Kurban Bayramı’na birkaç gün kaldı. Tatlı telaş devam ederken, Bedesten Çarşısı’nda da yoğunluk yaşanıyor. Özellikle çikolata, şeker, lokum ve kahve almak isteyen vatandaşlar Bedesten Çarşısı’nı tercih ediyor. Çarşıda hareketlilik devam ederken, her bütçeye uygun şeker, çikolata ve lokum bulunuyor. 43 yıldır Bedesten Çarşısı’nda esnaf oldukları ifade eden Aziziye Kuruyemiş iş yeri sahiplerinden Bayram Şahin, bayram öncesi hareketlilik yaşadıklarını açıkladı. Özellikle Arife Günü daha çok yoğunluk beklediklerini kaydeden Şahin, “Allah’a şükürler olsun işlerimiz çok iyi. Güzel bir yoğunluk geçiriyoruz. İnsanlar bayram öncesi şeker ve lokumlara ilgi göstermeye başladı. Yaşlısı, genci herkes tarihi çarşımıza akın ediyor. Çarşıda çünkü bereket vardır. Bizlerde müşterilerimizi memnun etmek adına yıllardır esnaflık yapıyoruz. 43 yıl az bir süre değil” dedi.

‘ÇOK UCUZ İSE SIKINTILI OLABİLİR’

Bu pideyi yiyen acıkmıyor! Bu pideyi yiyen acıkmıyor!

Şeker ve lokum alırken vatandaşların dikkatli olması gerektiğini kaydeden Şahin, “Her yerden şeker ve lokum alınmaz. Vatandaşlar çikolata, şeker ve lokum alacakları zaman bilindik ve güvenilir yerleri tercih etsinler. Piyasa da çok ucuza satılan bazı şekerler var. Bunlar sağlığı tehdit eden şekerler. Yani çok ucuz satılıyorsa onda kötü bir durum ortaya çıkabilir. Belki geçen seneden kalmış olabilir. Eski olabilir. Şeker alırken, TSE etiketine mutlaka bakılmalıdır. Hangi firmaya ait olduğu kontrol edilmelidir. Rastgele şeker, çikolata ve lokum almak doğru olmaz. Sağlık açısından uygun olmayabilir” diye konuştu.

‘HER BÜTÇEYE UYGUN VAR’

Kurban Bayramı’nda satılan ürünlerin, fiyat olarak Ramazan Bayramı ile aynı olduğuna işaret eden Şahin, “Fiyatlarda herhangi bir artış söz konusu değil. Ramazan Bayramı’nda sattığımız, çikolata, şeker ve lokum çeşitleri fiyat olarak aynı seviye. Ürünlerde ekstra bir zam yok. Vatandaşların en uyguna en iyi şeker almaları için mücadele ediyoruz. 60-70 tane şeker çeşidimiz mevcut. 20-25 çeşit lokumlarımız var. Çikolata noktasında da 50-60 tane farklı ürünlerimiz bulunuyor. Dileyen herkes aradığı ürünü rahatlıkla bulabiliyor. Şekerlerimiz 45 liradan, başlayıp 200 liraya kadar çıkıyor. Çikolatalarımız da 65 liradan başlayıp 200 liraya kadar yükselebiliyor. Lokumlarımız da 40 liradan başlıyor. Neticede her bütçeye uygun ürün yelpazemiz yer alıyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim