Melikşah Antika Pazarı, ayda bir kere meraklılarını bir araya topluyor. Her ayın ikinci pazar günü Meram Melikşah Kapalı Pazar Yerinde antikaseverleri bir araya toplayan pazarda Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserler de satışa sunuluyor. Nisan ayından itibaren her ay pazarın kurulduğunu belirten Selçuklu Antikacı ve Koleksiyoncular Derneği Başkanı Uğur Bitim, Türkiye’de ismini duyuran pazara şehir dışından koleksiyoncuların da katılım gösterdiğini söyledi. 

‘KONYA’YA YENİ BİR KÜLTÜR KAZANDIRDIK’

Antika pazarının Konya’ya yeni bir soluk getirdiğini söyleyen Bitim, “Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş öncülüğünde ve Meram Belediyesi’nin katkılarıyla yapıyoruz. Pazarımızda 225 tezgâhımız ve 200’e yakın katılımcı koleksiyonerimiz var. Kış aylarının gelmesiyle birlikte bu sayı daha da artacak. Bu pazarla birlikte Konyamıza yeni bir soluk getirdik. Konya’ya yeni bir kültür kazandırdık. İnsanlar bu kültürü yeni yeni tanıyıp sevdiler. İnşallah daha da fazla rağbet olacağını düşünüyorum. Beklentilerimiz daha da güzelleşmeye başladı. Yaz sezonunda insanlar tatile gittikleri için bu işin sezonu, kış mevsimidir. Bu haftada ciddi oranda bir misafirle karşılaştık ve inşallah her ay daha güzel bir kitleyle karşılaşacağımızı umuyorum. Ankara, İstanbul ve Kayseri’den gelen katılımcılarımız var. Hepsi de bu ilgiden memnun. Burada her bütçeye göre eski eşyalar mevcut ve tüm antikadan anlayan, alan- satan ya da gezmek isteyen bütün meraklılarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘HAN’A DA BEKLİYORUZ’

İnsanların evlerindeki eski eşyalar konusunda atmadan önce danışmaları gerektiğini söyleyen Bitim, eşyaların tekrardan kazanılabilir hale getirilmesi için insanlara danışmalarını tavsiye ettiklerini söyledi ve “Amacımız eskiye sahip çıkmak.” dedi. Pazar için vakti olmayan insanları Han’a beklediklerini söyleyen Bitim, “2010 yılında başlayıp büyüttüğümüz ve toplam bin metrekarelik kapalı alanla Türkiye’nin en büyük müzayede salonu haline getirdiğimiz salonumuz ve 3bin 150 metrekare arazimizi Antikacılar Han’ı haline getirdik. Haftanın 5 günü Bitim Antik oba çadırı Selçuklu Antikacılar Hanı’nda akşamları mezat ve fasıl yapıyoruz. Faslımıza Udi ekibi eşlik ediyor ve pazara fırsat bulamayan tüm dostlarımızı hanımıza da bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

KARAMAN’A AÇILDI!

Eylül ayı itibariyle Selçuklu Antikacı ve Koleksiyoncular Derneği olarak Karaman’da pazar kurmaya başladıklarını belirten Bitim, “Haftanın 3’üncü pazar günü de Karaman Belediyesi’nin öncülüğünde Karaman’da ürünlerimizi sergiliyor ve insanlarla buluşturuyoruz. İlk ay katılımın biraz olması bizim de beklediğimiz bir şeydi ancak orada da meraklı bir kitle var. Bu ay 3’üncüsünü yapacağız, daha güzel bir katılım bekliyoruz.” dedi.

‘KATILIM ÇOK GÜZEL’

Antika pazarına Ankara’dan katılım gösteren antikacılardan Ayhan Hikmet Yazar, Konya’daki antika pazarına ilk defa bu ay katıldıklarını söyledi. Pazara katılımın güzel olduğunu söyleyen Yazar, “Başkanımız Uğur Bitim Bey’in davetiyle ilk defa bu ay katıldık. Mağazamızda olan, yurt dışından da getirdiğimiz retro ve vintage dediğimiz ürünlerle katıldık. Konya’da yeni olan bu pazarımıza katılım ve ilgi çok güzel. Sonraki aylar için olumlu düşünüyor ve katılmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim