Şehrimizin gururu İttifak Holding Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu’nda evinde Vanspor FK’yı 3-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. Soğuk bir havada geçen maçta Konyaspor yedeklerle sahaya çıktı. Oldukça tutuk olan Konyaspor’un yedek kulübesinin ne kadar yetersiz olduğunu görmüş olduk. Konyaspor’un yönetiminin Konyaspor’a büyük umutlar için transfer ettiği Ahmed Hasan ligde istenilene verilmezken, Vanspor maçında da istenileni gösteremedi. Taraftarlarda haklı olan mücadelenin ardından ‘böyle maçlarda gol atmayacaksın da ne zaman atacaksın’ sitemlerinde bulundu. Göreve geldiği günden bu yana ekibi ile birlikte Konyaspor’un menfaati için büyük emekler veren İttifak Holding Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen ve Yönetim Kurulu Üyelerinin devre arasında Teknik Direktör İlhan Palut’un elini güçlendirmesi adına yedek kulübemizin zayıflığını giderecek transferler yapması gerektiği kanaatindeyim.

Vanspor karşılamasına yeniden dönecek olursak ilk yarıda Konyaspor istenilen futbolu sahaya yansıtamadı. İkinci yarıda Abdülkerim Bardakçı ve Serdar Gürler’in oyuna girmesi ile birlikte Konyasporlu oyuncular taraftarların de beklediği oyunu sahaya yansıttı ve mücadeleden 3-1’lik galibiyetle ayrıldı. Konyasporlu futbolcularımız Musa Çağıran ve Alper Uludağ performansı yüksek olan futbolcular. Bu futbolcularımız daha çok çalışarak yedek kulübesinde İlhan Palut’un kenarda elini güçlendirmeli.

Yine Ahmet Karademir bir kez daha kendisinde ışık olduğunu gösterdi. Ahmet’in de Konyaspor’da başarısının üzerine başarı koyması için üzerinde durulmalı. 3-1’le geçilen ilk tur şehrimize hayırlı olsun. Büyük Konyaspor taraftarı Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğuna çok konsantre. Umarım eski şampiyon takımımız tekrar şampiyon olur.

ÖNCE FAİR-PLAY

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Konyaspor ile Vanspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 33. dakikasında Konyaspor'un bulduğu golden sonra saha içinde ilginç dakikalar yaşandı. Konyaspor'un atak geliştirdiği sırada topla birlikte ilerleyen Oğulcan Ülgün bir anda sekmeye başladı ve elini havaya kaldırarak topu dışarıya yollamak istedi. Vansporlu oyuncular, Oğulcan Ülgün'ün sakatlık yaşadığını görünce duraksadılar ancak, topu dışarı çıkmadan kontrol eden Konyasporlu Ahmet Karademir pozisyonu devam ettirdi. Oyunun durmadığını gören Vansporlu oyuncular maça devam etmek istese de, ceza sahası içinde topla buluşan Amar Rahmanovic'in içeriye çevirdiği top, Vansporlu Barış Gök'e çarparak ağlara gitti. Pozisyonun ardından Vansporlu oyuncular yoğun itirazlarda bulunurken Konyaspor cephesinden fair-play ruhuna yakışır bir hareket geldi. Golden sonra yapılan santranın ardından hareket etmeyen Konyasporlu futbolcular, Vanspor'un boş kaleye gol atmasına izin verdi ve skor 1-1'e geldi. Konyaspor centilmenliği hiçbir zaman elden bırakmayan bir takım olarak tüm futbolseverlerden alkışı almıştır. Bu davranışı ile Konyasporlu futbolcular, gönüllere bir kez daha girdi.

Sağlıklı günler dilerim.