Eğitim sektöründeki bilgi, birikim ve tecrübeleriyle tanınan Abdullah Kardaş ve Muhammed Yavuz Gürbüzer’in birlikte ortaya koydukları vizyon çerçevesinde kurulan Başarı İstasyonu Eğitim Kurumları, elde ettikleri bu birikimi öğrencileriyle paylaşarak, onları da başarıya ulaştırıyor.

Hedeflerinin ülkemizin geleceği aklıselim neferleri olan emanet edilen öğrencilerimizle özel okul konseptiyle birebir ilgilenerek başarıyı yakalamalarında rol model olmak olduğuna dikkat çeken Başarı İstasyonu Eğitim Kurumları ortaklarından Muhammed Yavuz Gürbüzer, “Başarı İstasyonu Eğitim Kurumları olarak cennet vatan ülkemizin geleceği aklıselim neferleri olan emanet edilen öğrencilerimizle özel okul konseptiyle birebir ilgilenerek başarıyı yakalamalarında rol model oluyoruz. Öğrencilerin günlük çalışmalarını, öğrenci mentörlüğünü özel programlar ile takip etme ve sınava hazırlama noktasında planlı programlı profesyonel çalışmalar ortaya koyuyoruz. “Ulaşılmak istenilen son nokta başarıdır. Bir yolculuk olarak düşündüğümüzde de varmak istediğimiz yer bizim için önemlidir. Bu minvalde ilkokuldan, üniversite hazırlık sürecine kadar Yazır Mahallesi Şafak Caddesi üzerinde Başarı İstasyonu Çocuk Kulübü ve Süper Bilim Özel Öğretim Kursu ile tüm yaş ve sınıf seviyesindeki öğrencilere hafta içi ve hafta sonu VİP gruplarımızla ve bire bir özel eğitim programlarımızla başarıya ulaştırdığımız yeni nesil çalışmalarda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘TEK İŞİMİZ EĞİTİM’

Başarı İstasyonu Eğitim Kurumları ortaklarından Abdullah Kardaş da tek işlerin eğitim olduğuna dikkat çekerek, “Bizlerin ek işi değil tek işi Eğitim” vurgusunu yaparak ortağım Muhammed Yavuz beyle 25 yılı aşkın süredir eğitim ve öğretimin her kademesindeyiz bu gerçeği göz önüne alırsak bu bir sevdadır bu bir gönül melesidir” dedi.

‘25 YILLIK TECRÜBELERİMİZİ ÇALIŞMALARIMIZDA IŞIK TUTUYORUZ’

Öğrencilerin geleceğe taşınmasında manevi değerleri de önemsediklerini vurgulayan Gürbüzer, “Başarı İstasyonu Eğitim Kurumu yeni bir isim, yeni bir marka ama bizler 25 yıla yakın bir eğitimci kimliğimizle ve tecrübelerimizle de çalışmalarımıza ışık tutmaktayız. Ebeveynler en kıymetli varlıkları olan evlatlarını bizlere teslim ederken, biz hiçbir şekilde uç noktalarda bir hayal satmıyoruz. Anne babanın evladı olan ülkemizin geleceği çocuklarımızın bizim için ne kadar değerli olduğunu her daim hissettiriyoruz. Çünkü burası bir eğitim-öğretim kurumudur. Eğitim-öğretim çatısı altında iyiyi, doğruyu, güzeli, hayatı anlatmak vardır. Her şey akademik bir boyut değil. Bir dünya görüşü kazandırmak gerek. Geçmişini bilen, milli manevi duygularına bağlı, iyiyi doğruyu ortaya koyabilecek kalitede nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Biz bu gerçeği biliyoruz ve bu gerçek doğrultusunda ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

‘EĞİTİMSİZ ÖĞRETİM OLMAZ’

Eğitimsiz öğretimin olmayacağına dikkat çeken Gürbüzer, “Öğrencileri başarıya ulaştıracak çalışmalar öğretime katkı sağlar ama Bir eğitim kurumu olarak kursumuzda ya da öğrenci kulübümüz de okulları destekleyici unsur olsak da önceliğimiz eğitim kısmını hiçbir şekilde es geçmemektir. Her ne kadar öğretime katkı sağlamak adına gelseler de onun yanı sıra bizim öğrencilerimize eğitimde katkı sağlayacağımız gerçeğinden vazgeçemeyiz. Kurumumuzun ismi Başarı İstasyonu. İstasyon ifadesi Eğitim-öğretim formasyonun da yöntem ve tekniklerinde istasyon terimi vardır. Öğrenciye küçük adımlar ilkesiyle her platformda kademeli bir şekilde başarısını destekleyecek çalışmalarda bulunur ve bir sonraki başarıyı artıran özel çalışma programına aktarılır. Başarı İstasyonu ismindeki çıkış noktamız parçadan bütüne, basitten karmaşığa kolaydan zora ve nihaiyi sonuç olan başarıya giden en doğru yolu öğrenci için bulmaktır, ulaşılmak istenilen son nokta başarıdır” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZLE ÖZEL OLARAK İLGİLENİYORUZ’

Başarı İstasyonu Eğitim Kurumu olarak öğrencileriyle özel olarak ilgilendiklerini ifade eden Kardaş, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Başarı İstasyonu Eğitim Kurumları olarak en temel özelliklerimizden birisi de bireysel olarak çalışmamızdır. Öğrencilerimizi kalabalık sınıf ortamlarında kaybederek değil gerçekten takip ederek bireysel, 2-4-6-8-10 kişilik özel çalışma gruplarında ve bunun içinde iki farklı kurumda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ayırdık. Tamamen ilgili uzman öğretim kadrosuyla, biz yöneticilerin tecrübesiyle oluşturduğumuz eğitim-öğretim planlamamızı tamamen grup öğrencilerine ayrılmış özel mekânlarda vermekteyiz. Çünkü eğitim-öğretim ortamında en büyük sıkıntılardan biri de aynı ortama aynı yaş ya da yakın yaş gruplarının yaşaması, paylaşmasıdır ki bunlar an itibarıyla sıkıntıya neden olabilecek unsurlar teşkil eder. Çünkü ona göre bir hazırlık safhası vardır. Öğretmen ilgileneceği öğrenci grubuna yönelik sağlayacağı katkılar bu şekilde planlanmalıdır. Hem Süper Bilim Özel Öğretim Kursumuzda 9.10.11 ve 12’inci sınıf ve mezun öğrencilerimizle üniversite hazırlık grubu çalışmaları ve okullara destek verici unsurlar sağlamaktayız. Hem de Başarı İstasyonu Çocuk Kulübümüzde ilkokul 1.2.3. 4. Sınıf ortaokul 5. 6. 7. Sınıf ve LGS öğrencileri için hizmet üretmekteyiz. Ayrıca öğrencilerimize özel İngilizce programları sunabiliyoruz. Sosyal, kültürel, sportif alanlara yönelik çalışmaları da yönetmeye ve yürütmeye devam ediyoruz. Eğitim kurumuzun bulunduğu binalar münferit bir yapı ve tek bağımsız girişleriyle rahat ve güvenilir olması özelliğinin yanı sıra öğrencilerin derslikleri, dinlenme alanları, yemekhanesi, sosyal alanları olmak üzere bahçesi sıkılmayacağı, daralmayacağı, bunalmayacağı ferah modernize edilmiş sınıf ortamında eğitim öğretim materyalleriyle desteklenmiş ve her şeye uluşabilecekleri kaynaklarla öğrencileri destekleyeceğimiz bir yapıdayız. Tamamen mevzuata ve resmiyete uygunluğuyla özel okul ambiyansındayız” diye konuştu.

‘BAŞARININ SIRRI: SEVGİ, İLGİ, BİLGİ, TAKİP VE BAŞARIDIR’

Başarının sırrının sevgi, ilgi, bilgi, takip ve başarı olduğuna dikkat çeken Gürbüzer, “Başarı İstasyonu Eğitim Kurumlarının sloganının ve başarının sırrı beş basamaklıdır. Bilgi 5 harftir ve bunun 4’ü ilgidir. Sır sevgi, ilgi, bilgi, takip ve başarı. Pandemi döneminden en çok etkilenen ülkelerden biri Türkiye, en çok etkilenen alan eğitim ve en çok etkilenen varlık insan oldu. Bu noktada öğrencilerimizin yarım kalmış olduğunu biliyoruz. Bunun telafisi diye bir derdin içerisinde olmamız lazım. Ortağım Abdullah Kardaş Bey’le derdimiz kurum olarak öğrenci arkadaşlarımızın eksiklerini gidermek ve geleceklerine yön vermelerine katkı sağlamak. Hem akademik hem sosyal alanda başarılı ama her şeyden ziyade mutlu, umutlu, ümitli ve sevgi dolu, hayat dolu olmalarına yardımcı olmak için gereken fedakârlıkları yapıyoruz. 2. Eğitim öğretim dönemimiz Konya’mıza ülkemize tüm eğitim camiasına hayırlı olsun başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim