Para biriktirmek ve harcamalarda tasarruf etmek modern hayatın en yaygın problemleri arasında yer almaktadır. Tasarrufa dair bilmeniz gereken şeyler ise bellidir. Her ne kadar konunun uzmanları bu konuda açıklamalar yapsa da bu tür tavsiyeleri pratikte uygulamak oldukça zor olabilir. Bu listemizde tasarrufun gerçek hayatta geçerli olan ve gerçekçi bir düzlemde karşılık bulan noktalarına değineceğiz.

Tasarruf etmek zor ekonomik dönemlerde başvurabileceğiniz bir finans dayağının oluşmasını sağlar. Tasarruf sayesinde oldukça etkili bir bütçe yönetimi de mümkün hale gelir. Diğer yandan ülkemizdeki ekonomide istemsizce tasarruf ettiğimiz durumlar da bulunmaktadır. Satın alım gücümüzün büyük oranda zayıfladığı bu günlerde tasarrufa önem vermek ve para biriktirmek ne yazık ki zaruri hale gelmiştir.

Tüm bu şartlara rağmen tasarrufu getirilerini yabana atmamak gerekir. Bu yazıda herkesin bildiği basmakalıp kurallar yerine gerçekten geçerliliği olan kuralları derledik.

Bütçe yönetimine dair başarılı insanların hikayelerini okuyun.

Çok çalıştıktan sonra alınan maaş birçok kişi için mutluluk kaynağıdır. Özellikle gelirin hesaba geçmesi ya da cüzdana eklenmesi ile beraber pek çok kişi keyfin doruklarına varır. Fakat ne yazık ki hesaba geçen paranın aslında oldukça sığ bir kısmı keyfi olarak harcanabilecek noktadadır. Bir maaş hesaba yatar yatmaz onun içinden faturaların, zorunlu alışverişlerin ve tamamlanması gereken gider işlemlerinin çıkarılması gerekir. Bütçenin tamamının keyfi harcanacak bir para kütlesi olarak görülmesi tasarruf edebilme ihtimalini tamamen riske atar.

Bu noktada hayatta başarılı statülere gelebilmiş ve gelir seviyesini artırmış insanların tavsiyelerini okumak iyidir. Bu tür kişiler genellikle ayırabildikleri her parayı banka hesaplarına yatırmış ve faiz üzerinden para kazanmışlardır.

Ek gelir kaynaklarına odaklanın.

Tasarruf etmek sadece elinizdeki bütçeden daha az harcama yapmak değildir. Ek gelir elde etmek ve çeşitli yan gelir potansiyellerini kullanmak da ana bütçenizden daha az para harcamanızı sağlar. Dolayısıyla pasif ek gelir yöntemleri sayesinde ana bütçeniz üzerindeki harcama yükü azalır ve tasarrufa yer kalır.

Pasif gelir yöntemleri arasında anket çözmek, blog yazarlığı yapmak ve sosyal medya üzerinde ürün tanıtımı yapmak gibi seçenekler bulunur.

Bu tür ek gelir yöntemleri arasında kripto para yatırımları da bulunmaktadır. Siz de Bitcoin Era gibi bir platformda hiçbir şekilde ücret ödemeden kendinize ait bir hesap oluşturabilirsiniz.

Bu sayede ana gelirinizde çeşitli tasarruflar yapabilecek kadar stabil bir ek gelir elde edebilirsiniz.

İndirimleri takip edin.

Çeşitli market uygulamaları ürünlerin orijinal fiyatına kıyasla daha indirimli satın alım imkanları sunar. Bu sayede fırsatlardan yararlanabilir ve temel ihtiyaçlarınızı daha ucuz bir şekilde karşılayabilirsiniz. Normal fiyatlarına kıyasla daha uygun ücretlerden satışa çıkan çoğu ürün, kurye market uygulamaları sayesinde hem daha ucuza hem de kapınızın önüne kadar gelir. Bu noktada dijital uygulama mağazalarını ziyaret etmenizde fayda vardır.

Böylece yeni sipariş uygulamalarına göz atabilir ve ücretsiz bir şekilde hesap oluşturarak indirimli ürünlere erişebilirsiniz. Market uygulamaları aynı zamanda çeşitli günlerde özel ürünlerde fiyat indirimi yapmaktadır. Böylece zaruri giderlerinizde gözle görülür bir indirim yakalayabilir ve bütçenizi ayın geriye kalan günlerinde daha esnek bir şekilde kullanabilirsiniz.

Alışveriş kuponları toplayın.

Pek çok süpermarket zinciri müşteri kitlesini memnun etmek ve yeni müşteriler kazanmak için alışveriş kuponları yayınlamaktadır. Çoğu zaman karşımıza indirim kodu olarak da çıkan bu tür indirimler zaman zaman alışveriş sepetinin tamamından indirim de sağlayabilmektedir.

Haftanın belirli günlerinde yakalayabileceğiniz alışveriş kuponları ya da indirim kodları sayesinde temizlik ürünlerinde ya da şarküteride uygun fiyatlı fırsatlar yakalamanız mümkündür.

Editör: TE Bilişim