Alfa Romeo ve Jeep bayiliğini büyük bir başarıyla yürüten Koyuncu Otomotiv, geçtiğimiz hafta sonu plazasında Alfa Romeo’nun yeni Tonale serisini tanıttı. Etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, konforlu bir sürüş imkânı sunmayı amaçlayan Alfa Romeo Tonale, vatandaşlardan tam not aldı. Özel tanıtımda “online.alfaromeo.com.tr” den ön satışına başlanan Tonale’nin 1.5 litre 160 beygirlik hibrit motorlu lansmana özel versiyonu “Edizione Speciale” müşterilerle buluşturuldu. Alfa Romeo’nun merakla beklenen kompakt SUV’u Tonale, Türkiye genelindeki müşterilerle buluşmayı sürdürüyor. Alfa Romeo yetkilileri, Tonale’nin lansmanı vesilesiyle bayiler ve Alfa Romeo severlerle bir araya gelerek Tonale’yi bizzat tanıtıyor. Markanın elektrifikasyon çağına "dönüşümünü" işaret eden ve sportifliği 21’inci yüzyıl için yeniden tanımlayan Tonale, tüm fonksiyonları ve bağlanırlık çözümleri ile bugüne kadarki en teknolojik Alfa Romeo modeli olarak da öne çıkıyor. Tonale’ye, 5 yıl uzatılmış garantili olarak sahip olunabiliyor. Büyük ilgi gören Alfa Romeo Tonale, ilk etapta lansmana özel 1.5 litrelik, 160 HP’lik Hibrit motorlu “Edizione Speciale” versiyonu ile tercih edilebilecek.  Otomobilin 1.6 litrelik dizel motorlu ve otomatik vites seçenekli versiyonu Eylül ayından itibaren satışa sunulacak. Önümüzdeki yıl ise 275 beygir gücündeki Q4 -dört çeker şarj edilebilir hibrit- seçeneği ülkemiz yollarıyla buluşacak. 24 Haziran tarihinde ön satışına başlanan Alfa Romeo Tonale’ye, 1.399.000 TL’lik fiyatla sahip olunabiliyor.

‘DONANIM SEÇENEKLERİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR’

Alfa Romeo Tonale, Türkiye’de, Sprint, Ti ve Veloce olmak üzere 3 donanım seviyesiyle satışa sunuluyor. Giriş versiyonundan itibaren anahtarsız giriş ve çalıştırma; Akıllı Adaptif Cruise Control, ön ve arka park sensörleri; 12,3 İnç FullDijital Hayalet Gösterge Paneli ve 10,25” inç Multimedya Ekranı ile Kablosuz Apple Car Play ve Android Auto gibi teknolojik özellikler standart olarak sunuluyor.  Bu üç donanım paketinin üstünde ise Lansman Özel Serisi “Edizione Speciale” yer alacak. Standard donanım paketlerinin satışına Eylül ayından itibaren; sınırlı sayıdaki lansman özel serisi Edizione Speciale ise 24 Haziran tarihinden itibaren ön satışa açılacak. Ediziona Speciale, 160 beygirlik hibrit motor seçeneği ile alınabilecek ve serinin en donanımlısı Veloce’den farklı olarak 20 inç jantlar, özel logo ve özel alcantara döşemeleri ile ayrışan Speciale’de ikinci seviye otonom sürüş özelliklerini barındıran Advanced Driving Assistance Pack ve 5 yıl uzatılmış garanti de fiyata dahil olacak. Alfa Romeo Tonale’nin Edizione Speciale özel versiyonu 7 ileri otomatik şanzımanlı ve 1.5 litre 160 HP’lik değişken geometrili Turbo motor ve  48volt “P2” elektrik  motoru mild hibrit versiyon ile satışa sunuluyor. Bu versiyon performansını yeni, 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun sinerjisinden alıyor. Tonale’nin hibrit teknolojisi; aracın sessiz, akıcı, yakıt harcamadan, “%100 elektrikli modda kalkış” yapabilmesine (e-launch) ve düşük devirde tamamen elektrikli modda ilerlemesine (e-creep) imkan sağlıyor. Tonale, sadece elektrik motorun gücü ile yoğun ve sıkışık trafikte kısa mesafelerde gaz pedalına basmadan da ilerleyebiliyor (e-queueing) ve tamamen elektrik modunda park edilebiliyor (e-park).

‘FİZİKİ ÖZELLİKLERİ KENDİNE HAS’

Kompakt sınıf için iddialı boyutlara sahip olan model, 4,53 metre uzunluk, 1,84 m genişlik ve 1,6 m yüksekliğiyle Alfa Romeo'ya özgü, yenilikçi tasarım anlayışını yansıtırken, geçmişle gelecek arasında kusursuz bir uyum sergiliyor. Yeni -Full LED Matrix “3+3” Üç modüllü farlar, otomobilin ön kısmında benzersiz bir görünüm oluştururken, gündüz sürüş farları, dinamik sinyaller ve “Karşılama ve Uğurlama” işlevleri ile her zaman en iyi aydınlatma koşullarını sunuyor. Üç modüllü far, hayatı kolaylaştıran ve sürüş güvenliğini destekleyen farklı teknolojileri de bünyesinde barındırıyor. Otomobilin çekiciliği ve dinamizmi, 8C Competizione tarzında arka camı kadar, “çevirmeli telefon kadranı”nı andıran jantlarıyla da Alfa Romeo tarzını yansıtıyor. Kabin içinde ise alüminyumun sağlamlığı ve Alcantara, deri koltukların sıcaklığı ve yumuşaklığı konforlu yolculuğu garanti ediyor. Üst düzey kalitedeki malzemelerin kombinasyonu, genç, şehirli ve dinamik kullanıcıların kişiliğini yansıtıyor. Tonale’nin “Teleskopik” gösterge paneli ve 3 kollu spor direksiyon ve direksiyondan kumanda edilen aliminyum vites kulakçıkları gibi detaylar, markanın ruhuna sadık kalarak sürüş tutkunlarına dinamik bir iç mekân sunuyor.

‘PLAZAMIZA DAVET EDİYORUZ’

Koyuncu Otomotiv Jeep ve Alfa Romeo Satış Müdürü İsmail Demir, müşterilerin beklentisi karşılamayı hedeflediklerini ifade ederek, “Modern bir teknolojiye sahip olan yeni aracımızın lansmanını büyük bir gururla yaptık. Alfa Romeo Tonele modelimizin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gerçekten çok güzel bir araç. Gelişmiş teknolojiyle beraber, eşsiz bir sürüş imkanı sağlıyor. Lansmanımızın ilk gününden itibaren büyük bir ilgi görüyoruz. Vatandaşlarımız aracı oldukça beğendi. Aracımızı merak edenleri ve bilgi almak isteyenleri plazamıza davet ediyoruz” dedi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim