Koronavirüs salgınıyla birlikte dünyada birçok alanda dengeler değişirken, küresel ekonomi piyasasında altın sürekli yükselişine devam ediyor. Haftaya rekor tazeleyerek giren altın, yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Son bir haftada çeyrek altındaki değer yükselişi, lira bazında yüzde 5’e yaklaştı. Altının yükselişini değerlendiren Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, gram altında yükselişin yıl sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

ALTIN YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Güvenilir yatırım aracı olarak görülen altın fiyatlarının yükselmeye yılsonuna kadar devam edeceğini belirten Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, “Altın son günlerde yükseliş içerisine girdi. Altının yükselişi tetikleyen sebeplerden bir tanesi 5 Kasım’da ABD’de yapılacak başkanlık seçimleri. Bir diğer sebep ise Can Azerbaycan’da devam eden savaş. Son olarak da Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler. ABD seçimlerine kadar altında ani yükseliş ve düşüşler devam edecek. 5 Kasım’da ABD Başkanı belli olduktan sonra altın biraz daha durulur. Şuan itibariyle Altın 506 TL. Altın hafta başında 480-490 TL civarında başlamıştı. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin başarılı bir şekilde Fransa mallarına uygulayacağı boykot, bundan da etkili olacak. ABD’deki başkanlık seçimlerinin ardından da gram altının yükselmeye devam edeceğini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

ALTIN YATIRIMCISINA KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEK

Altın her zaman yatırımcısına kazandırdığı gibi yine kazandıracağını ön gördüğünü ifade eden Kuşdemir, “Altın uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Şuanda dahil altın alınmış olunsa bile altın yükselmeye devam eder. Altın yatırımcısı yine kar eder. Altına yatırım yapmaya devam etmek lazım. Altından vazgeçilmemeli. Özellikle düğünlerin bir saatte düşürülmesinden, çalgının ya da halayın kaldırılmasından, oyunların oynanamamasından dolayı insanlar düğünlerde eskisi gibi o tadı alamıyorlar. Kimisi düğününü erteledi, kimisi sade bir nikahla geçiştirdi. Bu, haliyle altına da yansıyor. İnsanlar düğüne gidemeyince altında takmıyorlar. Çiftler eskisi kadar şaşalı altın almıyorlar. 6 adet bilezik alacakken, 2-3 adet alıyorlar. 2 metre ya da 1,5 metre zincir alacakken, daha sade, daha uygun zincir takıyorlar. Her zamanki gibi altın uzun vadede kazandırıyor. Tekrar kazandırmaya devam edecektir onu öngörüyoruz. Altın almalarını öneriyorum" dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim