Konya Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu Yapıldı. Esnaf Odaları Konferans Salonunda düzenlenen seçimlere KONESOB’a bağlı oda başkanları ile Konya Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası çok sayıda üye katıldı. Gerçekleştiren Genel Kurulun divan başkanlığını Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanvekili Osman Alp yaptı. İki adayın yarıştığı seçimlerde mevcut başkan Mustafa Dülgeroğlu güven tazeledi.

‘MESLEĞİMİZİN SORUNLARINI EN İYİ BİLENLERDENİM’

Konya Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Dülgeroğlu, mesleklerin sorunlarını en iyi bilenlerden biri olduğunu ifade ederek, “2010 yılında üyelerimizin oyları ile Genel Kurulda başkan olarak seçilerek göreve başlamıştım. Üyelerimizin içinden gelen biri olarak mesleğimizin sorunlarını en iyi bilenlerdenim. Elimizden geldiğince imkanlar dahilinde hizmetlerimizi yapmaya gayret gösterdik. Dünya genelinde müthiş bir değişiklik yaşanmıştır. Yeni oluşumlar bilimsel teknolojik ilerlemeler ve bunların ortaya çıkardığı köklü değişimler olmuş ve bu oluşumlar mesleğimizi gözden geçirmeye zorlamıştır. Odalar genel tanımıyla üyelerin hak ve çıkarlarını işyerinde ve dışarıda koruyup geliştiren örgütlerdir. Bizde üyelerimizin haklarını en iyi şekilde koruyup kollamaya gayret ettik. Genel kurulumuz camiamıza hayırlı olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

‘MESLEĞİMİZ İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞME İLE YENİ BİR NİTELİK KAZANDI’

Konya Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Ali Hayırlıoğlu da gerçekleştiren Genel Kurulda oda üyelerine seslendi. Hayırlıoğlu, “Marangoz esnafı bilindiği üzere şimdiye kadar gerekli ilgiyi görmedi. Üyelere gerekli katkılar yapılmadı. Destekleriniz ile başkan seçilmemiz halinde üyelerimizin hem iş hacimlerinin hem de sosyal ilişkilerin artırılması için çalışmalar sarf edeceğiz. Özellikle inşaat sektöründen yeni dönemdeki yapılanmayla marangozlar esnafı da yeni iş kollarıyla birlikte nitelik kazandı. İnşaat sektörüyle birlikte marangozların daha da iş hacminin artması noktasında çaba sarf edeceğiz. Oda olarak Meslek Liselerimiz ile irtibata geçerek mesleğimize eğitimli ve nitelikli yeni elemanların yetişmesini sağlayacağız” dedi. Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Ali Hayırlıoğlu 38 oy alırken Mustafa Dülgeroğlu 121 Oy aldı. Seçim sonuçlarına göre mevcut başkan Mustafa Dülgeroğlu güven tazeledi.

Konya Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Başkan Mustafa Dülgeroğlu. Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Süleyman Çevik, İlyas Dayanır, Mehmet Karpçin, Hasan Küçükkanıcı, Mehmet Yıldız, Ahmet Doğan. Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri; Hasan Olgunçelik, Emre Aksoy, Yaşar Çimen, Muzaffer Göçer, Ali İrgin, Metin Öğünmez, Hüseyin Büyükkapancı. Denetim Kurulu Asil Üyeler; Ahmet Alper Akgüneş, Tevfik Şimşek, Alper Çoşkun. Denetim Kurulu Yedek Üyeler; Zeki Türk, İbrahim Küçüktosun, Mehmet Yılmaz.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim