Konya’nın Cihanbeyli İlçesi son dönemde yapılan yatırımlarla adeta yeniden kuruluyor. Pandemi dönemine rağmen projelerde hızlı ilerleme dikkat çekiyor. Bir taraftan yaklaşık 90 yıllık ilçenin altyapısını baştan aşağı yenileyen Cihanbeyli Belediyesi, diğer yandan da yeşil alan ve prestij cadde çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştiriyor. Doğalgaz kullanımına başlanmasıyla temiz enerjiyle buluşan ilçede belediyenin yükselttiği dev eserler her kesimin takdirini kazanıyor.

CİHANBEYLİ ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Cihanbeyli’nin belediye hizmetleri ve yatırımlar anlamında altın dönemini yaşadığını ifade eden Başkan Mehmet Kale, merkez Karatepe ve Gölyazı Mahallesinde olmak üzere aynı anda iki atıksu arıtma tesisinin yapıldığını, ilçenin geleceği açısından büyük önem taşıyan projelerin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Kale “Milyonlarca lira harcanarak yaptırılan atık su arıtma tesisleri ilçemizin sağlıklı yarınları için inşa ediliyor. Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünerek çalışıyoruz” dedi.

HAYVAN BARINAĞI YAPIMI DEVAM EDİYOR

Cihanbeyli’de eksikliği hissedilen hayvan barınağının yapım çalışmalarının Yeniceoba Mahallesinde devam ettiğini belirten Başkan Kale, vatandaşlara seçim öncesi verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kale “Biz sözümüzün eriyiz. Yapacağımız işi söyler, sözümüzü de tutarız. Bölgemizde eksikliği hissedilen hayvan barınağının inşasını tüm hızıyla sürdürüyoruz. Projenin tamamlanmasıyla ilçemizde önemli bir eksiklik daha giderilecek” ifadelerini kullandı.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZLARI GENÇLERİN HİZMETİNE SUNULACAK

Cihanbeyli ilçe merkezinde yarı olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu spor tesisi yapımının devam ettiğini ifade eden Başkan Kale “İlçemizde aynı anda iki yüzme havuzunun inşaatı sürüyor. Karşıyaka Mahallemizde içerisinde Yarı olimpik yüzme havuzu ile futbol, tenis, basketbol ve voleybol sahalarının yer aldığı spor kompleksini mümkün olan en kısa sürede tamamlayacağız. İlçe merkezimizde inşa edilen ve gençlerimizin hoşça vakit geçirebileceği sosyal donatıların da bulunacağı dev tesisin bitirilmesiyle gençlerimiz muhteşem bir esere daha kavuşacak. Ayrıca Yapalı, Günyüzü ve Taşpınar’daki hemşehrilerimizin yararlanacağı kapalı yüzme havuzunun yapımı tüm hızıyla sürüyor. Cihanbeyli’yi geleceğe en iyi şekilde hazırlarken örnek teşkil eden projeler inşa ediyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

CİHANBEYLİ’DE YOL SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçedeki prestij cadde çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yürüttükleri projelerin her aşamasını yakından takip ettiklerini ifade eden Başkan Kale “İlçemizin cadde ve sokaklarını kilim gibi ilmek ilmek dokurken her aşamayı yakından takip ediyoruz. Çalışmalarımızı ilk günkü aşkla sürdürüyoruz. Bir taraftan altyapımızı yenileyip güçlendirirken diğer taraftan sokaklarımızı caddelerimizi güzelleştiriyoruz. Sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Rabbim işlerimizi kolay kılsın, ilçemize nice hayırlı hizmetler yapmamızı nasip etsin. Cihanbeyli'yi geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz" dedi.

YENİ GALERİCİLER SİTESİ İLE KAMYON GARAJI İNŞAATLARI SÜRÜYOR

Cihanbeyli’ye ekonomik anlamda da dokunuş yaptıklarını ve Yeni Galeriler Sitesi inşaatının hızla yükseldiğini ifade eden Başkan Kale, “Gelişen ve modernleşen Cihanbeyli'ye Yeni Galericiler Sitesi çok yakışacak. Projenin maketi belediyemizde sergileniyor. Cihanbeyli her alanda üst liglere tırmanıyor. Ayrıca Yeni Galericiler Sitesi'nin hemen yanında Yeni Kamyon Garajı'nın inşaatını yürütüyoruz. İlçemiz tarihinde görülmeyen bir tempoda çalışıyoruz. Cihanbeyli'yi adeta yeniden kuruyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

CİHANBEYLİ’YE YENİ TOKİ KONUTLARI

Mehmet Kale, “İnşallah dönemimizde 3'üncü etap TOKİ konutları yükselmeye devam ediyor. Biz seçim meydanında 1 etap sözü vermiştik. Hamdolsun 3 etaba ulaştık ulaşıyoruz. Cihanbeyli'ye hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM HAKKI BÜYÜKHARBUT

Editör: TE Bilişim