Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl “Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Ramazan Ayı” gibi vesileler ile önemli konuları kamuoyunun gündemine taşıyor. Bu kapsamda bu yıl tarihlerinin yakın olması nedeniyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerinin birlikte icra edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl düzenlenecek olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve Mevld-i Nebi Haftası teması “Peygamberimiz, Cami ve İrşat" olarak belirledi. Hafta dolayısıyla "Çağrıya Kulak Ver" sloganıyla gerçekleştirilecek etkinliklerde Hz. Peygamber'in çağları aşan çağrısıyla farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Konya İl Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal, Konya İl Müftülüğü koordinatörlüğünde Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevliler Haftası’nda gerçekleştirecek programlar hakkında Konya Yenigün Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Uysal, camilerin sadece yaşlıların değil, toplumun tüm kesiminin ibadet ettiği mekanlar olması gerektiğine dikkat çekti.

‘CAMİLER VE DİN GÖREVLİLER HAFTASI KONYA’DA DOLU DOLU GEÇECEK’

İl Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal, her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde belirli bir tema çerçevesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak çeşitli programlar düzenleneceğine dikkat çekerek, “Camiler Haftası 1988 yılının sonundan beri daha sonra ise 2000 yıllarda bu haftaya Din Görevlileri haftası eklenerek hafta Camiler ve Din Görevliler Haftası olarak bu haftada çeşitli programlar düzenleniyor. Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası da Camiler ve Din Görevliler haftasına denk gelmesi sebebi ile Camiler, Din Görevlileri Haftası ve Mevlid-i Nebi Haftası sebebi ile bu haftaya yönelik programları birlikte gerçekleştireceğiz. Peygamberimiz, Cami ve İrşat" başlığında Camiler ve Din Görevliler Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası programları gerçekleştirecek.  Konya İl Müftülüğü olarak Camiler ve Din Görevlileri haftasında hem de Mevlid-i Nebi Haftası sebebi ile dolu dolu programlar hazırladık.  Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında 01 Ekim’de Açılış Programı, 2 Ekim Pazar günü Kapu Camii’nde düzenleyeceğimiz ‘Ailece Sabah Namazında Camideyiz’ programı gerçekleştirecek. Bu güzel ve anlamlı organizasyona tüm Konyalı hemşerilerimizi ailecek sabah namazı buluşmasına davet ediyoruz.  Camiler ve Din Görevlileri haftasında kapsamında çok sayıda güzel programa Konya’mızda imza atacağız. Düzenlenecek programlar ile camilerin millet hayatımızdaki yeri ile manevi hayatımızdaki yerimize dikkat çekilecek” ifadelerini kullandı.

‘CAMİLER DARÜLACEZE OLMAMALI’

İl Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal,  camilerin sadece büyüklerin ibadet yaptığı yerin dışında toplumun her kesiminin buluştuğu ve ibadet ettiği yerler olması gerektiğine dikkat çekerek, “Camiler hayatın kıyısında kalmamalı. Camiler Darülaceze olmamalı. Camiler sadece büyüklerin gelip gittiği, ibadetlerinin yerini getirdiği bir yer değil, camiler bizim manevi hayatımızda öncelikle ibadetlerimizi yerine getirdiğimiz bir yer, birlik beraberliğimizi ve kardeşliğimizi temin ettiğimiz en önemli mekanlar olmalıdır. Camiler bizim için eğitim yuvasıdır.  Son dönemlerde özellikle okul öncesi çocuklarımızdan başlayarak okul çağındaki gençlerimiz ve büyüklerimizin cami ile irtibatlı olması ve cami merkezli bir hayat bir Müslüman tavrı olarak daha yakışır diye düşünüyoruz. Camiler bizim için huzurunda huzur bulduğumuz yeryüzün en hayırlı mekanlarıdır” şeklinde konuştu.  İl Müftü Yardımcısı Kuddusi Uysal, Camiler ve Din Görevliler haftasında anne ve babaları çocukları ile camilere davet etti. Uysal ayrıca Türkiye 8. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması bugün saat 17:30 da Sultan Selim Meydanında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımı gerçekleşecek programa tüm Konyalıları davet etti.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim