Konya’da kısa süre önce hizmet vermeye başlayan Sleepy Baby Spa Merkezi, 0-3 yaş aralığındaki bebeklere jakuzide rahatlama imkanı sunuyor. Merkez hakkında bilgi veren SLEEPY Baby Spa Merkezi Kurucu ve Yöneticisi Büşra Yantür Bülüç, “Kızımın doğumun ardından mimarlık mesleğini bırakarak bu alana yöneldim. Bebek sektörü daha da hoşuma gitmeye başladı. Kızımda Kolik sancısı vardı.  Kızımı Ankara’da böyle yerlere götürüyordum. Böyle merkezler o zaman Konya’da yoktu. Biz çok rahatlığını gördüğümüz için Konya’ya da bu merkezden getirmeye karar aldık.  Bebek SPA’sı; Gebelik dönemi boyunca, amniyon sıvısı içinde gelişen bebeğin, doğumla birlikte yeni yaşam alanına alışması, büyümesinin devam etmesi için bize sağlık sunan suyun etkilerinden faydalandığımız bir alandır bebek SPA’ları. Bebekler doğumdan 3 hafta sonra merkezimizdeki hizmetlerinden faydalanabilir. Bebeklere herhangi bir fiziksel rahatsızlık yoksa (kolik, kas hastalığı, kabızlık) haftada bir kez merkezimize gelmelerini önemsiyoruz. 0-36 ay bebeklere hizmet veren merkezimizde odalarımız kişiye özel hizmet vermektedir. Hem rezervasyon öncesinde ve sonrasında temizliklerimizi odalarımızı gerçekleştiriyoruz. Çok fazla arka arkaya seans almamaya dikkat ediyoruz Rezervasyon sistemi ile çalışıyoruz. Seansımız 1 saat sürüyor. Bebeklerimizi seansları şu şekilde 20-25 dakika Jakuzide hidroterapi, 15-20 dakika bebek mesajı ve hazırlıklarla bir saat sürüyor.  Suyun içerisinde bebeklerimiz özgürde hareket ettiğinde ayakları, kolları rahat bir şekilde çalışıyor. Dolaşım ve sindirim sistemlerine çok rahat faydaları var. Kabızlık sorunu çeken, kolik sorunu çeken bebeklerimiz yapılan terapinin ardından rahatlıyor. Küçük bebekler düzenli bir şekilde merkezimize geldiği zaman, sonrasında bebeğimiz oturmaya başladığında sağa doğru eğiliyorsa sola doğru itme refleksi gelişiyor. Odalarımız her bebek için özel hazırlanıp, jakuzilerimiz her bebeğe özel olarak doldurulmaktadır. Merkezimizden yararlanan ailemiz merkezimizden oldukça mutlu ayrılıyorlar. Seans bitiminde bekleme alanında ailelerimiz çocukları birlikte rahatlıkla oturabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

‘HİDROTERAPİ KAS SİSTEMİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR’

Hidroterapi hakkında da bilgi veren Bülüç, “Hidroterapi bebeklerin zihinsel ve motor becerilerinin gelişmesini destekler, daha bilinçli ve kontrollü hareket etmesine yardımcı olur. Beyin ve kas gelişimi, bebeklerin bunları ne kadar harekete geçirmesine bağlıdır. Hidroterapinin faydalarını da sıralayan Büküç, “Sudaki direnç ile kas ve iskelet sistemi gelişir. Sindirim ve dolaşım sistemlerine olumlu katkı sağlar. Suyun göğüs kafesine uyguladığı basınç, akciğerlerin kapasitesini göğüs kaslarını geliştirerek arttırır ve solunum sisteminin gelişmesine yardımcı olur. Doğuştan olan yüzme refleksleri harekete geçirilir ve bebeğin hareketlerini kontrol etmeyi öğrenirken koordinasyon becerileri gelişir. Hareket kabiliyetini artırır. Eklemlere bağlı kaslarının gelişimini sağlar” diye konuştu.

‘MASAJ İLE BEBEKLER RAHATLIYOR’

Bebek masajı, bebek masajının faydaları ve bebek masajı uygulanırken dikkat edilmesi gereken noktalara da dikkat çeken Bülüç, “Bebek mesajı, bebeklerin fiziksel ve ruhsal olarak rahatlamasını sağlarken, anne ve babadan sonra diğer insanlarla olan bağını kuvvetlendirmesinde de önemli rol oynar. Bebeklerin cilt yapısına uygun organik yağlarla bebek mesajında uzmanlaşmış masaj terapistleri eşliğinde uygulanmaktadır. Bebek masajı bebeklerin fiziksel ve ruhsal rahatlamasını sağlar. Uyku öncesi yapılırsa bilinçaltı uykuya hazırlanır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Eklemlerdeki gerilimi azaltırken, iskelet kaslarının rahatlamasını sağlar. Büyüme ağrılarını önlemede fayda sağlar. Bebeğin fizyolojik gelişiminde destekleyici rol üstlenir” ifadelerini kullandı

‘ANNELERE DE HİZMET VERİYORUZ’

Merkezde bebeklerin yanında annelere de hizmet verdiklerin altını çizen Bülüç, “Merkezimizden her ailenin yayınlanması için her bütçeye uygun paketlerimiz var. Merkezimizde bebeklerimiz kadar annelerimizde kıymetlidir. Annelerimizin 9 ay bebeğini karnında taşıyıp, sonrasında emzirme sürecinde yaşadığı özellikle boyun bel bölgesi ağrılarını düşünüp, Fizyoterapistimizle ile anne mesajı hizmeti vermekteyiz. Ben bir anneyim ve merkezimizi bir anne hassasiyeti ile kurdum ve o şekilde işletmeye devam ediyorum. Annelerimize verdiğimiz hizmet ile Konya’da tekiz” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim