Osmaniye İline bağlı Düziçi İlçesinin 15 km kuzeyinde Ceyhan Nehri kenarında Kuşçu Köyünde yer alan Haruniye Kaplıcaları, 1993 yılında termal su kaynağı ile birlikte 250 dönüm alanı Turizm Bakanlığınca Turizm Bölgesi ilan edilmiş 65 kaplıcadan birisi olmakla beraber dünyanın ender bulunan kaplıca suları arasında gösteriliyor.  Konya’ya 475 km olan ve Düldül Dağı eteklerinde yer alan Haruniye kaplıcaları Osmaniye il merkezine 57 km, Adana iline 143 km uzaklıkta olup kaplıca alanı denizden 620 metre yükseklikte yer alıyor. Kaplıca, Ceyhan nehri kıyısında ağaçlarla kaplı bir alanda bulunuyor. Harika bir manzaraya sahip olan kaplıcada ruhsal yönden de sağlığa kavuşulabiliyor. Kaplıca tesisi Aslantaş Barajı’nın rezervuarının sonunda, Berke Barajı aksının 2,5 km.’lik yatağında yer almasından dolayı manzarası yönünden güzelliğine güzellik katıyor. Termal suyu doğal çıkışlı olan Haruniye Kaplıcalarının suyunun İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Balneoloji Laboratuarı’nda yapılan incelemeler sonucunda; Kalsiyum, magnezyum, sülfür, sülfat, bikarbonatlı termal sular, aynı zamanda 4 mg/lt florür, 332 mg/lt karbondioksit içermekte olup radyoaktif özelliğe sahip. Kaynaktan çıkan suyun sıcaklığı 32°C’dir. Haruniye Kaplıcalarının kaynağı doğal çıkışlı olup 25 lt/sn akım değerine sahip olduğundan; günlük 3542 kişi banyodan yararlanabiliyor. Sıcak ve mineralli su kaynakları bu tesislerin hemen altında başlıca 8 gözeden değişik debilerde çıkmakta olup; şifa amaçlı ve doğal güzelliğini görmek amacıyla uzun yıllardan beri kullanılmakta ve ziyaret edilmekte. Haruniye Kaplıcaları sularının banyo kürü olarak kullanıldığında; kireçlenme, yumuşak doku romatizması, deri hastalıları, romatizma, kronik bel ağrısı, inme, nevraljiler, ortopedik ameliyat ve kırıklar sonrası rehabilitasyona iyi geldiği bildiriliyor. İçme olarak kullanıldığında; mide ve ince bağırsak fonksiyonel rahatsızlıkları, kronik ve tekrarlayan ülserler, şeker, gut hastalığı. Böbrek ve idrar yolu taşlarının önlenmesi, kadın hastalıkları, mide-bağırsak, kalp ve kan dolaşımı, sinirsel rahatsızlıklar, karaciğer ve safrakesesi, beslenme bozuklukları, taş kırma ve taş ameliyatları sonrası kronik idrar yolları iltihapları rahatsızlıklarına iyi geliyor.
Ayrıca suyun içeriğinde bulunan kalsiyum nedeniyle; kalsiyum yetersizliğine bağlı olarak ortaya çıkan kemik eğriliği (raşitizm), kemik ve dişlerin gelişmesi ve sağlamlığında kalp kası ve çizgili kasların yeterli çalışmasında kalsiyum desteği sağlayarak etkili olabileceği inceleme raporlarında belirtilmiştir. Beslenmede florür eksikliği çocuklarda ve gençlerde diş çürüklerinin engellenmesi, hamilelikte ve yetişkinlerde florür eksikliğinin tedavisinde içme olarak kullanılmaktadır. (0-7 yaş çocuklar hariç) Ödem giderici, antialerjik, astım bronşit, kronik bronşit ve alerjik üst solunum yolları rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Özellikle bayanlar çamur küründen istifade ederek estetik ameliyatı olmadan ciltleri geriliyor ve gençleşiyorlar. Haruniye Kaplıcaları geleneksel kaplıca kullanım şeklinden çıkartılarak; Modern, uluslar arası standartlara sahip, nitelikli termal kaplıca haline dönüştürülmüş. 15 Mart 2010 tarihinde başlayan yenileme, bakım ve onarım çalışmaları 15 Temmuz 2010 tarihinde tamamlanarak işletmeye açılmış. 310 yatak kapasitesine sahip 101 oda ve 3 VİP ev, 3 adet kadın, erkek ve çocuk havuzu, çamur (kür) havuzu, Fizik Tedavi Merkezi, Restaurant, kafe, fırın, market, cami, çocuk oyun parkı, kaynak suyu, biyolojik arıtma tesisi, çevre düzenlemesi vb. yenileme çalışmaları yapılmış. 10 yatak kapasiteli 22 adet apart dairenin bakım ve onarımı, çamaşırhane, lokal, yemekhane-konferans salonunun yenileme, bakım ve onarımı, futbol, basketbol-voleybol tenis kortu saha bakım onarımı, çevre düzenlemesi, elektrik, su ve kanalizasyon alt yapısı yenileme, bakım ve onarım çalışmaları yapılmış.
Öte yandan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, ilin tanıtımına ve ekonomik gelişmesine büyük katkısı olacağına inandığı Haruniye Kaplıcaları’nın hizmet vermeye başlaması üzerine yerinde incelemelerde bulundu. Şifa bulmak ve dinlenmek için gelen vatandaşlara ‘hoş geldiniz’ diyerek duygularını alan Vali Cerrah, eksikliklerin giderilerek daha modern ve yaşanabilir hale getirdikleri tesisin daha güzel hizmet vermesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.