Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra olağanüstü durumlarda göstermiş olduğu hızlı reaksiyonla Türkiye’de ve dünyada ‘Konya Belediyeciliği’ modelini oluşturmayı başaran Konya Büyükşehir Belediyesi, doğal afetler gibi olağanın dışında gerçekleşen durumlarda da yardıma koşan, yaraları saran, derde derman olmak için tüm imkanlarıyla seferber oluyor.

Uzun yılların vermiş olduğu belediyecilik tecrübesiyle hizmetlerine devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, fiziki belediyecilik alanında Konya’yı daha yaşanabilir ve daha güzel bir şehir haline getirebilmek adına imkanları ölçüsünde var gücüyle hareket ediyor. Yine uzun yılların verdiği tecrübeyle fiziki belediyeciliğin yanında sosyal ve kültürel hizmetlere de ağırlık veren Konya Büyükşehir Belediyesi, tüm Konya halkında ‘Benim Şehrim’ bilinci oluşturmak için gayret gösteriyor.

MALATYA VE İZMİR DEPREMLERİNİN YARALARI SARILDI

Belli bir iş planı çerçevesinde zamana yayılarak gerçekleştirilen bu hizmetlerin yanında Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanan doğal afetlerde de hızlı bir şekilde reaksiyon göstererek, yaraları sarmak adına imkanları ölçüsünde harekete geçiyor. Kısa vadede yaşanılan Malatya ve Elazığ depremlerinde 12 kişilik uzman arama kurtarma ekibini bölgeye gönderen Konya Büyükşehir Belediyesi, bölgede başarılı bir şekilde çalışma yürütmüştü.

Ardından yaşanan başka bir felaket ise İzmir’de yaşanan depremdi. İzmir’in yaralarını da hızlı bir şekilde sarabilmek adına Türkiye genelinde başlatılan seferberliğe ortak olan Konya Büyükşehir Belediyesi, 12 kişilik arama kurtarma ekibi ile deprem sonrası çalışmalara ortak olmuştu. Diğer yandan bölgede sosyal yardım çalışması da yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, halkın ihtiyaçlarını karşılamak için çaba harcamıştı.

MERSİN’İN ANAMUR İLÇESİNDEKİ YANGINA İTFAİYE DESTEĞİ

Başka bir olay ise Mersin’in Anamur ilçesinde yaşanan orman yangınıydı. 2020 yılının Ekim ayında Mersin’in Anamur ilçesinde çıkan ve kısa sürede büyüyerek büyük çapta hasara yol açan yangının daha çok büyümesini önlemek için ilk harekete geçen şehirlerden biri yine Konya’ydı. Konya Büyükşehir Belediyesi bu kez de iş makineleriyle birlikte itfaiye ekiplerini bölgeye göndererek yangının oluşturduğu hasarı en aza indirgemek için çalışma yürütmüştü.

MARMARA’DAKİ MÜSİLAJIN TEMİZLİĞİNDE DE KONYA VARDI

Yaşanan her türlü doğal afete alanında uzman ekipleriyle müdahalede bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul başta olmak üzere Marmara Denizi’nin neredeyse tamamında kıyı şeritlerinde görülen müsilaj sorununa da çözüm için oradaydı. Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, müsilaj sorununun en kısa sürede çözüme kavuşması için başta İstanbul olmak üzere bölge ekip ve ekipmanlarını göndererek destekte bulundu.

SEL FELAKETİNİN ARDINDAN EKİPLER DOĞU KARADENİZ’DEYDİ

Son olarak geçtiğimiz günlerde Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yoğun yağmur sonrası oluşan sel felaketinin ardından yine harekete geçen Konya Büyükşehir Belediyesi kısa sürede bölgeye ulaştı. KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün alanında uzman ekip ve ekipmanları başta Artvin ve Gümüşhane olmak üzere bölgedeki su taşkınlarını önlemek ve sel felaketinin açtığı yaraları sarmak için günlerce bölgede kalarak koordineli bir şekilde çalışma yürüttü.

KONYA, DURUŞUYLA HERKESİN TAKDİRİNİ KAZANDI

Konya halkının yardımseverliğine işaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Elazığ ve İzmir depremlerinde oradaydık. İstanbul, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale’de müsilaj mücadelesindeydik. Şimdi de Artvin’de sel sonrası temizlikteyiz. Nerede ihtiyaç varsa Konya Modeli Belediyecilik orada göreve hazır. Allah afetten korusun, devletimize güç versin” ifadelerine yer verdi. Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarındaki paylaşımların altında, felaketlerin ardından yaraların hızlı bir şekilde sarılması adına yapılan hizmetler nedeniyle teşekkür ve memnuniyet mesajları yağdı.

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim