Konya’nın sektöründeki öncü kuruluşları arasında yer alan Mekpan Panel Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, Yönetici Asistan Ayşegül Küçüktunç Sutekin ve Mekpan Panel Basın Danışmanı Duran Çölcü, Konya Yenigün Gazetesini ziyaret etti. Mekpan Panel heyetini Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak ve Yazı İşleri Müdürü Fahri Altınok ağırladı.

‘PAZAR PAYIMIZ TÜRKİYE’NİN YÜZDE 10’UNDAN FAZLA’

Mekpan Panel Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, Pazar paylarının Türkiye’nin yüzde 10’undan fazla olduğunu ifade ederek, “Mekpan Panel 2011 yılının Haziran ayında Konya 3. Organize Sanayi Bölgesinde kuruldu. 7 Bin metrekare kapalı alanımız var iken şu anda geldiğimiz noktada 30 bin metrekare kapalı alana sahibiz. Mekpan Panel olarak alt bayilerimiz ile birlikte Türkiye genelinde 75 civarında bayimiz var. Mekpan Panel, faaliyetlerine başladığımız 2011 yılından itibaren, başarılı yatırımları ile kapasitesini yüzde 250 oranında arttırarak yıllık 8.500.000 metrekarelik üretim kapasitesine sahip yeni makine parkuru ile yapı sektörüne yön vermeye devam etmektedir.  Dünyada her geçen yıl artan insan nüfusu, sanayileşme ve yaşanan teknolojik gelişmeler doğrultusunda enerjiye olan talep de artmaktadır. Artan talepleri yeteri seviyede karşılayamayan enerji arzı sebebiyle, enerji fiyatları rekor hızla artmakta, her geçen gün giderek derinleşen enerji krizine neden olmaktadır. Yaşanan bu enerji krizi, enerji odaklı tasarımları ve çözümleri yapı sektörünün odak noktası haline getirmiştir. Hem yalıtım hem de yenilenebilir enerji kaynakları gündemin en ön sıralarında yer almaktadır. Türkiye genelinde 21 üretici var.  Firmamız 21 üreticiden geçen sene ön sıralarda yer aldık. Pazar payımız Türkiye’nin yüzde 10’undan daha fazla. Enerji verimliliği çevreyi ve yarınlarımızı doğrudan etkilediği için sürdürülebilir hedeflerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Enerji verimliliğine yönelik yapılan araştırmalar, endüstriyel binaların ve yaşam alanlarının enerji tüketiminde önemli bir paya sahip olduğunu göstermektedir. Binalarımızda sağlayacağımız en küçük tasarruf önlemi dahi, ülke ekonomisi, insanlık ve dünyamız için son derece önem arz etmektedir. Uzun ömürlü, depreme dayanıklı, yüksek yangın dirençli ve yüksek ısı yalıtım performansına sahip olan Mekpan Panel markalı, PUR-PIR dolgulu sandviç paneller, spor tesislerinde, endüstriyel tesislerde, hangarlarda, konutlarda, soğuk hava depolarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Enerji tasarrufunda önemli rol oynayan Mekpan Panel markalı sandviç paneller, ısı ve su yalıtımı konusunda kesin çözümler sağlarken, depreme ve yangına dayanıklılığı ile güvenli, sağladığı mimari estetik ile hayatı güzelleştiren, yapınıza değer katan, günümüzün en çevre dostu ürünlerindendir. Yapı sektörünün parlayan yıldızı Mekpan Panel, ürettiği üstün özellikli sandviç panellerle, uzun ömürlü, güvenli, çevre dostu ve sürdürülebilir yapılar sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

‘İHRACATA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ’

Mekpan Panel olarak ihracata büyük bir önem verdiklerini ifade eden Katırcı, “Mekpan Panel olarak ihracatı önemsiyoruz. Şu anda ağırlıklı olarak Afrika ülkelerine ve Gürcistan’a ihracat gerçekleştiriyoruz. Yine Avrupa pazarına da hızlı giriş yaparak markamızı ve kalitemizi Avrupa pazarında da müşterilerimizle buluşturuyoruz.  Mekpan Panel olarak önceliğimiz kalite. Yine Mekpan Panel olarak hedefimiz ihracatı yüzde 40’a çıkarmak ” diye konuştu.

‘KONYA BÜYÜK BİR PAZAR’

Türkiye’nin büyük bir Pazar olduğunu ancak Konya’nın daha büyük bir Pazar olduğunu ifade eden Katırcı, “Türkiye’de en fazla yatırım Konya’da. Bu durum bir Konyalı olarak beni gururlandırıyor. Konya sanayisi basamakları birer birer atlamak yerine ikişer üçer basamak atlayarak çıkıyor. Konya sanayisinde ciddi bir yapılaşma var. Konyalı sanayicinin başarısının arkasında Konya Sanayi Odası’nın büyük bir desteği bulunuyor. Konya Sanayi Odası’nın desteği ile Konya 2030 yılında Türkiye’nin birincisi olacak. Türkiye genelinde en büyük sanayileşme Konya’da. Konya sanayisindeki yatırımcılarımız da bilinçli. Konyalı sanayicilerimiz üretilen ürünlerin en kalitesini alıyorlar. Türkiye genelinde böyle değil. Konya sanayisinin ve firmamızın büyümesine desteklerini esirgemeyen Konyalı sanayici ve iş adamlarına, Oda Başkanlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve Konyalılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken Mekpan Panel Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı ve Mekpan Panel çalışanlarına çalışmalarında başarılar diledi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim