AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, il başkanlığında düzenlenen basın toplantında ülke ve Konya gündemini değerlendirdi. Başkan Angı’ya basın toplantısında İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Gökhan Taşkıran ile İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Fahrettin Kulu eşlik etti. Konya’nın kardeşlik ikliminin yoğun olduğu bir şehir olduğunu bunu da kimsenin bozamayacağını ifade eden Başkan Hasan Angı, “Geçtiğimiz Cuma günü akşam Hasanköy Mahallesinde yaşanan olay hepimizi derinden yaraladı. Medeniyetimizde komşuluk ilişkileri oldukça önemli. Giden 7 can hepimizi acıttı. Genel Merkezimizden Genel başkan vekillerimiz, Genel Başkan Yardımlarımız, Bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile birlikte ailemizin yanında olmaya çalıştık. Bu olay üzerinden bile fitne ateşi yürütülmeye çalışıldı. Bu durumu üzüntü ile izledik.” dedi.

‘YANGINLA MÜCADELE HIZLA DEVAM EDİYOR’

Türkiye’nin çeşitli illerinde çıkan yangınlarla mücadelelerin hızla devam ettiğini ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Gündem sıcak. Bir tarafta felaketler, iklim değişikliğine bağlı olarak Karadeniz bölgesindeki heyelanlar, yine geçtiğimiz gün Van’da yaşanan sel felaketi yaklaşık 1 haftadır da ormanlarımızdaki yangınlar. Türkiye bulunduğu kuşak itibariyle özellikle sıcakların artması ve nem oranlarının düşmesi ile yangına hazır bir zemin oluşturuyor. Yangınlara karşı çok daha dikkatli olup tehdit ve tehlikeden uzak durmak gerekiyor. Küçük ihmaller büyük sıkıntılara sebep olabiliyor. Yangınla mücadele sadece ülkemizde değil diğer ülkelerde de devam ediyor. Ülkemizde yangınla mücadeleler tüm hızıyla devam ediyor. Konya olarak baktığımızda bir tarafı bozkır gibi görünse de güney ve batı bölgelerimizdeki alanlarımız önemli. Orman varlığı atalarımızın gelecek için bizlere emanet ettiği varlıklar. Ülkenin her yönden zenginliği. Bunu korumak hepimizin görevi. Bitki örtüsü bakımından baktığımızda bazı bölgelerde, özellikle kızılçam ormanlarında yangınların kolay kontrol edilemediği ve uzun sürdüğü gerçeği var. Şu anda Orman Genel Müdürlüğü elindeki tüm imkanlar ile yetişmiş tecrübeli kadrosu ile bu mücadeleyi yürütülüyor. Bütün imkânlarımız o bölgelerde seferber edilmiş durumda. Bakanlarımız ve milletvekillerimiz sürecin takibinde ve içerisinde. Yangınların tez zamanda söndürülmesi ve kayıpların daha fazla olmayıp hasar gören evi barkı yanan, ahırı yanan, arıları yanan çiftçilerimizin yaralarının sarılması ve yerleşim yerlerinde oluşan hasarların giderilmesi hepimizin dileği. Rabbim beterinden saklasın. Millet olmanın şuurundayız. Devletimizin güçlü geleneği ve hükümetimizin hızlı karar verme yapısı şu anda mücadeleyi yürütüyor. Buna rağmen bazı yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında olayların farklı yerlere taşınması ve bunun üzerinden bile istismarlarının yapılmaya çalışması devleti güçsüz kılma gayreti, kaos ortamı oluşturulmaya çalışılması ve Türkiye’deki deki huzurun bozulması gayretleri devam ediyor. Bunlara fırsat bulamayacaklar. Bu coğrafyalar geçmişte de pek çok zorlukları yaşamış, ama bu zorlukların üzerinden gelmesini bilen bir milletiz. Şu anda devam eden bu çabalar ve gayretler bir taraftan da o bölgelerin ihtiyaçlarını görmek adına AFAD, Kızılay ve STK’larımızın gayretleri ve emekleri dayanışma göstergeleridir. Allah hepsinden razı olsun. Herkes elindeki imkanlar ile bu bölgedeki insanların ihtiyaçlarına bir nebze olsun katkıda bulunmak adına çaba gösteriyorlar. AK Parti Konya Gençlik Kollarından arkadaşlarımız Antalya bölgesini ziyaret ederek o bölgedeki kardeşlerimiz ile bire bir temas kurup geçmiş olsun dileklerini ilettikleri gibi yardım organizasyondaki malzemelerin dağıtımına katkıda bulunmak adına bir çaba içerisindeler. İnşallah hızlı bir şekilde bu süreç tamamlanır. Budan sonrası işçin alınacak tedbirlere riayet etmemiz lazım” dedi.

‘İHMALLERE GÖZ YUMAMAYIZ’

İhmallere göz yummayız diyen Başkan Angı, vatandaşları yangınlara karşı duyarı olmaya davet etti. Angı, “Geçtiğimiz günlerde Cihanbeyli’de bir havai fişekten dolayı ot ve çalı bölgesinde bir yangın meydana geldi. Yangın hızlı bir şekilde müdahale edilerek söndürüldü. Bu yüzden ihmallere göz yumamayız. Şu anda havai fişeklerin kullanılması yasak. Düğünler başta olmak üzere birtakım kutlamalarda maalesef kontrolsüz şekilde havai fişek atılabiliyor. Oluşabilecek bir kazanın nelere mal olabileceğinin acıları geçmişte yaşanmış. O yüzden de hassaten hava sıcakların yüksek olduğu, otların kuruyup nemin düşük olduğu bir dönemde bundan uzak durmak lazım. Havai fişek atılmasa düğün ihtişamından hiçbir şey eksilmez. Çevreye ve insana zarar verecek durumlardan kaçınmak da bir erdemdir. Bu hassasiyeti de göstermemiz lazım.” diye konuştu.

‘KONYA KARDEŞLİK İKLİMİNİN YOĞUN OLDUĞU BİR ŞEHİR’

Konya’nın kardeşlik ikliminin yoğun olduğu bir şehir olduğunu bunu da kimsenin bozamayacağını ifade eden Angı, “Geçtiğimiz Cuma günü akşam Hasanköy Mahallesinde yaşanan olay hepimizi derinden yaraladı. Medeniyetimizde komşuluk ilişkileri oldukça önemli. Giden 7 can hepimizi acıttı. Genel Merkezimizden Genel başkan vekillerimiz, Genel Başkan Yardımlarımız, Bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile birlikte ailemizin yanında olmaya çalıştık. Bu olay üzerinden bile fitne ateşi yürütülmeye çalışıldı. Bu durumu üzüntü ile izledik. Olayın 11 yıl öncesine dayanan ve ilk başlangıç hadiselerin çok eften ve püften bir şey olabildiğini. Ve zaman içerisinde bunun büyüyerek o noktaya geldiğini maalesef bizler dinlemiş olduk. Bu tür hadiselere karşı çok dikkatli olmalıyız. Komşuluk hukukunu gözetmeliyiz. İnsan canının bırakın bir karıncayı ezmemek için, yürüdüğü yolda bastığı yere dikkat eden merhamet ikliminden gelen bir nesiliz. Yaşanan hadise ile ilgili ailenin gösterdiği sağduyu önemliydi. Yaşanan olay üzerinden siyaset istismarı yapmaya çalıştılar ki o fırsatı bulamadılar. Olay ile ilgili soruşturma da titizlik ile yürütülüyor. Konya kardeşlik ikliminin yoğun olduğu bir şehir. Dışarıdan bu vatandaşlar Konya’ya huzur şehri diye geliyorlar. Artık hepsi Konyalı oldu ve Konya’da yaşamını sürdürüyor. Huzur şehri Konya’da farklı bir durum varmışçasına yansıtılmaya çalışmasını kabul etmemiz mümkün değil. Bizler de Cumartesi günü STK örgütleri , siyasi parti temsilcileri ile Konya’ya dönük bu tür bir çalışmanın sonuç vermeyeceğini ve Konya’yı farklı göstermeyenlere karşı da yekvücut tüm Konya buradayız diye Mevlana Meydanında basınımızın aracılıyla verdik. Konya huzur şehri. Konya kardeşlik şehri. Kimse buna zarar veremeyecek inşallah.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN ANGI’DAN TEDBİRLERE UYMA VE AŞI ÇAĞRISI

Vaka sayıları ve hastane yatış oranlarındaki sayıların artışına dikkat çeken Başkan Angı, tedbirlere uyulması noktasında vatandaşlar uyardı. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “1 Haziran itibariyle bir takım kısıtlamaların kaldırılıp yeni döneme girişi maalesef vakalarda ciddi artışı beraberinde getirdi. Özellikle kıymetli hemşerilerimden istirhamım tedbirlere uymaları noktasında bilinçli davranmaları. Hastaneye yatış rakamlarında artış yaşandı. Önümüzdeki süreçte okullar açılacak. Tedbirlerde taviz vermeyelim. Düğünlerde hem kendi sağlımızı hem çevremizdeki insanların sağlığını korumak için lütfen dikkatli olalım. Hamdolsun devletimiz güçlü. Aşılamalar devam ediyor. Aşıları ne kadar hızlı yapabilirsek toplumsal bağışıklığımızı o kadar yüksek tutabiliriz. Sağlığımızı korumak sadece kendimiz için değil şehrin sosyal ve ekonomik durumunun devamı için de oldukça önemli. Yeni bir sıkıntı döneminin yaşanmaması için lütfen tedbirlere uyalım” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim