birlikte kurduğumuz bir firmadır. Bende firmamızda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda Ticaret Odası Meclis üyesi ve TOBB delegesiyim.

YÖREM İNŞAAT'IN HEDEFLERİ

Yeni projelerimiz var. Farklı bölgelerde farklı projelerimiz olacak. Biz 2016 yılını inşaat sektörü bakımından geçmiş yıllara oranla daha bereketli geçeceğini düşünüyoruz. Ülkenin lokomotif sektörlerinden biriyiz. 2016 ve önümüzdeki yıllardan daha umutluyuz. Yörem İnşaat olarak bugüne kadar yaptığımız tüm projelerde öncelikle insan sağlığı, kalite ve güvenirliliği baz aldık. Yörem İnşaat ailesi olarak bizler gelişen Konya'da inşaat sektöründe memleketimizin daha ileriye gitmesi için katkı sağlamayı hedefliyor ve bu yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ SIKINTILAR

İnşaat sektöründe maalesef kalifiyeli işçi sıkıntısı var. Çalıştırdığımız arkadaşlardan yeterli verimi alamıyoruz. Yine iş güvenliği noktasında, yapılan işin karşılık bulamaması ve iyi ile kötüyü ayırt edememe gibi sorunlar var. Kentsel dönüşüm kapsamında eski mahalle ve evlerdeki vatandaşların gelir düzeyleri çok düşük olduğundan dolayı çözüm konusunda da fazlaca sıkıntı yaşıyoruz. Bunu da insanlarımızın şöyle gözlemlemesini arzu ediyoruz. Binanın kalitesi, bölgeye katacağı değeri göz önünde bulundurarak arsa sahiplerimizin arsalarını oran takıntılı değil, binanın kalitesi ile alakalı esnemeler yapmalarını, kaliteli binaları müteahhitlere de yardımcı olarak uygun bir ortak noktada uzlaşı sağlanmasını istiyoruz.

Yörem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Seviban Kuşyılmaz, inşaat sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, " Farkımız kaliteli malzeme ve işçiliktir" dedi

Yörem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Seviban Kuşyılmaz, inşaat sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Yörem İnşaatın proje ve hedeflerinden bahsetti.

Yörem İnşaat olarak ne tarz konut ve yapılar yapıyorsunuz?

Yörem İnşaat olarak Dedeman civarında yapmış olduğumuz projemizle Genç Osman caddesindeki kalite çıtasını ciddi manada yukarıya taşıdık. Gittiğimiz bölgede mutlaka o bölgeye değer katacağımız binalar inşa ettik. Güvenlikli siteyi insanlarımız son dönemde tercih ediyorlar. Güvenlik bugünün en büyük problemlerinden bir tanesi. Şuana kadar projelerimizde güvenlikli site yer almadı. Ancak mutlaka böyle bir site yapacağız. Burada iş sadece güvenlikli site değil, daha öncede bahsettiğim gibi kaliteli binalarla güvenliği sağlamak olacaktır. Karatay bölgesi ve birkaç bölgede yaptığımız binalar o bölgelere kesinlikle değer kattığına inanıyorum. Üst sınıf binalar yaptık. Karatay'a yakışan, Karatay'a değer katan bir Meram havzandaki, bir Selçuklu bölgesindeki kalitelerin eş değerindeki kaliteyi Karatay'a kazandırmaya çalıştık. Son projemiz ile Ali Ulvi Kurucu Caddesinde bir binamız var. Burada da üst çıtadan bir imalat yaptık. İnsanlarımızın teveccühü var. Kalite noktasında güvenleri ve tercihleri var. Satışlarımızda çok şükür beklediğimiz gibi oluyor. Tabi insanlar artık eskisi gibi değil. Daha iyi, daha kaliteli, daha ferah ve daha güvenli konutlar istiyor.  Bizde bu isteklerine cevap vermek için uğraşıyoruz.

Kentsel dönüşüm ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Kentsel dönüşümdeki en büyük sıkıntı arsaların çözüm noktasındaydı. Merkezi yönetimin bu noktada karar aldığı üzere binanın 3te 2sini tamamlayan müteahhit firmaların önünün açılması konusunda iyi bir gelişme yapıldı. Bununla birlikte Konya biliyorsunuz eski yapılaşmanın hâkim olduğu bir şehirdir. Buradaki yapılaşmalardaki revizyonların, yenileşmenin çözülebilmesi için tabii ki belediyelere ve kamu dairelerine görev düşüyor. Bu noktada birçok iyileştirmenin yanında belediyelerin müteahhitler ile organize olarak yeni bir kanun, yeni bir nizam yapılacağında istişare etmesi gerektiğini düşünüyorum. Prosedürlerde zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Kurumlar arasında diyalog konusunda organize işler yapılmayınca gecikmeler oluyor. Bundan sonra yöneticilerden arzumuz biraz daha istişareli kararlar alınması yönünde.

Müşteri, hedef kitleniz Yörem İnşaat'ı niçin tercih etmeli? Sizi diğer firmalardan ayıran fark nedir?

Yörem İnşaat'ı şundan dolayı tercih edebilirler. Yörem İnşaatın yaptığı konutlar bulunduğu bölgeye göre en üst kalitede, en iyi nitelikte ve nicelikte konutlar üretiyoruz. İşçiliğimize, kullandığımız malzememize dikkat ediyoruz. Maalesef kullanıcılarımız aldıkları binaların niteliğini ve niceliğini çok fazla sorgulamıyor. İnsanımız önceliğini dairelerin fiyatına bağlıyor. Öncelik fiyat olunca nitelik ve nicelik düşüyor. İnşaat firma sahipleri öncelik fiyat olunca, fiyatı uydurabilme adına kalite ve nitelikten taviz veriyorlar. Biz bu konuda kullanıcıların bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünen bir yapı firmasıyız. Bilinçli tüketici fiyata endeksli olarak daire almıyor. Önce beğeniyor, yapılan işe bakıp aradaki farkın 3 lira 5 lira olmasını çok aramıyor. Çünkü insan ömründe genel olarak da bir daire ya da iki daire alır. Fiyatlarımız piyasaya göre biraz yüksek. Biz bu bölgedeki en yüksek fiyata daire satan firmayız. Ama bulunduğu bölgeye göre en iyisini yapmaya çalışınca insanlar da bunun fakında oluyor ve satışlarımız bu sayede gerçekleşiyor.

Vasıflı eleman konusunda sıkıntılar yaşıyor musunuz?

İnşaat sektöründeki personelin tabi ki biraz eğitim sıkıntısı var. Eğitimli eleman ihtiyacımız var. İşsizlik olduğuna ben inanmıyorum. Kaliteli, temiz iş yapan ve güvenilir olan herkese bu memlekete iş var. Mesele güvenilir, düzgün ve kaliteli iş yapmaktır. Ben buradaki personelimizin inşaat sektöründe hangi dalda olursa olsun, resmi kurumlar aracılığıyla ciddi bir eğitimden geçirimlilerini talep ediyorum. Güvenlik tedbirlerini almamıza rağmen malzemeleri kullandırmada sıkıntı yaşayabiliyoruz. Sektörümüz piyasanın lokomotif sektörlerinden olduğundan dolayı iş var, personel yok. Bundan dolayı da kaliteli işçiliği nadiren yakalıyoruz. Bunun karşılığını da vermek zorundayız, veriyoruz da.

RÖPORTAJ-EMRE EROĞLU

Editör: TE Bilişim