Önceki gün akşam saatlerinde ardı ardına yaşanan depremler vatandaşlarda endişeye neden olurken, çeşitli söylentileri de beraberinde getirdi. İlde meydana gelen depremlerde can kaybı meydana gelmezken, Kadir Kapıcı adlı bir vatandaş ise, depremleri önceden bildiğini iddia etti. Kişisel sosyal medya hesabında sürekli depremlerle ilgili paylaşımları yapan Kapıcı, “Biometrepara yöntemi ile doğa olaylarını hissedebiliyorum” açıklaması yaptı.

‘BİYOLOJİK ALGIM GÜÇLÜ’

Vücudunun harita gibi olduğunu savunan Kapıcı, “Bioparametre yöntemi ile depremi daha önce tahmin edebiliyorum. Biyolojik algım bedene tepki veriyor. Tabi bunu hissetmek önemli. Türkiye’de benim gibi 4-5 kişide böyle bir yetenek olduğunu düşünüyorum. 23 Eylül’de Facebook adresimde Doğu’dan Batı’ya enerji geçtiğini söyledim. Daha sonra 23 Ekim’de İç Anadolu’nun Batı kesiminde 3 ile 5 arası deprem gelebilir dedim. Yaptığım paylaşımlarda herhangi bir sahtekârlık yoktur. Bu işin sırrı bioparametre yöntemi. Benim bünyem adeta anten gibi. Ben bunu sistematik hale getirdim ve kendimi geliştirdim. Bu yöntem dünyada da kullanılıyor. Bu bir nevi biyolojik algıdır. Hissiyata dayanan bir algı türüdür. Enerji’nin bedene yansımasıdır” dedi.

‘DEPREMDEN ÖNCE VÜCUDUMDA AĞRI OLUR’

Enerji’nin bedene yansıdığını kaydeden Kadir Kapıcı, “15 Ekim 2020’de İzmir’e yakın deprem olacağını yazdım. 30 Ekim İzmir’e yakın bir deprem meydana geldi. Konya’da şuan deprem olacağını hissetmiyorum şuan öyle bir şey yok ama ilerleyen zamanlarda olabilir. Akşam olur, sabah olur bu belli olmaz. Konya ile ilgili bedenimde birikmiş enerji şuan yok. Dünyadaki bütün depremleri tahmin edebiliyorum. Bunun için bedenimi sürekli dinlemek zorundayım. Deprem olacağı zaman vücudumda ağrı, sızı oluyor. Çarpıntı yaşıyorum” diye konuştu.

‘DURUGÖZ YÖNTEMİM VAR’

İstanbul, Van, İzmir, Konya gibi illerde ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde depremleri hissettiğini iddia eden Kapıcı, “Antalya’da deprem olacağı zaman, sol dirseğimin altında ağrı oluyor. İzmir’de olacağı zaman sol sırtımda ağrı olur. Konya’da deprem olacağı zaman ise; sol omuz ve kol bitişiğinde ağrı hissederim. İstanbul’daki depremde sol omzumun üstünde ağrılarım oldu. Dünya’dan örnek verecek olursak, Endonezya’daki depremde, kalbimde çarpıntı oldu. Japonya’da ki depremde kalbimde batma meydana geldi. İran’da meydana gelen depremde ise, sol kolumun altında ağrı oldu. Rusya’daki yaşanan depremde sol kolumun üstünde ağrı meydana geldi. Güney Amerika’da olacağı zaman sağ kol ve dirsekte oldu” şeklinde görüş belirtti. Kapıcı, ağrısının yüksek olduğu zaman ise, deprem şiddetini daha fazla hissedebildiğini dile getirdi. 

Yanardağ patlamalarını ya da kasırgaları da durugöz yöntemi ile tahmin edebildiğini öne süren Kapıcı, “Gözümün önünde siyah tomurcuklar meydana geliyor. Ağrı küçük olursa, depremin şiddeti küçük oluyor, yüksek olduğu zaman ise, daha fazla olabiliyor. Toplumun beni yanlış anlamasını istemiyorum. Çünkü bu kendime has bir yetenek” ifadelerini kullandı. 

Büşra Gültaş

Editör: TE Bilişim