Konya’nın hatta Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden olan Çumra, son dönemde sanayisiyle de dikkat çeken adımlar atıyor. Özellikle Çumra OSB’nin genişleme alanının onaylanması ve yeni üretim alanları için tahsis başvurularının alınmasıyla Çumra, gelecek adına önemli bir üretim merkezi olacağını gösteriyor. Tüm bu adımlara ek olarak Çumralı iş insanları da ellerini taşın altına koyarak, güç birlikteliği yaptılar. Uzun zamandır üzerinde çalışılan Çumralı Sanayici ve İşadamları Derneği kurularak hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı. Çumra Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇUMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Topcu, ÇUMSİAD hakkında merak edilenler ile projelerini anlattı. Topcu, “Bizler Çumra’nın; Çumra Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇUMSİAD) çatısı altında, Çumra’ya gönül vermiş, Çumra’nın ekonomik ve sosyal gelişimi daha yükseklere taşımak amacıyla bir araya gelmiş iş insanlarıyız” dedi.

ÇUMSİAD hakkında bilgi verir misiniz?

Sivil toplum örgütlerinin giderek önem ve değer kazandığı, iş dünyasında artan sorunların olduğu bu günlerde yıllardır eksikliğini hissettiğimiz, Çumra’mızın ve bölgemizin bütün sektörlerini tek çatı altında buluşturup; birlikten kuvvet doğar ilkesi ile Çumra’ya ve Çumralı hemşerilerimize bir nebze de olsa nefes olmak için, 2021 yılının başlarında hayalini kurup istişarelere başladığımız, 2022 yılı Mayıs ayında açılışını yaptığımız bir sivil toplum kuruluşudur.

ÇUMSİAD’ın vizyonu ve misyonu hakkında bilgi verir misiniz?

Bizler ve bizden sonraki nesillere sunulan imkan ve olanaklardan en üst düzeyde yararlanmaları konusunda önünü açmak ve yardımcı olmak bizim en büyük hedefimizdir.  Bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmanın yanı sıra, bölgesel ve sektörel politikaların oluşturulmasını sağlamaktayız. Elimizdeki olanakların en iyi şekilde değerlendirilmesi için faaliyetlerde bulunarak, bölgesel ve sektörel kalkınma vizyonları geliştirerek Çumra’mızın hem iş gücünü hem ulusal bazda bilinirliliğini artırmaya yardımcı olmak, iş dünyasını ilgilendiren sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyuna, yetkili kurumlara duyurmak amacıyla, üyelerimiz arasında güç birliği sağlayarak ortak çalışma zemini oluşturmak, sivil toplumun kurumsallaşması ve özel girişimciliğin yaygınlaşması adına faaliyetlerde bulunmak,  Çumra merkez ve mahalleleri dahil olmak üzere bir çok vatandaşımıza iş imkanı sunarak dar gelirli hemşerilerimizin yaşam seviyesini bir nebze de olsa artırmak ve bu bağlamda projeler geliştirmek, Çumra’nın ve bölgemizin ekonomik ve sosyal  açıdan gelişmesi için çeşitli kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapmak adına kurulmuştur.

ÇUMSİAD olarak üyelerinize yönelik ne tür çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz?

Çumra’da faaliyet gösteren yatırımcıların  yasal ve yapısal sorunlarının çözümünde etkin rol alıp iş yüklerini hafifletmeyi amaçlıyoruz. Mevcut problemleri sadece yetkili kurum ve kuruluşlara iletmekle yetinmeyip, problemlerin çözümü noktasında da çözüm odaklı yaklaşımlar sağlıyoruz. Üyelerimizin kendilerini ilgilendiren yeni yasa ve yönetmelikler konusunda eğitimler ve seminerler düzenleyerek bilgilendirmeler yapıyoruz.

ÇUMSİAD olarak Çumra’da hayata geçirmeyi planladığınız projeler nelerdir?

Mustafa Kemal Atatürk‘ün dediği gibi “Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi kâfi değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi gerekir” sözünden yola çıkarak üyelerimiz ile birlikte yürüdüğümüz bu yolda birçok proje ve alt yapı hazırlıklarımız bulunmaktadır.  Dernek üyelerimizin yatırımlarına ve geleceğimiz olan gençlerimizin istihdama yönelik yeni işletme faaliyet girişimlerine daha rahat atılması ve daha güçlü yerlere sahip olunması adına, devletimiz tarafından sunulan teşvik ve hibe desteklerinden maksimum seviyede yararlanmaları için çalışmalarımızı tamamladık. Bu sayede teşvik ve hibelerden işletmelerimiz rahatlıkla yararlanmalarını sağlıyoruz.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN PROJELER

Projelerimizden bazılar ve en önemlisi de dar gelirli vatandaşlara yönelik alt yapısını hazırladığımız projelerdir.  Dar gelirli vatandaşlarımızın gıda ve barınma sorunu en aza indirebilmek adına Çumra’da yapacağımız 2 projemiz var birisi konut kooperatif diğeri de market projesi. Çumra’daki en büyük sıkıntıların başında gelen konut problemi artan maliyetler ve piyasanın ekonomik durumundan dolayı dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olamayacağını ve buna istinaden yönetim olarak Çumra sınırları içerisinde gücümüz nispetinde bir kooperatifleşme yoluna gideceğiz. ÇUMSİAD olarak hiçbir kar gözetmeden düşük taksitlerle ile dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak konusunda adımlarımızı attık. Market projemizde de dernek üyelerimiz ile yaptığımız istişareler sonucunda dar gelirli vatandaşlarımızın yine kar gözetmeden gıdaya rahat ulaşabilmeleri sebebi ile bir market açılması için gerekli adımları attık.  İlçe Kaymakamlığı Belediye ve Mahalle Muhtarlarımız ile birlikte belirlenecek olan vatandaşlarımıza özel olarak verilecek alışveriş kartları ile açılacak olan marketten rahatlıkla uygun fiyata gıda temini yapabilecekler.

MEVLÜT EGİN

Editör: TE Bilişim