Temelleri yarım asır öncesinde Mahmut Ayvaz tarafından atılan Ayvazoğlu Metal “Türkiye için üretim, yatırım, istihdam” ilkesiyle faaliyetlerini sürdürüyor.  Ayvazoğlu Metal 2023 hedeflerine ulaşabilmesine şartlanan Ayvazoğlu Metal, bu doğrultuda ilkelerinden taviz vermeden Türkiye için “üretim, yatırım, istihdam” sağlamaya devam ediyor.  Ayvazoğlu Metal Sahiplerinden Selim Ayvaz, sürekli olarak teknolojiye yatırım yaptıklarını ifade ederek makine parkurunu 6’ya çıkardıklarını belirtti.

‘MAKİNE PARKURU SAYIMIZI ALTI ’YA ÇIKARDIK’

Ayvazoğlu Metal Sahiplerinden Selim Ayvaz, 6 Şubat günü Türkiye’yi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Yüce Allah’tan rahmet; vatandaşların ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileyerek, “Allah bir daha acı olayları bizlere yaşatmasın. Temelleri yarım asır öncesinde Mahmut Ayvaz tarafından atılan Ayvazoğlu Metal “Türkiye için üretim, yatırım, istihdam” ilkesiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Mengene Caddesi’nde 25 metrekare alanda torna işleri ile çıktığımız üretim yolculuğunda, 1995 yılından itibaren metal işleme sektörüne geçiş yapılmıştır.  2000 yılında kurumsallaşma yolunda ilk adımı atan firmamız, “Ayvazoğlu Metal Makine Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi” ticari unvanını almıştır. Sürekli olarak teknolojiye yatırım yapıyoruz.  Ayvazoğlu Metal olarak üretimimizi aksatmamak ve talepleri karşılamak adına 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Ayvazoğlu Metal olarak ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine katkı sağlamak adına makine parkuru sayımızı altı ’ya çıkardık.   27 kişiye istihdam sağlıyoruz. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesine şartlanan Ayvazoğlu Metal, bu doğrultuda ilkelerinden taviz vermeden Türkiye için “üretim, yatırım, istihdam” sağlamaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 ‘SANAYİ’YE YATIRIM YAPILMADAN ÜLKE KALKINMAZ’

Kalkınmanın Sanayi’de olduğunu dikkat çeken Ayvaz, “Son 10 yılda inşaata önem veriliyor. Çok sayıda inşaatlar yapılıyor. Ancak bir ülkenin kalkınması sanayiye yapılan yatırımların artırılması ile mevcut olur. Sanayiye yatırım yapmadan ülkemiz kalkınmaz.  İnşaat ile ülkemiz kalkınamaz. Tarım ve sanayiye önemi artırmadığımız sürece ülkemizin ileriye gitmesi için sanayiye ve tarıma yatırım daha da artırılmalı. Bizler sanayiciler olarak devletimizden fırsatçıların önüne geçmesini istiyorum” dedi.

‘SANAYİDE KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI BÜYÜYOR’

Sanayide kalifiye eleman sıkıntısının büyüdüğüne dikkat çeken ve bu sorunun da Asgari ücret ’in kademeli bir şekilde belirlenmesi ile halledilebileceğini ifade eden Ayvaz, “ Kalifiyeli elaman açığını  gidermek için mesleki eğitim teşvik edilmeli, meslek okullarının sayısı artırılmalıdır. Mesleki eğitimin ortaöğretim içindeki payı yükseltilmeli, geleneksel çıraklık-kalfalık-ustalık eğitimi verilen mesleki eğitim merkezleri teşvik edilerek sayıları artırılmalıdır. Nitelikli insan gücüne dönük eğitim-sanayi işbirliği sağlanmalıdır. Meslekî eğitimin kalitesi artırılmalı, meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezleri ile sanayi ve KOBİ’ler arasında bağ kuran bir yapı oluşturulmalıdır. Yine asgari ücret kademeli olarak belirlenerek sanayide de eleman ihtiyacı da bu şekilde gidilebilir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘KONYA SANAYİCİSİ YETERİ DESTEĞİ GÖRMÜYOR’

Konya sanayicisinin yeteri desteği görmediğini ifade eden Ayvaz, “Konya sanayicisi bilgi, birikim, üretim ve çalışması ile Türkiye’ye öncü ve adından da başarılı bir şekilde söz ettiriyor. Ancak bana göre Konyalı sanayici yeterince destek görmüyor. Konya sanayicisine desteğin artığı takdirde bu başarısının daha da artacağı kanaatindeyim.  Özellikle son zamanlarda sanayicilerin kira giderlerinin artması da bizleri zorluyor. Üretimde yatırımın daha da artması adına sanayicilerin giderlerine destek konusunda destekler artırmalı” diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim