Türkiye’de altın ve dövizde yaşanan dalgalanmalar ekonomide dengeleri bozarken, yatırım yapmak isteyen vatandaşlarda da tedirginlik oluşturuyor. Enflasyon ile mücadele kapsamında hükümet önemli adımlar atmayı sürdürürken, özellikle altın ve döviz kurunda yaşanan hareketlik piyasalarda belirsizliğe yol açıyor. Altın ve kurun yükselmesi arabalar başta birçok sektörün hammaddesini yükseltiyor.

Kuyumcu Arif Oğraş, altın ve doların normal seviyenin üstünde seyrettiğini bildirdi. İç piyasada altın ve dolarda dalgalanmalar yaşandığını ve bunun tedirginlik oluşturduğunu beyan eden Oğraş, “Altınla beraber döviz kuruda yükselmeye devam ediyor. Şuan her ikisinde de bir yükseliş gözlemleniyor. Gram altın geçtiğimiz aylarda uluslararası piyasalarda altın daha önce test etmiş olduğu 1040 seviyesinin üzerine çıktı. Halada da o seviyelerde gel-git yapmayı sürdürüyor. Yani bu yükseliş devam ederse ve bu seviyeleri düşünecek olursak, altının gramı 1250-1300 lira bandında görmek kaçınılmaz olacak. Yatırımcıların bu süreçte açıkta kalmamaları için yaşanabilecek düşüşleri bir fırsat olarak değerlendirebilirler” dedi.

‘ŞU AN SADECE DÜĞÜN VE NİŞAN İÇİN ALIM VAR’

Altının yükselişinden dolayı şu an sadece ihtiyaç sahibi kişilerin aldığını kaydeden Oğraş, “Şu an için düğün ya da nişan yapmak isteyenler altını mecburiyetten dolayı alıyor. Vatandaşlar ufak tefek geri çekilmelerden dolayı satmayı değil almayı tercih etmesi gerekiyor. Küçük düşüşlerde altınınızı satmayın. Hükümet tarafından alınan kararlar halk tarafında paniğe yol açmış gibi gözükse de önümüzde ki günlerde yeni paketlerin detayları belli oldukça piyasaların rahatlayabileceğini düşünebiliriz. Yatırım birazda sabır işidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Piyasalar ise şu şekilde yer alıyor

Alış – Satış

Çeyrek altın: 1630-1710

Ata Lira: 6700-7000

22 ayar: 915-990

24 ayar: 1010-1015

(Not: piyasaların hareketlenmesinden dolayı rakamlar değişiklik gösterebilir)

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim