Çumra Ziraat Odası’nın yeni başkanı Mehmet Karadağ, yapılan ilk oda toplantısının ardından Yenigün Gazetesi’ne konuştu. Karadağ, çiftçinin her daim yanında bulunacaklarını söylerken toplantıda konuşulan kritik konularla ilgili de bilgi verdi  Konya Yenigün Gazetesi, Çumra Ziraat Odası yeni başkanı Mehmet Karadağ’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Oda olarak ilk toplantılarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Karadağ, üreticilerin her daim yanında olacaklarını vurgularken hedefleri hakkında da bilgi verdi.  Ayrıca Karadağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyareti gerçekleştiren Yenigün Gazetesi Muhabirleri İbrahim Hakkı Büyükharbut ve Hacer Ceylan’a teşekkür etti.

‘SEVİNCİMİZ BURUK KALDI’

Yaşanan depremlerle ilgili üzüntüsünü dile getiren Karadağ, ‘bu günleri beraber aşacağız’ mesajı verdi. Deprem bölgesine ve bölgeden gelen depremzedelere kucak açtıklarını belirten Karadağ, “Yönetim olarak elimizden geldiğince destekte bulunuyoruz. Mahallelerimizdeki depremzedelere ziyarette bulunarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Depremden dolayı seçim sevincimiz buruk kaldı. Rabbim inşallah böyle bir acıyı tekrar göstermez.” diye konuştu.

‘İŞİN ACEMİSİ DEĞİLİZ’

Yaklaşık 1 ay önce seçimi kazanan Karadağ, yönetim kurulu ilk toplantısını 3 Mart itibariyle gerçekleştirerek bazı kararlar aldıklarını ifade etti. Her zaman üreticinin ve çiftçinin yanında olacağını dile getiren Karadağ, “Ben bir üretici olarak yıllardır bu işin içindeyim ve bu işin acemisi değilim, üreticinin sıkıntılarını biliyorum. Bu yüzden her daim onların yanında olacağız. Yaptığımız her iş ben yaptım değil; biz yaptık olacak. İlçe Tarım Müdürümüzle istişare yaptık diğer kurumlarla irtibat halinde olarak çiftçiye destek olacağız. Çiftçiye kapımız her zaman açık ancak çiftçimizin buraya gelmesinden ziyade biz çiftçinin ayağına gideceğiz; derdini dinleyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

SİGORTA VE PROJE DESTEĞİ!

Çiftçileri yeniliklerin beklediğini söyleyen Karadağ, çiftçilerin farklı alanlarda da avantajlı olacağını ifade etti. Yapılan toplantıda alınan kritik kararlardan bazısını açıklayan Karadağ, “Bir sigorta kurumuyla anlaşarak çiftçilerimizi yüzde 10 indirimli bir şekilde sigortalardan yararlandıracağız. Ayrıca sadece tarım sigortasında değil; kasko, trafik sigortası gibi sigortalarda da yardımcı olacağız. Ekipmanları eksik üreticilerimize elimizden geldiğince destek sağlayacağız.” dedi. Çumra Ziraat Odası çerçevesinde çalışma ve projelerle ilgili her türlü desteğin verildiği bir birimin de kurulacağını ifade eden Karadağ, konuyu şu şekilde aktardı: “Çiftçilerimize çalışmalarında danışmanlık yapma amacıyla bir birim kuracağız. Birimde üreticimizin iyiliği için çeşitli projeler hazırlarken aynı zamanda projesi olanları da hayata geçirme noktasında yardım olacağız.

‘SUSUZLUK, EN BÜYÜK SORUNUMUZ’

Kurak bir yıl geçtiğine dikkat çeken Karadağ, çiftçinin sıkıntılarına çözüm olacaklarını ancak en büyük sorunun ‘su’ olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “Bu yıl zaten bir kuraklık baş göstermişken depremden sonra çoğu üreticinin kuyularında sıkıntı olduğu haberini alıyoruz. Bu yıl sulamada büyük bir sıkıntı olacak gibi duruyor. Devlet erbabından bir an önce AHİ Kanalı’nın yapılmasını ve Çumra’ya suyun gelmesini temenni ediyoruz.” diye konuştu.

MEHMET KARADAĞ KİMDİR?

1963 yılında Hadim’in Eğiste köyünde dünyaya gelen Mehmet Karadağ, ailesiyle birlikte 1965 yılında Çumra’ya geldi. Meslek hayatına ilk olarak oto tamirci çıraklığıyla başlayan Karadağ, 1980 yılında kendi iş yerini açarak esnaflık yapmaya başladı. O yıllarda aynı zamanda çiftçiliğe başlayan Karadağ, 1980 yılından bu yana esnaf ve çiftçilik yapıyor. 12 yıl önce Çumra Ziraat Odası’nda Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Karadağ, 2023 yılında Çumra Ziraat Odası Başkanı olarak seçildi.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim