Büyükşehir Yasası’nı en iyi uygulayan Büyükşehirlerin başında gelen Konya’da hizmetler sınır tanımıyor. Büyükşehir Belediyesi, yasayla birlikte genişleyen hizmet alanına rağmen, çalışmalarını aksamadan sürdürüyor. Şehir merkezinde gerçekleştirilen projeleri çevre ilçelere de uygulayan Büyükşehir Belediyesi, bu sayede Konya’nın topyekûn gelişmesini sağlıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki mahalle yollarının kalitesini yükseltmek ve ihtiyaç olan bölgelere yeni yollar kazandırmak amacıyla sorumluluk alanında bu yıl 400 kilometrelik mahalle yolu çalışması yürüttü. Bu yıl ilçelere kazandırılacak mahalle yollarının maliyeti ise 130 milyon lirayı bulacak. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla tarım şehri Konya’da tarımsal desteklere önem veriyor. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası 210 milyon liralık tarımsal sulama yatırımı yaparken; çiftçilere 67 milyon lira fidan, fide ve ekipman desteği sağladı. Desteklerin 2022’de de devam edeceği bildirildi. Altyapı konusunda da şehir genelinde ciddi yatırımlar ortaya koyan Büyükşehir Belediyesi, Konya genelindeki toplam maliyeti 507 milyon 666 bin TL’yi bulan 53 altyapı yatırımı ile şehrin altyapısını güçlendiriyor. Tüm bu çalışmalar yapılırken, istişareye de önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, muhtarlarla sürekli istişare ediyor. Bu kapsamda Başkan Altay, gerçekleştirdiği programlarla sık sık muhtarlarla buluşuyor.

KONYA TOPYEKÛN KALKINIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılı yatırım programı kapsamında Konya genelindeki sorumluluk alanlarında 400 kilometre mahalle yolu çalışması gerçekleştiriyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Konya il sınırları içindeki bütün ilçeler ile mahalleye dönüşen eski köy ve beldelerde yatırım seferberliğini sürdüğünü ifade ederek, mahalle yollarının tamamında vatandaşların daha konforlu seyahat etmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Konya’nın ilçeleriyle birlikte topyekûn kalkınmış bir şehir olması için ilçe belediyeleriyle el ele vererek koordinasyon ve uyum içerisinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Altay, “İlçelerimize prestij caddeler kazandırdıktan sonra mahalle yollarında da kaliteyi yükseltmeye ve ihtiyaç olan mahallelere yeni yollar yapmaya devam ediyoruz. Buna göre 2021 yılı yatırım programımız kapsamında ilçelerimizde 400 kilometre mahalle yolu yatırımını sürdürüyoruz.” dedi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilçelerde gerçekleştireceği sathi kaplama mahalle yolu çalışmalarının maliyeti 130 milyon lirayı geçiyor.

SICAK ASFALT ÇALIŞMASI DA YAPILACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi, mahalle yollarına ilave olarak; Karatay, Meram, Selçuklu, Akşehir, Beyşehir, Çumra, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Sarayönü, Seydişehir ve Yunak ilçelerinde de sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştiriyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 28 İLÇEDE YAZ SPOR OKULU

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri iş birliğiyle 28 ilçede 6-16 yaş arası öğrencilere yönelik düzenlenen “Spor Konya Projesi” bu yaz yeniden başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak öncelik verdikleri konuların başında yarınların teminatı çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi geldiğini ifade ederek, bu kapsamda hayata geçirdikleri “Spor Konya Projesi” ile çocukları ve gençleri sporla tanıştırdıklarını söyledi. Pandemiden önce başlattıkları Spor Okullarına koronavirüs nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları ancak normalleşme süreciyle birlikte bu yaz döneminde ilçelerdeki öğrencilerin yeniden sporla buluştuğunu kaydeden Başkan Altay, “Spor Konya Projesi ile gençlerimizi yatkın oldukları branşlarda spor ile iç içe olmalarını sağlıyoruz. Başarılı olanlarını da Türk sporuna kazandırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. 28 ilçede 6-16 yaş arası öğrencilerin katıldığı Konya Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okullarında faaliyet gösterilen branşlar şunlar: futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tekvando, badminton, halter, güreş, karate, bocce, judo, jimnastik, satranç, dart, kick boks, masa tenisi, okçuluk, boks, halk oyunları, akıl ve zekâ oyunları, atletizm, bisiklet, kort tenisi, oryantiring, futsal.

BÜYÜKŞEHİR TARIMA HER ZAMAN DESTEK

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya genelindeki on binlerce çiftçiye katkı sağlamaya devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, özellikle kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve tarımsal kalkınmayı güçlendirmek amacıyla diğer yatırımların yanında tarıma ve tarım projelerine destek olmaya aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Tarımsal kalkınmayı yerel kalkınmanın vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüklerinin altını çizen Başkan Altay, “Çiftçimizin kalkınması amacıyla Yeni Büyükşehir Yasası sonrası çiftçilerimize 67 milyon liralık fide, fidan ve tarımsal ekipman desteği sağladık. Ayrıca KOP İdaremizle birlikte 31 ilçemizde 210 milyon liralık tarımsal sulama yatırımı yaptık. Hayvancılık için yem bitkisi tohumu destekleri yapıyoruz. Bu yıl ilk kez damızlık koç desteğinde de bulunduk. Amacımız, insanlarımızın yaşadıkları yerde gelirlerini artırmak ve tarımsal üretime katkı sağlamak.” dedi.

Tarıma desteklerinin artarak devam edeceğini kaydeden Başkan Altay, bugüne kadar 122 bin çiftçiye ve öğrenciye tarımsal eğitim ve teknik destek verdiklerini de sözlerine ekledi. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konyalı çiftçilere 2022 yılı için planladığı yüzde 50 hibe destekli; Macar Fiği, kekik, ada çayı, yonca, korunga, asma, elma, ceviz, aronya, badem destekleme başvurularını 1-31 Temmuz tarihleri arasında aldı. Alınan başvurulara göre destekler 2022 yılı içinde yapılacak.

507 MİLYONLUK YATIRIMLA KONYA’NIN ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYORUZ

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Konya’nın 31 ilçesinde devam eden altyapı yatırımları, temeli atılacak yatırımlar ve projelendirilen yatırımlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

KOSKİ’nin Konya’daki atık suyun yüzde 83’ünü arıtmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Bununla yetinmiyoruz. İnşallah bu konudaki hedefimiz yüzde 95’in üzerine çıkmak. Konya Atık Su Arıtma Tesislerimizde biyogazdan elektrik enerjisi elde ederek tesislerimizde kullanıyoruz. Böylece Atık Su Arıtma Tesisimizin işletme maliyetini yarıya düşürmüş oluyoruz.” diye konuştu.

53 ALTYAPI YATIRIMIN MALİYETİ 500 MİLYON TL’Yİ GEÇİYOR

Programda KOSKİ’nin yapımı devam eden, temeli atılacak ve bu yıl başlanacak altyapı projelerini sunum eşliğinde tanıtan Başkan Altay, yapımı devam eden 26 altyapı yatırımının toplam maliyetinin 173 milyon 817 bin TL olduğu bilgisini paylaşarak, “Bugün temelini atacağımız 14 altyapı tesisimiz mevcut. Bunların maliyeti de 182 milyon 234 bin TL. Ayrıca bu sene yapımına başlayacağımız 13 adet altyapı yatırımız daha bulunuyor. Bunların maliyeti de 151 milyon 614 bin TL. Sonuç olarak; devam eden, bugün temelini atacağımız ve bu sene yapacağımız 53 altyapı yatırımımızın toplam maliyeti 507 milyon 666 bin TL’yi buluyor. Bu yatırımlarla Konya’mızın altyapısını güçlendiriyoruz. Şehrimize değer katacak, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek yatırımlarımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ ŞEHİRLER ALTYAPISI GÜÇLÜ OLAN ŞEHİRLERDİR

Su tasarrufu ile birlikte Konya’nın yeşil dokusunu korumak için azami gayret gösterdiklerinin de altını çizen Başkan Altay, Meram bölgesinde sulama suyu abonelerine tonu 1 kuruştan su sağladıklarını, amaçlarının hem suyu tasarruflu kullanmak hem de şehrin yeşil dokusunu korumak olduğunu söyledi. Başkan Altay, “Bugün ele aldığımız bu yatırımlar, 31 ilçemizin topyekûn kalkınmasına büyük katkı sağlayacak inşallah. Çünkü güçlü şehirler altyapısı güçlü olan şehirlerdir. Yerel yönetimler anlamında Türkiye’ye örnek olan Konya’mız bu anlamda da öncü olmaya devam edecektir. Tüm bu hizmetlerde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve bizleri her zaman destekleyen kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

İLÇELERDEKİ MUHTARLARA “KONYA BULUŞMASI”

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Muhtarlar Buluşması kapsamında 28 ilçenin mahalle muhtarlarına Konya şehir gezisi, merkezdeki muhtarlara ise Akşehir ve Beyşehir gezisi düzenliyor.

İLÇELERİMİZ İÇİN YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2014 yılından itibaren özellikle merkez dışındaki ilçeler için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade ederek, sorunlarını çözmek için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Başkan Altay, “Pandemiye rağmen iki yıldır hiç ayağımızı gazdan çekmedik, hatta bu yıl geçen yılın neredeyse bir buçuk katı kadar iş yapıyoruz. Daha fazla sahadayız.” diye konuştu. Bütün muhtarlara ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Altay, “Çünkü her gittiğimiz ilçede nezaketiniz, zarafetiniz, Konya’ya örnek davranışınız bizi çok mutlu ediyor. Hz. Mevlana’nın gölgesinde bu şehir Selçuklular’dan beri kadim bir kültüre sahip. Anadolu irfanının en önemli özelliklerini hepiniz taşıyorsunuz. Bu şehre hizmet etme şerefi verdiği için Rabbimize ne kadar dua etsek azdır.” diye konuştu.

Muhtarlar, rehberler eşliğinde İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Konya Panorama Müzesi, Mevlana Müzesi, Konya Bilim Merkezi, Kalehan Ecdat Bahçesi’ni ziyaret ederek bilgi alıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, belirlenen planlama doğrultusunda 28 ilçedeki muhtarlara şehir merkezinde programlar düzenleyecek. Merkezdeki muhtarlar ise Beyşehir ve Akşehir ilçelerini ziyaret edecek.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim