Yıllardır kalite standartlarının çok üzerinde bir anlayışla hizmet veren Petek Pastanesi, Alper Tunga Yücel’in mutfak şefliğini yaptığı Alp Chef markası ile mutfağını genişleterek bir Dünya Mutfağı’na dönüştürdü. Modern Dünya Mutfağı’ndan Türk damak tadına hitap eden lezzetlerin Alp Chef özel reçeteleri ve Petek Pastanesi’nin uzun yıllardır süregelen misafirperverlik deneyimi ile sunumu ile de adından söz ettiriyor. Butik çikolatayla birlikte gerçek çikolata lezzetini Konyalılarla buluşturan Petek Pastanesi, çikolata severlerin de uğrak noktası. Petek Pastaneleri Sahiplerinden Alper Tunga Yücel, “Restaurant kısmımız olan Alp Chef’de Ramazan’a özel menüler hazırladık. Alp Chef Restaurant’ta misafirlerimiz için ayrılacak özel alanlarda veya evlerindeki sıcakkanlıyı vereceği davetlerde hatta iş yerinizde düzenleyeceğiniz kurumsal davetlerde Dünya Mutfağı’ndan seçme lezzetlerimiz ile alanında tecrübeli servis personelimiz ve şık sunumlarımız ile yanınızdayız. Hazırladığımız bu özel menüler ile Konyalı hemşerilerimiz ile iftarda buluşacağız. Pastane kısmımız da müşterilerimiz sevdikleri ile birlikte oturarak güzel vakit geçirmesini sağlayacağız. Yakın çevreye paket servisimiz Ramazan’da da devam edecek. Petek Pastanesi ailesi olarak tahinli pidemizde oldukça iddiayız. Bu lezzetimiz Konyalılar tarafından da büyük beğeni alıyor” ifadelerini kullandı

‘KONYA’NIN EN ESKİ PASTANESİYİZ’

Konya'da çikolata alanında yeniliklere imza atan Petek Pastanesi, hakkında bilgi veren Petek Pastaneleri Sahiplerinden Alper Tunga Yücel, “ Petek pastanesi Konya’nın bilinmiş ve eski pastanelerindedir. İnsanların mutlaka bir doğum gününde, evliliğinde, nişan töreninde yada ‘hadi serin bir şey yiyelim. Şöyle güzel ferahlatıcı bir dondurma yiyelim’ dediğinde insanların mutlaka bir kerede olsa gelmiş oldukları Konya’da geçmişi olan önemli değerlerden sayılabileceklerden bir tanesi petek pastanesi. Konya’da hatırı sayılı 5-6 tane geçmişi ve kökleri olan pastane var. Amacımız bunların arasında öncelikle yer bulabilmek. Petek Pastanesi gerçekten marka değerini yüksek, insanların tercih sebepleri içerisinde yer alan bir noktaya getirebilmek için çabaladık, gayret ettik ve öylede devam ediyoruz” dedi.

‘BUTİK ÇİKOLATA İLE ÖN PLANDAYIZ’

Petek Pastanesi Türkiye’de az sayıda olan Konya’da ise Tek Butik Çikolata üretebilen işletmelerinden bir olduğunu ifade eden Yücel, “2005 yılından beri Avrupa’nın en iyi çikolataları olarak kabul edilen küvertürleri işleyerek üretmekteyiz. Yılların verdiği deneyimimizle, elde ettiğimiz reçeteler sayesinde ürettiğimiz kremalarla dolgularını yapıyoruz. Bazı çeşitlerimiz sadece bize özeldir. Türk damak tadına uygun kuru yemişler ve doğal meyve özleri kullanılarak yapılmaktadır. Petek Butik Çikolatayı yemeye başladığınızda, kendinizi tutamayıp birden daha fazlasını isteyecek, her çikolatada yeni bir mutluluk ile tanışacaksınız. Az miktarlarda mutfağımızda özel ürettiğimiz özel çikolata, bütün lezzetini içine hapsetmektedir. Onun içindir ki Butik Çikolatanın tadı da şeklide özeldir ve zevkinizi yansıtır. Bunlar bizim hem marka değerimizi hem de müşteri açısından tercih sebeplerimizden bir tanesidir” diye konuştu.

‘ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLER İLE İDDİALIYIZ’

Pastacılık mesleği içerisinde barındırdığı çeşitler açısından çok önemli bir meslek olduğunu ifade eden Yücel, “Pastacılık mesleği, içerisinde barındırdığı çeşitler açısından çok önemli bir meslek. Biz bu manada bakıyoruz. Birbirinden farklılık görmüyoruz çıkardığımız ürünler arasında. Dondurmamız Türkiye’deki birkaç dondurmacılardan bir tanesidir Petek Pastanesi. Konya’daki iddialı baklavacılar kadar iddialı bir baklavamız var. Yaş pasta da ise bize bir tarttı olabileceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim