Sağlıklı bir cilt için ufak tüyolar

Parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için bir çok yöntem vardır fakat önemli olan sadece cildimize dışarıdan değil içeriden de bakım yapan saç ve tırnaklarımıza da güç ve destek sağlayan kollajen takviyesidir. İçeriden aldığımız bu takviye ile cildinizin daha canlı göründüğünü düzenli kullanıldığınızda farkedeceksiniz.

Yazın cildimiz için En önemlisi güneş kremlerimizdir.  Güneş D vitamini için faydalı olsa da foto yaşlanmaya, lekelenmeye ve kırışmaya sebep olur. Dolayısı ile Güneş kremlerinizi hem yüz hem göz çevresine hem de vücudunuz için koruyucumuzu 2 saatte bir yenilemelisiniz.

Güneşe karşı hassas bir cilde sahipseniz, yaz aylarında artan cilt lekeleriyle karşılaşmanız oldukça muhtemel. Bu yüzden güneş koruyucunuzun yanında cilt pigmentasyonunu dengeleyen ve cildi aydınlatan ürünleri de bakım adımlarınız arasına eklemelisiniz.

Artan nem oranı ve terle birlikte yaz aylarında gözenekler tıkanmaya daha çok yatkındır dolayısı ile cilt temizleme aşamasında çok hassas olmalıyız. Özellikle gündüz kullanılan güneş kremlerini cildimizden iyice arındırmalıyız. bu arındırma aşamasından önce badem yağı gibi yağlar kullanarak ciltteki makyaj ve çevre kirliliklerini kimyasal bir temizleme suyu kullanmadan ve cilde zarar vermeden temizleyebilirsiniz. Fakat ardından yağ kullandığınız için herhangi bir yıkama jeli veya köpüğü kullanarak iyice arındırmalısınız. bu arındırma işlemlerinden sonra cildinize iyi gelen antioksidan etkili bitki özlerini örneğin nar çekirdeği, üzüm çekirdeği yağı gibi yağları sürebilirsiniz ardından nemlendiricinizi sürerek cildinize ihtiyacı olan nemi ve antioksidanı sağlarsınız.

Böylelikle cildinizi yazın güneşten koruyarak ve ihtiyacı olan bakımı yaptığınızda sağlıklı bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Cildiniz için Kullandığınız her ürünü dikkatle seçmeli ve eczacınıza veya hekiminize danışmalısınız.