Konya’da üretilen damla sulama ekipmanlarının 40’dan fazla ülkeye ihracatını sağlayan ve Türkiye’nin en büyük damla sulama ekipman merkezi SerDrip, adeta sektörün dünyaya açılan kapısı konumunda. 1983’ten bu yana Gülen Yapı Malzemeleri olarak devam eden 2006 yılında damla sulama sektörüne giriş yapan SerDrip, ihraç ettiği ürünlerle SerDrip markasını Konya’dan dünyaya tanıtıyor.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Firma hakkında bilgiler veren SerDrip Firma Sahibi Serkan Topal, “Şirketimiz 1983 yılında Gülen Yapı Malzemeleri olarak inşaat sektörüne hizmet etmek için kuruldu. 2006 yılında ise sektör değiştirerek damla sulama, yağmurlama, boru ve ek parça üretimine geçiş yaptık. Üretimimize damla sulama boruları ile başladık. Zamanla müşterilerimiz bu boruların ek parçalarını da istediler. Daha sonra damla sulama borularının ek parçalarını, vanalarını, contalarını, dirseklerini yani neredeyse sulamaya dair bütün ekipmanları üretmeye başladık. Şu anda ise 385’e yakın çeşit üretimimiz var. Aylık ortalama 500 ton hammadde kullanıyoruz” dedi.

DAMLA SULAMA VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR

Damla sulamanın faydalarından bahseden Topal, “Damla sulamanın faydaları bizim bu eski usul salma sulama dediğimiz sulama şekli yapıldığı zaman tarladaki bütün verimlilik gidiyor. Topraktaki bütün mineraller kaybolur ve toprağı öldürüyor. Bu sulama şekli toprağı öldürdüğü için dışarıdan ek mineral, gübre takviyesi yapıyorlar. Fakat damla sulama da bu şekilde bir sulama olmadığı için damla şeklinde olduğu için toprağa herhangi bir zarar vermiyor. Hem sudan tasarruf var hem de toprakta ki mineralleri öldürmüyor ve verimliliği artırıyor. Ayrıca sudan yüzde 70, verimlilik konusunda ise yüzde 60 tasarruf var. Bilinçsiz sulamanın önüne geçiyor” ifadelerini kullandı.

YENİLİKLER İÇERİSİNDEYİZ

Konya 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni fabrikaya taşınacaklarından bahseden Serkan Topal, Ar-Ge çalışmaları içerisinde olduklarını da vurguladı. Topal, “Şu anda KOBİSAN Sanayi sitesinde depomuz var ve Ereğli yolunda da fabrikamız ile hizmet veriyoruz” diyen Topal, şunları kaydetti, “İnşallah 2021 yılı başında Konya 5. Organize Sanayi bölgesinde yeni fabrikamıza taşınacağız. Hedefimizde ise yeni bölgeler ve ihracat oranını daha da yükseltmek var. Markamızı bütün dünyada duyurmak istiyoruz. Ayrıca yeni ARGE çalışmalarımız var sulama sistemleri üzerine daha Türkiye’de hiçbir firmada olmayan yeni bir ürünün üretimine başlayacağız. Bizim fabrikamızda üretim makinalarının hepsi otomatik ve profesyonel bir şekilde oluyor” dedi.

TÜRKİYE’DE HER YERDEYİZ

İhracat hedeflerindeki oranları da vurgulayan Topal, “Firmamız şuanda üretiminin yüzde 60’nı yurtdışına ihraç etmektedir. İhracatımız ağırlıklı olarak balkan ülkeleri, Kuzey Afrika, Kafkas bölgeleri ve Orta Doğu ülkeleri içerisinde. 40’a yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. İnşallah bu oranları daha da yükselteceğiz ve daha fazla ülkeye ihracat yapacağız. Özellikle Amerika ihracat yapmak istediğimiz bir bölge. Bu konuda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye’de ise 55 ilde bayiliklerimiz var. Türkiye’nin her yerinde SerDrip olarak biz varız” diye konuştu.

TARIM FUARLARI OLDUKÇA FAYDALI

Fuarlara önem verdiklerini aktaran Topal, “İhracat potansiyelini artırmak için fuarlar çok önemli. Çünkü uluslararası fuarlara yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi geliyor. Bu sayede ürünlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Bunun için mümkün olduğunca fuarlara katılmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim