Konya Büyükşehir Belediyesi tarafında düzenlenen Konya Kitap Günleri 7’den 70’e binlerce vatandaşı ağırlamaya devam ediyor. Bu yıl Konya Kitap Günleri’ni rahmetli yazar Rasim Özdenören’in hatırasına gerçekleştiriyor. Konya Kitap Günleri’nin bu yıl ki sloganı Sizin Hikayeniz Kitap. Fuarda Konya Yenigün Gazetesine değerlendirmelerde bulunan yazarlar tüm Konyalıları Pazar akşamına kadar sürecek Konya Kitap Günlerine davet etti.

‘OKURLAR VE YAZARLARI BİR ARAYI GETİREN KIYMETLİ BİR ORGANİZASYON’

Yazar Ahmet Tarhan ise Konya Kitap Günleri’nin okurlar ve yazarları bir araya getiren kıymetli bir organizasyon olduğunu ifade ederek, “Dijital teknoloji ile beraber bazı değerlerimizden uzaklaşmıştık. Bizi biz yapan unsurlardan uzaklaşarak dijital teknolojinin sarmalı içerisinde kaybolmuştuk. Özellikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibi tarafından geleneksel hale getirilen Konya Kitap Günleri ile birlikte okuyucular ve yazarlar bir araya gelme şansı buluyorlar. Bu tür organizasyon ile kitapların asıl işlevinin yerine getirildiğini düşünüyorum. Kitaplar geçmişe ve geleceğe ışık tutan birer kaynaklar. Kitapların biz insanların üzerinde büyük bir etkisi var. Konya Kitap Günleri’nin Selçuklu Kongre Merkezi’ne taşınması ile birlikte Konya Kitap Günlerine ilginin daha da attığına şahit oluyoruz. Konya Kitap Günleri kıymetli bir organizasyon. Okurlar ve yazarları bir araya getiren kıymetli bir organizasyon. Bu organizasyon şehrin ve ülkenin kültür birikimine oldukça büyük bir katkısı var. Pazar akşamına sürecek Konya Kitap Günlerine bütün Konyalıları davet ediyoruz” dedi.

‘KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI ADINA ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON’

Konya Kitap Günlerinde kitapları okuyucuları ile buluşturan yayınevi görevlisi Okan Adıyaman Konya Kitap Günleri’nin Konyalılar için bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Konya Kitap Günleri ziyaret eden ziyaretçiler uygun fiyata daha çok çeşide ulaşabiliyorlar. Bu tür organizasyon gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanması adına oldukça önemli. Konya Kitap Günlerine geride kalan günlerde ilgi oldukça güzel. Özellikle Konya Kitap Günlerine ilginin hafta sonunda daha da artacağına inanıyorum” diye konuştu.

’KONYA YAZARLARI İLE DE MÜNBİT BİR ŞEHİR’

Eğitimci Yazar Hasan Bayraktar da Konyalıların kitaba olan ilgisi de oldukça yoğun olduğunu ve Konya’nın yazarları ile de mümbit bir şehir olduğunu belirterek, “Konya Kitap Günleri’nin daha önceki yıllarına baktığımız zaman Konya’nın kültürel faaliyetlere büyük önemler verdiğini bir kez daha gözlemlemiş durumdayız. Konyalıların kitaba olan ilgisi de oldukça yoğun. Konya yazarları ile de mümbit bir şehir. Konya Kitap Günleri birçok zenginliği de taşıdığını görüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu tür organizasyonlar zenginleşerek artarak devam eder. Konya Kitap Günlerine ailelerin gelmesini mutlaka gelmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘İNSANLAR OKUDUKÇA DÜNYA AYDINLANIR’

Tarihçi Yazar Cengiz Acar ise insanların okudukça, öğrendikçe ilmin irfanın kapılarından girdikçe dünya aydınlanacağını belirterek, “Konya Kitap Günleri biz yazarlar için keyifli ve güzel geçiyor. Konya Kitap Günleri her yıl olduğu gibi yine bu yıl da çok kalabalık. İnsanların kültüre, kitaba gösterdiği ilgi her şeyden önce bu ülkenin vatandaşı olarak beni çok mutlu ediyor. İnsanlar okudukça, öğrendikçe ilmin irfanın kapılarından girdikçe dünya aydınlanır. Bu çağ kirli bir çağsa, bu okumanın öğrenmenin ilmin irfanın hikmetin azlığından kaynaklanıyor. Bunu çoğaltmak adına yapılan her faaliyet mukaddes bir faaliyettir. Emeği geçen herkesin emeğine sağlık” dedi. Yazar Özgür Gez ise, “Konya Kitap Günlerinin her yıl üzerine koyarak yoluna devam etmesinden dolayı memnunum. Konya Kitap Günlerine olan ilgi gelecek adına umutlarım her daim canlı kaldığı nadir günlerden biri” diye konuştu. Öğrencileri ile Konya Kitap Günlerine gelen öğretmen Ahmet Temel Teberik de Konya Kitap Günleri organizasyonun başarılı bir organizasyon olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

GENÇLİK MECLİSİ ÜYELERİ KİTAP GÜNLERİNE GELEN ZİYARETÇİLER İLE BULUŞUYOR

Konya Kitap Günlerinde stant açan Konya Büyükşehir Gençlik Meclisi üyeleri “Benimle Oynar Mısın?” Projesiyle kitap günlerini ziyaret eden ziyaretçiler ile buluşuyor. Gençlik Meclisi Üyeleri çocukların Konya Kitap Günlerinde güzel vakit geçirmesini sağlamanın yanı sıra Benimle Oynar Mısın?” projesi hakkında bilgi verdi. Konya Kitap Günlerinde bugün saat 14:00’de Abdil Mert, Ekrem Özdemir, saat 15:00’da Yusuf Kaplan, Gri Koç- Gökhan Müftüoğlu, 16:00’da Gökhan Çınar, 19:00 da Hakan Mengüç söyleşi ve imza günleri ile Konya Kitap Günleri’nde okuyucular ile buluşacak.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim