SONAR, 1 Eylül- 15 Kasım 2021 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine dayanarak 14 büyükşehirin ilçe belediye başkanlarını kendi seçmenleri nezdinde sorgulayıp, aldığı oran ile ilk 10`a giren belediye başkanlarını açıkladı. Gerçekleştiren araştırmanın ardından Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ankette yüzde 65,8 oranıyla büyükşehirler arasında en başarılı 4. ilçe belediye başkanı oldu.

SONAR tarafından yapılan açıklamada, araştırmanın ana amacının, nüfusu en yüksek 14 Büyükşehir ilçe belediye başkanlarının, seçmenleri nezdindeki başarı oranı saptamak olduğu bildirildi. Yapılan çalışmada İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Konya, Şanlıurfa, Gaziantep, Kocaeli, Mersin, Diyarbakır, Hatay ve Manisa Büyükşehir İlçe belediye başkanları, kendi seçmenleri nezdinde sorgulandı ve aldığı oran ile ilk 10’a giren belediye başkanları belirlendi.

Araştırma 1 Eylül-15 Kasım 2021 tarihleri arasında, TÜİK verilerine dayanarak büyükşehir ilçelerinde gerçekleştirildi. İlçelerde ortalama 500’er kişi ile telefonla (CATI) anket yapıldı. Bazı ilçelerde yüz yüze anket uygulandı. Anketler, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişiler ile gerçekleştirildi. Yaş ve cinsiyet kotoları da TÜİK’in önceden saptadığı veriler baz alarak uygulandı.

BİRLİKTELİK BAŞARI GETİRDİ

Göreve geldiği günden bu yana ekibi ile birlikte Karatay’ın çehresini değiştirmek için gece gündüz demeden çalışmalarını aralıksız sürdüren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ekibinin yoğun gayreti SONAR’ın araştırmasında Başkan Kılca’yı büyükşehirler arasında ilçe belediye başkanları sıralamasında 4. sırada yer almasını sağladı.

KARATAYLILARI TALEPLERİ İHMAL EDİLMİYOR

Gönül belediyeciliği ile Karatay’ın cadde ve sokaklarını adım adım gezen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca vatandaşlardan gelen taleplerin gerçekleşmesi adına önemli bir çalışma yürütüyor. Vatandaşların Karatay ile ilgili taleplerini, isteklerini ve sorunlarını tek tek dinleyen Hasan Kılca Karataylıların taleplerinin gerçekleşmesi adına önemli çalışmalara imza atıyor. Başkan Kılca gerçekleştirdiği ziyaretler de çocukları da unutmayarak çocukları da başta Konyaspor forması başta olmak üzere çeşitli hediyeler ile sevindiriyor.

ALTYAPI ÇALIŞMLARINDA KARATAY FARKI ÇIKIYOR

Büyükşehir Yasası le hizmet ağı genişleyen Karatay Belediyesi Karatay’ın mahallerinde vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına yoğun mesai harcıyor. Karatay mahallerinde belirlenen altyapı eksikleri Karatay Belediyesi ekipleri tarafından hızlı bir şekilde giderilerek vatandaşların yaşamları kolaylaşıyor.

SAĞLIK YATIRIMLARINA DA ÖNCÜLÜK EDİYOR

Karatay Beleyesi ilçe genelinde bulunan vatandaşların sağlık hizmeti alırken rahat ve konforlu alanlarda alması adına ilçeye kazandırılan Aile Sağlığı Merkezleri yatırımlarında da öncülük ediyor. İhtiyacı olan mahallelere Aile Sağlığı Merkezleri inşa eden Karatay Belediyesi gerçekleştirdiği çalışmalar ile vatandaşların gönlünde taht kuruyor.

SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK ÇALIŞMLARI İLE DE SÖZ ETTİRİYOR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca önderliğinde Karatay Belediyesi her vatandaşa yönelik gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel belediyecilik çalışmaları ile de adından söz ettiriyor. Karatay Belediyesi kültürel yayıncılık kapsamında da çok sayıda eseri kültürümüze kazandırıyor.

KARATAY EĞİTİM YATIRIMLARIYLA DA GÖZ DOLDURUYOR

Karatay’da eğitim alacak öğrencilerin rahat ve konforlu alanlarda eğitim almasını hedefleyen Karatay Belediyesi eğitim yatırımlarını da aralıksız sürdürüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile eğitim yatırımları koordineli şekilde gerçekleştiriyor. Karatay’da 1. Sınıfa başlayan öğrencilere kırtasiye dağıtımı gerçekleştirirken öğrencilerin başarısı için de çeşitli çalışmalar yapılıyor.

KARATAY SPOR VE SPORCUNUN YANINDA

Göreve geldiği günden bu yana spora ve sporculara destek veren Hasan Kılca, Karatay Belediyespor Kulübü bünyesinde bulunan sporcular katıldıkları yarışmalarda derece ile ayrılıyor. Karatay Belediyespor bünyesinde geleceğin sporcuları yetişiyor.

SIFIR ATIK ÇALIŞMLARI İLE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi'nin yaygınlaştırılması kapsamında Karatay genelinde yürütülen Sıfır Atık çalışmaları ile de adından söz ettiriyor.

TÜM BU ÇALIŞMALAR BAŞARIYI GETİRDİ

Başkan Kılca’nın her alanda ortaya koyduğu bu çalışmalar, başarıyı da beraberinde getirdi. Başkan Kılca’nın önderliğinde Karatay Belediyesi’nin yapmış olduğu bu hizmetler, ilçe sakinlerinin takdirini kazandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA