Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla, partilerde seçim için hazırlıklarına başladı. Bu kapsamda AK Parti dün Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı başvuru sürecini başlattı. AK Parti'de Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı 12 Kasım'a, Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı süreci ise 3 Aralık'a kadar devam edecek. AK Parti'de ilk kez bu seçim sürecinde elektronik ortamda temayül yapılacak. 18 Kasım'da yapılacak olan elektronik temayülle isimler noktasında hızlı bir değerlendirme süreci yağılmış olacak. 3 dönemdir Konya'da önemli oranlarda seçim kazanan AK Parti, bu yerel seçimlerde de iddialı olacak. Seçim süreci ve belediye başkanı adaylarını belirleme noktasında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, dün itibari ile aday adaylık başvuru sürecinin başladığını hatırlattı. "Konya teşkilatları olarak zaten seçim hazırlıklarımızı yürütüyorduk" diyen Başkan Angı, "18 Kasım'da temayül yoklaması yapılacak. Bu döneme mahsus temayül yoklamaları elektronik ortamda yapılacak. Anlık sonuç almamız sağlanacak. Mevcut belediye başkanlarımızın başvuru yapmaları gerekmiyor. Kendileri ile ilgili devamı düşünülürse karar kendilerine bildirecekler. Bu arada kamuoyu araştırmaları, saha analizleri, teşkilat istişareleri yapılıyor. Dolayısı ile 31 ilçe ve büyükşehirde inşallah en yüksek oylarla seçimi tamamlamayı amaçlayacağız" dedi. 

HEDEF 31 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR

Başkan Angı, AK Parti olarak Konya'da yine iddialı olacaklarını ve çalışmalarını bu şekilde sürdüreceklerini aktardı. AK Parti'nin kriterleri olduğunu ve bu kriterler doğrultusunda belediye Başkanı adaylarını belirleyeceğinin altını çizen Başkan Angı, "Kriterlere uygun değerlendirmelerde başarılı belediye başkanlarının devamına daha iyi adayların gelme durumunda yenilenme imkanı doğacak. Her seçimin kendine göre sürprizi olur. Hedefimiz 31 ilçenin tamamında başarılı olmak büyükşehirde oylarımızı daha yükseltmek. Şehrimize kazanımlar sağlamak, şehrin geleceğe daha güçlü bir şekilde taşımayı amaçlıyoruz. Konya'yı güçlü kılmak, Konya'nın ihtiyaçlarını görmek, geleceğe çok daha emin adımlarla yürümeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede bir hazırlık yapacağız" diye konuştu. 

3 DÖNEM KURALI MKYK'YA BAĞLI

AK Parti'nin 3 dönem kuralının olduğunu ancak bu kural başkanların performansına göre MKYK'nın alacağı kararla geçersiz sayılabileceğini belirten Angı, "3 dönem kuralı var ama Merkez Karar Yönetim Kurulu yetkisinde olduğu için 3 dönemi tamamlamasına rağmen faydalı olacağı düşünülen başkanlarımız alınan kararlar doğrultusunda devam edebilecek" dedi.

SÜREÇ HASSASİYETLE YÜRÜTÜLECEK 

24 Haziran seçimlerinde oluşan Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde olmayacağını hatırlatan Başkan Angı, bu durumun Cumhur İttifakı'nın bozulduğu gözüyle bakılmaması gerektiğini vurguladı. Partilerin yerel seçimlere kendi adaylarıyla yarışacağını ancak Cumhur İttifakı göz önüne alınarak sürecin hassas bir şekilde yürütüleceğini dile getiren Angı, "Cumhur İttifakı zaten ülkenin önemli meselelerinde Meclis'teki ülke geleceği adına devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti olarak seviyeli bir seçim çalışması yapılacak. Hassasiyet içerisinde karşılıklı saygıya dayanan ama kendi adaylarımızın da kazanması için çalışacağımız bir seçim süreci yöneteceğiz. Kırıp dökmeden hassasiyetlerimizi gözeterek herkes kendi stratejisi doğrultusunda çalışmalarını yürütecek" ifadelerini kullandı. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim