2016 yılında Selçuklu İlçesi Nişantaşı Mahallesi Demiryolu Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı Aydoğanlar Apartmanı oluşan çatlaklar nedeniyle boşaltılmış, sonrasında ise binanın yıkım kararı verilmişti. Yıkımın gerçekleşmesinin ardından binanın arsası ise özel bir müteahhitlik şirketine satıldı. Ancak, aradan geçen zamana rağmen yıkılan binanın arsası çukur açılmış vaziyette duruyor. Bu durum bölgedeki çocuklar için tehlike arz ederken, çukurun hemen yan tarafındaki 5 katlı binanın temelini de tehdit ediyor. Özellikle kış günlerinde yağışlarla çukurun dolması yandaki binanın temellerini olumsuz etkiliyor. Bu nedenle bölge sakinleri, uzun süredir hiçbir şey yapılmayan arsadaki çukurun ya kapatılmasını ya da farklı bir çözüm bulunmasını istiyor.

KÖTÜ GÖRÜNTÜ OLUŞUYOR

5 katlı Aydoğanlar Apartmanı’nın yıkılmasının ardından arsadaki çukur, bölgeyi olumsuz etkiliyor. Çukurun etrafının açık olması, bölgedeki çocuklar için risk oluşturuyor. Ayrıca çukur bugünlerde adeta çöp yığınlarıyla dolmuş durumda. Şehrin merkezi bir bölgesinde böyle kötü bir manzaranın olmasından rahatsız olan bölge sakinleri, çukurla ilgili yetkililerin girişimlerde bulunmasını istiyor.

YANDAKİ BİNANIN TEMELİ RİSK ALTINDA

Aydoğanlar Apartmanı’nın boşaltıldığı dönem, herhangi bir riske karşı apartmanın bitişiğinde bulunan diğer 5 katlı bina da boşaltılmıştı. Yapılan incelemeler sonrası, diğer binada herhangi bir sorun olmadığı bildirilmiş ve apartman sakinleri yeniden evlerine oturmuştu. Ancak, Aydoğanlar Apartmanı’nın yıkılmasının ardından arazide ortaya çıkan çukur, bitişiğindeki aparmanın zarar görmesine neden oluyor. Yaklaşık 5 yıldır boş vaziyette duran arazinin özellikle kış aylarında yağmura ve kara maruz kalması, bitişikteki apartmanın temelini tehdit ediyor. Yine bu olumsuzluk da, bölge sakinlerinin tepkisini çekiyor. Vatandaşlar yaşanan bu sorunun biran önce çözüme kavuşmasını istiyor.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim