Türkiye Pazartesi günü tarihi güne şahitlik etti. 24 Haziran’da gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri Türkiye Türk siyasi tarihinde bir dönüm noktası oldu.  97 yıllık parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildi.  Bu sistem  pek çok yeniliği de beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı kabine merakla beklendi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi şahlandıracak sistemde görev alacak kabine üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kamuoyu ile tanıttı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kabinedeki bakanlar, aldıkları yüksek eğitim ve alanlarındaki uzmanlıklarıyla dikkatleri üzerine çekti. Açıklanan kabinede eğitimci, doktor, avukat, mühendis, ekonomist, asker ve mimar gibi meslek gruplarından isimler bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yer alan isimlerin yaş aralığı 39 ila 66 arasında oldu. Tecrübeli bir yapıya sahip kabinenin yaş ortalaması ise 49 olarak gerçekleşti.

Kabinenin en genç üyesi olan 39 yaşındaki Zehra Zümrüt Selçuk, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı görevini yürütecek. Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen 66 yaşındaki Hulusi Akar ise kabinenin en yaşlı üyesi olarak görev yapacak. Yeni kabine ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olsun. Türkiye son 16 yılda gerçekleştirmiş olduğu büyümeyi inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi  ve kabinede bulunan bakanlar ile daha da ileriye taşıyacak. Rabbim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyyip Erdoğan ve kabine üyelerin yar ve yardımcısı olsun.

KABİNE’DE KONYALI İKİ İSİM MUTLULUĞU 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesinde iki Konyalı Bakan yer aldı. Fahrettin Koca Sağlık Bakanı, Murat Kurum da Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu. Bu isimler Konyalıları oldukça sevindirdi. İnşallah hem bakanlarımız hem de milletvekillerimiz, hem de hükümetimizin desteği ile Konya’ya yapılacak yatırımlar artacak devam edecek. Konyalılar olarak bizlere düşen Konyalı bakanlarımıza destek çıkmak. Onlara yardımcı olmak. Konya’da bulunan işadamları dernekleri ve STK teşkilatların proje üreterek Konya’da gerçekleşmesi için çalışmalar yapması gerekiyor. İnşallah bu konuda herkes üzerine düşeni en aşağıdan en yukarısına kadar yapar.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesinde görev alan tüm bakanlarımızı tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.