Yeni niş, NFT, değiştirilemez tokene yatırım yapmayı merak ediyor musunuz? Bir NFT pazarı, müzikten çok çeşitli hayali ortamlara kadar uzanan dijital ürünlerin alım satımına katılmak için giriş noktanız olabilir.

Çok sayıda NFT pazarı mevcuttur ve bunların çoğu belirli bir pazar veya uzmanlık alanında uzmanlaşmıştır. Birini seçmeden önce hangi nitelikleri göz önünde bulundurmalısınız ve mevcut en iyi NFT pazar yerleri hangileridir? Bilmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir.

İlk on NFT pazarı

İşte şu anda en popüler NFT pazarlarından birkaçı.

Yatırım Yapılabilecek NFT Pazar Yerleri

1. Açık Deniz

NFTsales'in öncüsü OpenSea'dir. OpenSea platformu çok çeşitli dijital materyaller sunar ve hem kayıt hem de tarama ücretsizdir. Kendi NFT'nizi yapmak istiyorsanız, aynı zamanda kullanımı kolay bir yaklaşıma sahiptir ve sanatçılara ve üreticilere ("darp basma" olarak bilinir) yardımcı olur.

Platformun adı, pazarın 150'den fazla çeşitli ödeme jetonunu kabul ettiği göz önüne alındığında uygundur. NFT aleminde yeniyseniz, OpenSea başlamak için harika bir yerdir.

2. Nadir

Rarible, OpenSea gibi, birçok NFT için büyük bir pazardır. Platformda her türlü sanat eseri, film, koleksiyon veya müzik eseri satın alınabilir, yapılabilir veya satılabilir. Pazaryerinde alım satım yapmak için OpenSea yerine Rarible'ın kendi tokeni olan Rarible cryptorobo kullanmanız gerekir.

İşletmenin çeşitli ünlü işletmelerle ittifakları vardır. Zevk almak! Markalar (NYSE:YUM) Bulut yazılımı devi Adobe (NASDAQ:ADBE) kısa süre önce NFT sanatçılarını ve eserlerini korumaya yardımcı olmak için Rarible ile birlikte çalıştı. Taco Bell, Rarible'da bir resim yayınladı.

3. Binance

2021'de en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, bir NFT pazarını tanıttı. Dünya çapındaki kripto para borsası Binance, NFT pazarına katılan birkaç işletme operatöründen yalnızca biri.

Sanat eserleri, oyunlar ve koleksiyonlar dahil olmak üzere diğer büyük platformlarda yer alan normal dijital ürünler Binance NFT'de mevcuttur.

Binance NFT'nin son derece ucuz maliyetlere sahip olması önemli bir avantaj.

Her ticaretin sadece %1'i site tarafından düşülür. Ayrıca borsası ile aynı teknolojiler ve tasarımlarla oluşturulmuş kullanıcı dostu bir platformdur.

Binance, kendi blok zinciri üzerinde çalıştığı için kripto para piyasasındaki diğer büyük oyunculara göre bir avantaja sahiptir.

4. Şık Ağ Geçidi

Dijital sanatçı Pak'ın 91,8 milyon dolara satılan "The Merge" filmi, Nifty Gateway'in sahnelemesiyle ünlü olduğu fiyat ve özel NFT işlemlerinden biriydi. Platformun 2019'un sonlarında Winklevoss ikizleri Cameron ve Tyler Winklevoss tarafından yönetilen Gemini tarafından satın alınması medyanın ilgisini çekti.

Bu pazar sanatta, özellikle tanınmış ressamların ve ünlülerin eserlerinde uzmanlaşmıştır. Nifty Gateway, talebi artırmak için "açık sürümler" konseptini kullanır. Yalnızca belirli bir süre için yeni bir NFT türünün sürümlerini satın alabilirsiniz. Bu pazarda herhangi bir ödeme yapmak için kartınızı kullanabilirsiniz. NFT'lere önemli bir yatırım yapmak ve daha pahalı seçeneklere erişmek istiyorsanız, Nifty Gateway en iyi seçenek olabilir.

5. Vakıf

Vakıf topluluğu, sanatçılara platforma katılmaları için davetiyeler gönderir ve müşteriler, satın almaya başlamak için yalnızca Ethereum tarafından finanse edilen bir kripto para birimi cüzdanına ihtiyaç duyar.

Kendi NFT'lerinizi yapmaya başlamak için hızlı ve basit bir yol arıyorsanız, Foundation kesinlikle başlamak için en iyi yer değil, ancak pazar, doğrudan göz atabileceğiniz bir ton sanat eseri sunuyor.

Alt çizgi

NFT pazarları aracılığıyla dijital ürünlere, eserlere ve koleksiyonlara yatırım yapmaya başlayabilirsiniz, ancak daha birçok olasılık mevcut. İstediğiniz NFT türüne ve işlemler için kullanmak istediğiniz kriptoya bağlı olarak, satın alma ve depolama taleplerinizi karşılayan birini seçmeye dikkat edin. İşlemlerinizi daha basit hale getirmek için bir otomatik işlem botu olan kripto robo'yu kullanabilirsiniz.

Bunun genç ve son derece spekülatif bir endüstri olduğunu unutmayın. Herhangi bir NFT'nin değerinin fırlayıp fırlamayacağını söylemenin bir yolu yok. Gerçek sanat ve koleksiyon ürünlerine benzer şekilde, dijital sanat ve koleksiyon öğelerinin değeri, öğenin özgünlüğü ve onu yaratan sanatçının ünü dahil olmak üzere çeşitli kriterlere dayanır. Varsa, herhangi bir satın alma yapmadan önce tüm yatırım planınızı, net değerinizi ve yatırım zaman ufkunuzu düşünün.

Editör: TE Bilişim