Gönüllerden Minik Yüreklere Bir Tebessüm (GMYBT) Projesi ekibi, bu sefer de depremzede çocuklar için kolları sıvadı. Deprem bölgesinden Konya’daki çeşitli Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarına yerleşen çocuklara moral sağlama amacıyla başlatılan projede dağıtılan çeşitli hediyeler ve düzenlenen faaliyetlerle depremzede çocukların yüzü güldürülüyor. Boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla 3 arkadaşın kurmuş olduğu medya kulübünün başlatmış olduğu GMYBT Projesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle çocuklarla sürekli irtibat halinde bulunan ilk ve tek proje olma özelliği de taşıyor.

AİLELER DE UNUTULMADI

Profesyonel 40 kişilik ekipten oluşan ve geçen yıl başlatılan projede sevgi evlerindeki çocukların gelişim açısından olumsuz etkilenmemesi adına ek seferlik düzenlenen etkinlikler devamlı hale getirilmişti. Proje, bu bakımdan Türkiye’nin ilk projesi olma özelliğini de barındırıyor. Ekibin bu yıl ki hedefi ise, depremzede çocuklar oldu. Proje kapsamında görev alan profesyonel gönüllülerden yaklaşık 40 kişilik ekip oluşturularak Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen depremlerin ardından farklı noktalarda afetzede çocukları ve ailelerini mutlu edebilmek adına çeşitli faaliyetler düzenleniyor.

OYUN ODALARI KURULUYOR!

Depremin yaşanmasının hemen ardından Konya’ya gelen depremzedelere karşı yardım kampanyası yürütmeye başlayan GMYBT, deprem bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalara destek olmak üzere farklı noktalarda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Proje hakkında bilgi veren Koordinatör Proje Sorumlusu Seyit Öztürk, depremzedelerin kaldığı yurtlara çocuklar için oyun odaları kurulumu gerçekleştirdiklerini ve ekibin kurulum yapılan oyun odalarında çocuklar için faaliyetler gerçekleştirdiğini ifade etti. Ekipten 3 kişinin de Hatay’a giderek oradaki faaliyetlere destek olduğunu söyleyen Öztürk, “Hatay’daki arkadaşlarımız da kıyafet dağıtımı ve çocukların ihtiyaçlarını giderme noktasında etkili oldu. Bizler de buradaki ailelerle irtibatta kalarak ihtiyaçlarına cevap vermeye, depremden en çok etkilenen çocukları motive etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

YENİ DURAK KADINHANI

Psikososyal destek veren kişilerin de bulunduğu ekibin yeni durağı ise Kadınhanı oldu. Konya merkezdeki 5 yurtta çocukları unutmayan ekip, oyun odaları kurulumu ve çocukları mutlu edebilmek adına çalışmalar yürüttü. Ekibin şimdi ki durağının Kadınhanı ilçesi olduğu öğrenildi. Kadınhanı’da misafir edilen çocuklar ile atölye faaliyetleri gerçekleştiren ekip, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Aileler tarafından da yakından takip edilen programda çocuklar doyasıya eğlendi. Düzenlenen faaliyetlerde keyifli vakit geçiren çocuklar, unutulmaz bir yaşadı.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim