Müslüman alemi Kadir Gecesi heyecanı yaşadı. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gecede eller bağışlanmak ve dua için semaya yükselirken, Konya yine alışılagelmiş görüntüsünü ortaya koydu. Şehir merkezindeki Konya’nın önemli ve büyük camilerinden Kapu Camii, Hacıveyiszade Camii, Aziziye Camii gibi camiler başta olmak üzere camiler doldu taştı. 7’den 70’e camileri dolduran kadınlı-erkekli, çocuklu-gençli vatandaşlar, ellerini semaya açtı, af diledi, dua etti. Türkiye’nin en önemli namazgahlarından biri haline gelen Mevlana Meydanı’nda ise görüntü yine değişmedi. Son yıllarda bayram namazlarında, İslam alemi için önemli kabul edilen gün ve gecelerde adeta dolup taşan Mevlana Meydanı, bu yıl ki Kadir Gecesi’nde vatandaşların ibadet yeri haline geldi. Binlerce vatandaş Meydanda saf tutarken, Mevlana Meydanı o güzel görüntüsüyle yeniden büyüledi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ta vatandaşlarla birlikte Sultan Selim’de namaz kıldı. Bakan Işık ile birlikte meydanda Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Musa Arat ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar da namaz kıldı.

BAKAN FİKRİ IŞIK TÜRBEYİDE ZİYARET ETTİ

Kadir gecesi teravih namazını kılan vatandaşlar, Mevlana Meydanı’nı da ziyaret ederek dua ettiler. Konya 3. Hava Jet Üssü’nde askerlerle iftar programı için Konya’ya gelen ve iftardan sonra da Sultan Selim Camii’nde namaz kılan Bakan Fikri Işık da namaz kıldıktan sonra Mevlana Türbesi’ni ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’da Mevlana Müzesi’nde Bakan Işık’la beraber dua etti.

SAHURA KADAR İBADET DEVAM ETTİ

Vatandaşların oruçlarını açması ile birlikte Mevlana Meydanı da dolmaya başladı. Teravih namazından önce Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak vaaz verildi. Mevlana Meydanı’ndan Kur’an sesleri yankılanırken vatandaşlar sahura kadar vakitlerini ibadet ederek ve teheccüd namazı kılarak geçirdi. 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEDEYDİ

Konya polisi Kadir Gecesi’nden dolayı alanda yoğun güvenlik önlemi aldı. Binlerce vatandaş namaz kıldıktan sonra Mevlana Müzesi’ni ziyaret ederken polisin sağladığı güvenlik sayesinde hiçbir tatsız olay yaşanmadı. 

DRONE’LAR HAVADA UÇUŞTU

Diğer yandan Türkiye’deki drone gönüllüleri, ülken için uç projesi kapsamında Kadir Gecesi’nde 100 farklı caminin görüntüsünü havada takip ederken, Mevlana Meydanı da kayıt altına alındı. 

UFUK KENDİRCİ-HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim