Kurallar çiğnenmek için değil uyulmak içindir. Hele birde toplum vicdanını zedeleyecek bir hataysa işlenen suç, yasal karşılığından çok  toplumsal karşılığını düşünülmelidir. Fotoğraf  Sahibiata Mahallesi, Mimar Muzaffer Caddesi’nde çekildi. Hiçbir engel sorunu olmayan bir vatandaş arabasını engelli vatandaşların arabasını park etmek için özel olarak hazırlanan engelli araç park yerine park edip gitti.

Engelli araç park yerine park etmek hiçbir şoförün aklına gelmemiş olacak ki sadece engelli bireylerin arabalarını koymaları için ayarlanan bu yere bu aracın şoförü hariç kimse park etmemiş. 

CEZAİ YAPTIRIMI VAR

Trafik cezaları 61/1-0 maddesine göre Taşıt yolu üzerinde engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park etmek, 2017’deki güncellenen cezası 190.00 TL. Sürücüler içinde 15 ceza puanı uygulanıyor. 

“HAKKIMIZ GASP EDİLİYOR”

Konuyla ilgili görüşlerini gazetemize aktaran Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi Başkanı Ahmet Mıhçı, sürücülerin engelli haklarına riayet etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Engelli bireylerinin haklarının gözetilmesi gerekiyor. Bu konuda sürücülerden saygı bekliyoruz. Hayatın her alanında bizler için yaşamak çok kolay değilken verilen haklarımızın da gasp edilmesi açıkçası bizi üzüyor. Bakıldığında engelli araç park yeri sayımız zaten çok yüksek değil. Birde bu tarz eylemler görmek düşündürücü. Ben bütün vatandaşlarımıza engelli haklarını uymaya davet ediyorum” dedi. 

UFUK KENDİRCİ

Editör: TE Bilişim