Geçtiğimiz hafta ilk bölümü yayınlanan ve toplumun büyük bir kesiminden tepki çeken ‘Muhteşem Yüzyıl’ adlı diziye bir tepki de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi’nden geldi. Dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, dizide üzerine giydirilen imajla cihan padişahı Kanun-i Sultan Süleyman ve onun şahsında tüm Osmanlı padişahlarının toplum nezdinde itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ifade etti. Dizide verilen mesajların azımsanmayacak kadar küstahça olduğuna dikkat çeken Güneş, şanlı Türk tarihinin aşağılandığını, İslam’a ve Müslümanlara hakaret edildiğini söyledi.
BİZİM ALTIN ÇAĞIMIZ
Güneş, “Muhteşem Yüzyıl denilen çağ Avrupalıları karanlık çağların uykusundan uyandırma kışkırtan, daha da önemlisi Avrupalıların bütün dünyayı sömürgeleştirmeye, on milyonlarca insanı zincirlere vurarak köleleştirmeye ya da bilfiil yok etmeye çalıştıkları bir zaman diliminde ecdadın dünyaya insanlığın, adaletin, hakkaniyetin, barışın, sulhun, selametin, emniyetin, edebin, edebiyatın, sanatın, şiirin, şiirsel bir hayatın ve dünyanın nasıl kurulabileceğini ve yaşanabileceğini gösterdiği bir altın çağdır” dedi. Ülkenin manevi açıdan önemli bir buhranla karşı karşıya bulunduğunu dile getiren AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, “Ülkemizde sosyal çöküntü yaşanmakta, aile bağları zayıflamakta, uyuşturucu kullanımı artmakta, fuhuş yaygınlaşmakta, hırsızlık, kapkaç ve soygun bir afet gibi ortalığı kasıp kavurmaktadır. Televole kültürüyle yoğrulan, medyanın yönlendirmesiyle dezenformasyon hummasına tutulan gençlik, yanlış adreslere yönelmiş ve mutluluğun kaynağını, uyuşturucu, içki, kumar ve cinsellikte arar olmuştur. Resmi kurumların yaptığı araştırmalara göre sigara kullanma yaşı 10’a, alkole başlama yaşı 11’e, uyuşturucuyla tanışma yaşı ise 12’ye inmiştir. Okullarımızda uyuşturucu kullanım oranı her yıl ikiye katlamaktadır. Türkiye’de yaklaşık her 3 saate bir kişi intihar etmektedir. Son üç yılda şans oyunlarına yapılan harcama 18 milyon TL’nin üzerinde gerçekleşmiştir. Ülkemizde suçların yaklaşık olarak yarısını 25 yaşın altındaki yaş diliminde bulunan gençler ve çocuklar işlemektedir. Artık iki elimizi başımızın arasına koyup, kara kara düşünme vakti gelmiş ve geçmektedir” diye konuştu.
Toplumu yok olma noktasına götürülen bu ahlaki ve manevi tahribata karşı milletin moral değerlerinin en önemlilerinden olan İmam Hatip okullarının orta kısımlarının mutlaka ve acilen faaliyete geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Yusuf Güneş, Kur’an kurslarının da millete iade edilmesi gerektiğini bildirdi. Türkiye’nin bir hukuk devleti olma arzusunu gerçekleştirebilmek için öncelikle başörtüsü yasağının hizmet alan-veren ayrımı yapmaksızın hayatın bütün alanlarında kaldırması gerektiğine dikkat çeken Güneş, “Milletimizin ve sivil toplum kuruluşlarının iradesi ve talepleri de bu yöndedir. Türkiye’nin madden ve manen ayağa kalkması bunlara bağlıdır” diyerek sözlerini tamamladı.
Ali Arslan
Editör: TE Bilişim