Konya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası 9. Genel Kurul Toplantısı Esnaf Odaları Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen Genel Kurula Esnaf Kefalet Kooperatif Bölge Birliği 20. Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, Konya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski başkanları, KONESOB’a bağlı oda başkanları ile çok sayıda oda üyesi katıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Arif Yeşildaş güven tazeledi. Düzenlenen Genel Kurulda Konya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından 20. Yılını dolduran oda üyelerine ve eski başkanlarına plaket takdim edildi.

‘MESLEĞİMİZİN ÖNEMİNİ HER PLATFORMDA DİLE GETİRDİK’

Göreve geldikleri günden bu yana mesleklerinin önemini her platformda dile getirdiklerini ifade eden Konya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Adayı Arif Yeşildaş, “ 10 Ocak 2014 de yapılan olağan genel kurul toplantısıyla üyelerimizin teveccühü ile görevi devraldık, Odaya geldiğimiz ilk günden itibaren çok yoğun bir şekilde destek ve tebrik ziyaretimizi yapan değerli üyelerimiz, meslek odaları başkanlarımız, MEDAŞ müdürleri ile yetkililerinin göstermiş olduğu bu destek ve teveccüh ile 2018 seçimlerinde ezici bir sonuç almamızı bize layık gören değerli üyelerimin desteği bizleri bir kere daha gururlandırmıştır. Bu destek ve teveccühlere layık olmak için dilimizin döndüğü, elimizden geldiği kadarıyla sabah-akşam demeden işimizden evimizden çoluk çocuğumuzdan fedakârlık ederek mesai gözetmeden odamızı her türlü fuzuli harcamalardan kaçınarak en iyi şekilde temsil edilebilirliğini sağlamaya gayret gösterdim. Hayatımızı sürdürebilmek için ihtiyaç duyduğumuz ekmek, su gibi elektriğinde vazgeçilmez bir ihtiyaç olarak elektrik enerjisinin kullanılabilirliğini sağlamak üzere harcanan emek ve ustalığınız karşısında hak ettiğiniz maddi ve manevi değeri elde etmeniz için, mesleğimizin önemini her platformda dile getirerek, bütün iletişim kanallarıyla ilgili kurum ve kuruluşlar ile halkımızı bilgilendirmeye gayret gösterdik” dedi.

‘HER DAİM ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ’

Konya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak her daim üyelerin yanında olduklarını ve yeni dönemde de olmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Her sene yılda iki defa yapılan İstanbul TÜYAP ve Cnr Expo Fuar alanında ki Elektrik Malzemeleri, Aydınlatma, Otomasyon, Akıllı Bina Teknolojileri, Soğutma Sistemleri Fuarlarına Üyelerimizin gelişen teknoloji ile yeni çıkan ürünler hakkında gerekli bilgilere ulaşabilmesi, üretici firmalarla bizzat görüşme yapmaları sağlanmıştır. Konya Elektrik Mühendisleri İl Temsilciliği, MEDAŞ, TEİAŞ, TÜRK TELEKOM temsilcileri ile üyelerimizin sahada karşılaştığı sorunlar, uygulamalar hakkında sürekli olarak görüşmelerde bulunulmuş. Grup toplantıları, yüz yüze görüşmeler, genel toplantılar yapılarak üyelerimizin ilgili kurumlar ile entegreli çalışmaları sağlanmıştır. İlimiz merkez Belediyeleri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunarak, Elektrikçi esnafımızın yapımını üstlendiği binalarda ilgili belge ve denetimler konusunda gereken hassasiyetlerin gösterilmesi yönünde çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarımız neticesinde kayıtsız faaliyet gösteren meslektaşlarımızın oda kayıtlarının yapılması sağlanmış, fiyat istikrarsızlığını minimize etmek amaçlanmıştır. Yerel medyada üyelerimizin sorunları ile ilgili sürekli olarak röportajlar verilerek siz değerli üyelerimizin menfaatleri savunulmuş ve hakları aranmıştır” ifadelerini kullandı.

‘MESLEKİ SORUNLARINIZI TEK DEĞİL, BİRLİKTE ÇÖZELİM’

Oda üyelerine seslenen Yeşildaş, oda üyelerinin mesleki sorunlarını tek başına değil, Yönetim Kurulu ve Oda ile birlikte çözme çağrısında bulunan Yeşildaş, “Bizler, mesleğimizin gelişimine katkı sağlamak, sizlerin çalışma koşullarını daha sağlıklı hale getirebilmek için çeşitli etkinlik, seminer, toplantı gibi faaliyetlerde bulunmaya gayret göstermekteyiz. Ancak siz üyelerimizin bu çalışmalarımıza destek ve katılımları bizleri başarıya götürecektir. Üyelerimiz ile bütünleşmek, birlikte sorunlara çözüm üretmek için tüm samimiyetimizle her işin ardında özverili bir gönüllülükle meslek alanımıza hizmet etmektir hedefimiziz. Bu bağlamda sorunlarınızı ve sıkıntılarınızı yönetim kurulumuza ulaştırmak suretiyle dile getirmenizi, Mesleki sorunlarınızı tek başımıza değil de, birlikte beraber çözme yollarına gitmenizi, birlik ve beraberlik içinde olmanızı, Yönetim kurulunun alacağı kararlara uymanızı, değerli fikirlerinizle katkıda bulunmanızı maddi veya manevi sıkıntılarınızı mutlaka odamıza ulaştırmanızı istiyoruz. Geçmişten gelen birikimlerimizin üzerine, sizlerin desteğiyle yeni birikimlerin eklenerek, ileriki dönemlere aktarılması için üzerimize önemli görevler düştüğünün bilincindeyiz. Bugüne kadar katkılarını esirgemeyen ve bundan sonraki süreçte de katkı sunacak olan siz oda üyelerimize şimdiden teşekkürü borç bilirim” dedi.

Arif Yeşildaş başkanlığında Konya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Nuri Tüfekci, Mustafa Yurtkan, Erol Çiylez, Hakan Sevgi, Ali Osman Yavuz, Serdal Duran. Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; Hüseyin Özyer, Hasan Yücel, Serkan Öztürk, İsmet Çoşar, Mustafa İriş, İbrahim Vatandaş, Adem İbiş. Denetim Kurulu Asil Üyeler; Mustafa Eken,Tahir Kutnu, İsmail Taşkıran. Denetim Kurulu Yedek Üyeler; İbrahim Kağnıcı, Tevfik Altuntaş, Abdi Kedersiz.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim