Akören ile izlenimlerini paylaşan Tulukcu, “Eğitimi ile ön plana çıkan Akörenli’nin bir diğer özelliği de atılımcı ve sosyal olmasıdır. Kendi memleketleri yanında, şehir ve ülkeleri adına dernek kurmak, onun için fedakârlık yapmak Akörenlinin özellikleri arasındadır. Yürüttükleri mesleklerinin toplum yararına daha iyi hizmetler yapabilmeleri için gayret etmek Akörenlinin fıtratının gereğidir. Bu atılımları yapan Akörenli bu konuda toprağı Akören’e ve Akörenliye faydalı olmak için, Hollanda Akörenliler Derneği, Ankara Akörenliler Derneği ve Konya Akörenliler Derneği’ni kurarak bunu gerçekleştirirken bu konuda kendi aralarında kaynaşmayı da ihmal etmemiş oldular. Bu yıl kurulan Akören Sevder, bu yönü ile en faydalı bir dernek olduğunu ispat ederek, hemşehrilerinin sevap kazanmaları için büyük bir fırsat Abdülkadir Gök ekibi tarafından sağlanmakta. 27 Ekim 2005 tarihinde Mustafa Ertaş başkanlığında kurulan Akören Mezarlıklar Derneği sayesinde, toprak olan ecdat kabirleri unutulmayıp, su imkânı sağlayarak Akören Mezarlıkları mezar taşları görüntüsüne ilave ağaçlandırılmıştır. 2012 Yılında Muzaffer Tulukcu başkanlığında kurulan Hikmet İlim ve Sanat Derneği, Konya’da TARİH BİLİNCİ faaliyetlerini 10 yılı aşkın sürdürmektedir. Derneğin şu andaki başkanlığını Prof. Önder Kutlu yapmaktadır. İki dönem Konya Tenekeciler Odası Başkanlığı yapan Ahmet Çalış, nöbetini 2022 yılında hemşehrisi Cemal Kınaç’a devretmiş durumda. Okay Tınkır 2005 yılında Konya Ticaret Odası Meclisi’nde görev yapmıştı. Konya Demirciler Odası Başkanı Bekir Karataş ikinci kez bu görevi üstlendi.2022 Yılında Eczacı Mustafa Şeref Yavuz’un Konya Eczacılar Odası sekreterliğine seçilmesi Akörenlinin bu konudaki artısı olduğunun ispatı.

‘İCRATLARINI SÜRDÜRÜYORLAR’

Konya Mali Müşavirler Odası Başkanlığı yapan Seyit Özselek, Konya Tabipler Odası Başkanlığı yapan Dr. Eyüp Çetin , inşaat Mühendisleri Oda Başkanlığı’nı yürüten Süleyman Kamil Akın , Akörenlilerin bu konudaki gayretlileri. Konya’da icraatlarını sürdüren Oyuncaksız Çocuklar İçin Derneği Akörenlilerden sevap hanelerine artılar kazandıran gençler olarak hizmetlerini sürdürüyorlar. Konya Genç Kızılay’ın Başkanı olan Av. İbrahim Ünver, taze kan olarak icraatlarını sürdürüyor. Konya’da bulunan toplam 187 Vakıf , Dernek ve Sendika’nın üye olduğu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanlığı’nı yürüten Prof. Önder Kutlu bu konunun zirvesi durumunda. Konya Tarım İl Müdürlüğü’nde görev yapan Durmuş Avcı 1996 -2000 yılları arasında 4 yıl Veteriner Sağlık Teknisyenleri (VESTED ) Konya Şube Başkanı olarak bu görevi sürdürmüştü. Ali ihsan Ersoy’un 1973 yılında meslektaşı Ali Aydemir’ide olarak Konya’da ilk defa MİNİBÜSCÜLER DERNEĞİ’ne şahit oluyoruz.

‘FEDAKARLIKLARA DEVAM EDİYORLAR’

Hollanda’da yaşayan ve sosyal yönü ile ön plana çıkan Veyis Güngör Türkevi Derneği Başkanlığı yanında 2005 yılında Konyalılar Federasyonu’nda görev almıştı. 1960’lı yılların ortasında Almanya’da işçi olarak çalışan S.Ahmet Gültekin 1968 yılında Stuttgart İslam Cemiyeti’ni kurmuştu. 1992 yılında Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu Konya Ortapedi Vakfı’nı kurarak önemli hizmetlerde bulunmuştu. Konya’da henüz hiçbir örgütlenmesi bulunmayan Mali Müşavirler için A.İhsan Özselek 1978 yılında Mali Müşavirler Derneğini kurdu sonrasında da oda kurulmasını sağladı. İlk oda başkanı da gene Akörenli Mustafa Soydemir olmuştu. Av Turgay Bilge 2003 Ekim ayı sonrası Konya Marif Kollejliler Derneği Başkanı olarak bir süre başkanlığını yapmıştı. Fatih Gülkara 2006 yılında kuruluşundan beri Hayra Koşanlar Derneği’nde fedakârlıklarına devam ediyor. Konya Muharip Gazileri Derneği’nin ilk başkanı Yaşar Öner ve Konyasporlular Derneği Başkanı Sabahattin Cengiz de Akören çocuğu olduğu görülüyor.

‘ATILIMCILIKTA ZİRVE HAYBER ERKOÇ’

Mali Müşavir 5 Ocak 2018 tarihinde 79 yaşında rahmetli olan Mali Müşavir Hayber Erkoç 76 yaşında Yüksek Lisans mezunu olmuş ve mesleğinde 40. Yıl ödüllü ve Türkiye’nin en yaşlı KAMU DENETÇİSİ ünvanının sahibi olmuştu. Türkiye’nin ilklerinden ve en yaşlı Kamu Denetçisi ünvanı ödülünü Ankara TOBB binasında yapılan törende dönemin Bakanları Hayati Yazıcı ve Mehmet Şimşek’in elinden almıştı. İşte Akörenli hayat mücadelesine erken atılsa da yaşlı olsa bile başarılı olmak için didinir, çabalar Erkoç bunun bir örneği.

‘AKÖREN SEVDER’

11 Şubat 2021 tarihinde Abdülkadir Gök başkanlığında Prof. Önder Kutlu, Dr. Eyüp Çetin, Mustafa Uysal, İrfan Gülkara, Latif Uysal ve Av. Bahattin Özdil’den oluşan ekiple Akören’de kuruldu. Akören Sağlık Eğitim ve Vefa Derneği, 7 Mart 2022 tarihinde Akören girişinde AŞEVİ’ni hemşehrilerinin hizmetine sunarak önemli bir başarıya imza attı. Özellikle faaliyetlerine başlandığı ilk ramazanda hemşehrilerinden aldıkları destekle ihtiyaçlıların dertlerine çare olan Aşevi ile ilgili yeni hedefin Akören’e bağlı birimlere (köyler) de yardım götürmek olduğunu Başkan Gök belirtti.

Av. Ahsen Coşar, Av Turgay Bilge ve Av. Halil Naci Kılıçarslan meslekleri ile ilgili Baro ve dernek faaliyetlerinde bulunan hukukçular olduğu malüm. Mehmet Karakoca 3 dönem Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin başkanlığını yaparak önemli hizmetlerde bulunmuştu.

Hayber Erkoç manşette.

Aşevi çevre düzenlenemesi başladı. 42 AJR 656 plakalı aracı hizmete hazır.

Hayber Erkoç ve ailesi.

Konya Tabipler Odası Başkanlığı yapan Dr. Eyüp Çetin'i hemşehrilerinin ziyareti.

Akören sevder yönetimi. Hayırseverlerden aldığı destekle hizmetlerini sürdürüyor.

Aşevi teçhizatı tamamlandı. Personel zevkle görevini sürdürüyor.

Mustafa Ertaş'ın başkanlığında kurulan Akören Mezarlıkları Derneği önemli icratlarda bulunmuştu.

Minibüscüler Dernek Başkanı Ali İhsan Ersoy, Ali Aydemir, Enver Ersoy

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Önder Kutlu

Hollanda Akörenliler Derneği yalnızca Hollanda değil. Belçika ve Almanya’nın kuzeyinde bulunan Akörenlileride kapsayan icraatları olmuştu.

Editör: TE Bilişim