En yakın dostlarımız olan kedilerinde en az insanlar kadar sağlıklı beslenmeleri çok önemlidir. Bundan dolayı kedi dostlarımızın beslenmelerine dikkat etmemiz çok önemli bir konudur. Bundan dolayı kendimiz için en doğru beslenmeyi seçtiğimiz gibi kediler içinde en doğru olan beslenme şeklini seçmeliyiz. Kedilerin beslenme şeklini seçerken kedi mama seçiminde dikkat etmemiz bazı noktalar var.

Eğer ki doğru seçim yapmayıp kalitesiz kedi maması alırsak kedimizde ciddi sağlık problemleri yaşamamız olası bir durumdur. Kedi maması seçiminde kediye uygun mama seçilmelidir. Her kedi maması kedimize uymayabilir. Kedi maması seçiminiz yanlış olduğu takdirde mide ve bağırsak sorunlarından tutun zehirlenmelere kadar giden tatsız sorunlar yaşayabilirsiniz.

Öncelikle kedi maması kedilerin kilosu, yaşı, kısırlaştırma durumu ve cinsi kedi maması seçimini en çok etkileyen faktörlerdendir. Kedinizi doğru bir şekilde tanırsanız mama seçiminde hiç bir şekilde zorluk yaşamazsınız. Şayet kedinizi iyi tanıdıysanız ona en uygun mamayı seçeceğinizden emin olabilirsiniz. Diğer doğru mama seçiminde kedinizi bir veteriner kontrolünden geçirtip bir uzman tarafından da tavsiyeler alabilirsiniz. Bu tavsiye sayesinde en doğru mama seçimini yapabilirsiniz. Bu site bu konuda aradığınızı bulmanıza yardımcı olur.

Yavru Kedi Maması Nasıl Olmalı?

Minik, küçük ve sevimli dostlarımızın ise mama seçiminde bir tık daha fazla özen göstermelisiniz. Mamaları mineral ve vitamin bakımından oldukça çok olmalıdır. Bu gelişimleri için çok önemlidir. Yavru kedi maması günlük protein, omega 3 ve vitaminleri büyük ölçüde destekleyici olmalıdır. Çünkü bunlar kedilerin gelişim açısından daha sağlıklı gelişip büyümesini desteklemektedir.

Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Sevimli dostlarımızın kısırlaştırılmış kedi maması ile kilo kontrollerini takibe almamız gerekir. Net olsa bu dönemden sonra bir müddet doyma hislerini kaybederler. Aldığımız kedi mamalarının kilo aldırma engelleyici mama çeşitlerinden olması hem sizin hem de kedinizin yararına olacaktır.

En İyi Kedi Maması Nasıl Olmalı?

Sevgili ailemizin bir üyesi olarak kabul ettiğimiz kedilerin en yüksek kaliteli, dengeli beslenmesini, minik dostlarımızın sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesi için en iyi kedi mama seçiminde dikkatli olmalıyız. Kedimizin mutlu ve sağlıklı olması hepimiz için büyük önem arz etmektedir.

Sağlıklı güzel bir yaşam ise iyi beslenmeden geçer. Kedilerin öğünlerinde mutlaka protein, karbonhidrat, vitamin, mineral ve omega3 desteği mutlaka sağlanmalıdır. Eğer ki kedinizde sindirim gibi sorunlar yaşıyorsanız kedileriniz için özel olarak hazırlanmış gıdaları tercih edebilirsiniz.

Kedi Maması Çeşitleri Nelerdir?

Kedi mamaları yavru kedi maması, yetişkin kedi maması ve kısırlaştırılmış kedi maması 3 gruba ayrılmaktadır. Ayrıca kedi maması çeşitleri içinde balık, tavuk ya da kırmızı et gibi aromaları ayırt edilerek sınıflandırabiliriz. Kedinizin tamamen damak zevkine göre deneyerek hangisini aroma kediniz severek yiyorsa o mamayla devam edebilirsiniz. Ayrıca kedi maması fiyatları son derece uygundur.

Mama tercih ederken mutlaka paket içeriğine dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde yanlış bir mama seçimi kedinizin sindirim sistemine olumsuz etki yapabilir. Bu konulara dikkat edilse de kalori konusu da büyük bir önem teşkil eder.

Kedi mamalarında bulunan kalori değeri kedinizin kilosu için mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken bir konudur. Günlük almaları gereken enerji ve kalori miktarları yetersiz kalan kediler zamanla çeşitli hastalıklara yakalanma riski altına girerler. Bunda dolayı minik dostlarımızın hareketlilik durumunu da göz önünde bulundurarak mama seçimini yapmalıyız. Pet İhtiyaç’ta kedinizin her türlü ihtiyacını giderebilirsiniz. Bu site, sizlere birçok seçenek sunuyor.

Editör: TE Bilişim