İlk günden binlerce öğrenci Kur'an-ı Kerim ve ilmihal bilgileri öğrenmek için camilere akın etti. Cıvıl cıvıl çocuk sesleri ise camilere ayrı bir güzellik kattı

Okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilerin de yaz dönemi Kur'an kursları başladı. Dün Konya'nın tüm camilerinde, Kur'an kurslarında ve halk eğitim merkezlerinde başlayan Kur'an-ı Kerim ve ilmihal derslerine her yaştan çocuklar akın etti. Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, tüm öğrencileri yaz Kur'an kurslarına davet ederek, ailelerin bu konuda daha duyarlı olmasını istedi. Velilerin kurslara gelen çocuklarıyla ilgilenmesini isteyen Müftü Özbuğday, "Velilerimiz çocuklarıyla ilgilensinler ve her gün ne öğrendiklerini sorsunlar. Bu son derece faydalı olur.  Çocuklar böylece kendilerine çeki düzen verir. Hocalarıyla irtibat halinde olsunlar. Çocuğun dersi ilgisi nasıl bunu sorsunlar. Velilerimiz de bize yardımcı olurlarsa son derece memnun oluruz. Bu gerçekten bir imkândır. Küçük yaşta öğrenilen bilgiler sürekli kalıcıdır. Yaş ilerledikçe öğrenilen bilgiler kalıcı olmaz. Velilerimizin her yaştaki çocuklarını göndermelerini istirham ediyorum. Bu dini bir sorumluluktur. Hem de çocuklarımıza kalıcı bilgi vermek için bu yaz kurslarını değerlendirmelidirler. Bunu velilerimizden istirham ediyoruz" dedi.
GÖRME ENGELLİLER İÇİN DE KURS AÇILACAK
Kur'an kurslarının haftada 5 gün boyunca 17Ağustos'a kadar açık olacağını belirten Özbuğday, "Kurslar sadece camilerde değil Kur'an kurslarında, halk eğitim merkezlerinde ve kullanılmayan okullarda da verilecektir. Yaz kurslarına katılmak isteyen engellilere Selçuklu İmam Rabbani Kur'an Kursunda sınıf açılacaktır. Yaz Kur'an kursları, 18 Haziran–17 Ağustos 2012 tarihleri arasında 3 dönüm halinde ve kur esasına göre gerçekleşecektir. 1. Dönem: 18 Haziran-6 Temmuz, 2.dönem 9-27 Temmuz, 3. dönem 30 Temmuz-17 Ağustos 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kayıtlar dolmuş olsa bile kayıt için başvurular geri çevrilmeyecek, ilgili müftülükçe bu tür başvurular uygun olan camii ve kurslara yönlendirilecektir" diye konuştu.
SOSYAL VE SPOR FAALİYETLER DE DÜZENLENECEK
Kur'an kurslarında 3 saat eğitim yapılacağını ifade eden Müftü Özbuğday, bunun yanı sıra kurslarda sosyal, kültürel ve spor etkinliklerinin de gerçekleştirileceğini açıkladı. Çocukları camilere çekmek için çeşitli hediyelerin de verileceğini açıklayan Özbuğday, bu konuda imamlara büyük görev düştüğünü belirtti. Yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilere ders kitaplarının ücretsiz olarak verileceğini bildiren Özbuğday, şunları söyledi: "Öğrencilerimize ücretsiz Elif-Ba kitabı, Dinimizi Öğreniyoruz 1,2,3 ve İnteraktif CD destekli Tecvidli Kur'an-ı Kerim Elif-Ba" adlı kitapla tüm öğrencilere verilecek ve kurs boyunca derslerde bu kitaplar takip edilecektir. Diyanet Çocuk Dergisi ve Tatil Eki başta olmak üzere Başkanlığımızın çocuklara yönelik tüm yayınları öğrencilere tanıtılacaktır. Gençlere basketbol, güreş masa tenisi, badminton, tekvando, judo, wushu ve karate gibi spor dallarında da kurslar düzenlenecektir. Öğrencilerimizin hem dini açıdan hem fiziki açıdan gelişmesini sağlayacağız."
İBRAHİM BÜYÜKEKEN
Editör: TE Bilişim