Portekiz Golden Visa 2012 yılından bu yana 10.000'den fazla başvuru sahibine Avrupa'da oturma izni vermiştir. Bu popüler ikamet programı, Portekiz Golden Visa almak için çeşitli yatırım seçenekleri sunmaktadır.

Portekiz için Golden Visa'nın avantajlarından bazıları düşük kalış süresi ve Schengen ülkelerine vizesiz seyahattir. Ayrıca beş yıl ikamet ettikten sonra Portekiz vatandaşı olmayı da tercih edebilirsiniz. 

Program hakkında daha fazla bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Portekiz Golden Visa Programı Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Noktalar

ARI (Yatırım Faaliyeti için Oturma İzni) olarak da bilinen Portekiz Golden Visa Programı, AB vatandaşı olmayanlar için mevcuttur. Yatırımcılardan gelen toplam yatırım girişi 2012'den bu yana 6 milyar Avro'nun üzerine çıkmıştır.

Ailenizle birlikte AB'de ikamet etmek istiyorsanız Portekiz Golden Visa iyi bir fırsattır. Hem uygun fiyatlı hem de hızlı bir programdır.

Portekiz'e Golden Visa, ikametin yanı sıra kaliteli bir yaşam tarzı ve güvenli bir ortam da getiriyor.

Golden Visa'nızı aldığınızda Portekiz'in herhangi bir yerinde yaşayabilir, çalışabilir ve eğitim görebilirsiniz. Aile üyeleriniz de sizinle aynı anda başvurabilir.

Aşağıdaki bölümde, Portekiz Golden Visa sahibi olmanın avantajlarını bulacaksınız.

Portekiz Golden Visa'dan En İyi Nasıl Faydalanılabilir?

Bu programın en büyük avantajlarından biri uygun fiyatlı gayrimenkul yatırım seçenekleridir. Programa başvurmak için gereken en düşük miktar 280.000 Avro'dur. Yani, en az 280.000 € değerinde bir mülk satın alarak hak kazanabilirsiniz. Aşağıdaki bölümlerde bu seçenek hakkında daha fazla ayrıntı bulacaksınız.

Portekiz'e Taşınmanıza Gerek Yok

Portekiz Golden Visa, siz istemediğiniz sürece Portekiz'e yerleşmenizi gerektirmez. Her yıl sadece yedi günlük bir ikamet gerektirir. Size zaten ikamet hakkı sağlamaktadır. Dolayısıyla, isterseniz Portekiz'de daha fazla zaman geçirebilirsiniz.

Portekiz’de Çalışmak, Yaşamak ve Okumak Mümkün

Portekiz Golden Visa Programı size bir Portekiz vatandaşı gibi yaşama, çalışma ve eğitim alma hakkı tanır. Portekiz oturma izni sahibi olursunuz. Çalışma izni sayesinde işinizi yürütebilir veya yeni bir iş kurabilirsiniz. Portekiz'in herhangi bir yerinde çalışabilirsiniz.

Ayrıca aileniz de bu haklardan faydalanabilir. Örneğin, çocuklarınız Portekiz'deki devlet okullarına veya uluslararası okullara gidebilir. Kamu sağlık hizmetlerine erişim de bir başka avantajdır.

AB Vatandaşlığı ve Dünya Çapındaki Ülkelere Vizesiz Erişim

Portekiz için Golden Visa Schengen bölgesine kolay erişim sağlar. Vatandaşlık aldıktan sonra haklarınız genişleyecek ve yaklaşık 187 ülkeye vizesiz seyahat edebileceksiniz.

Asgari ikamet şartlarını yerine getirdiğinizde Portekiz vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Portekiz vatandaşlığına başvurabilmek için aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir:

  • Hem kendi ülkesinde hem de Portekiz'de temiz bir sabıka kaydına sahip olmak
  • Portekizce temel dil sınavını geçmek ve
  • Portekiz'de ödenmemiş vergi ödemelerinin olmaması.

Portekiz pasaportunun dünyanın en güçlü pasaportlarından biri olduğunu unutmayın.

Mutat Olmayan Vergi İkametgahı

Portekiz'de 183 günden fazla kalırsanız vergi mukimi olursunuz. Sürekli vergi mükellefi olmamak sizin için bazı avantajlar sunar. Portekiz'de NHR (Non-habitual tax resident) programı bu amaçla başlatılmıştır. Program, on yıl boyunca belirli gelir vergilerinden muaf olmanızı sağlar.

Bazı Aile Üyeleriniz Size Katılabilir

Aşağıdaki aile üyeleri sizinle birlikte Portekiz'e Golden Visa başvurusunda bulunabilirler:

  • 18 yaşından küçük çocuklar
  • Tam zamanlı öğrenci olmaları ve evli olmamaları halinde 26 yaşından küçük, bakmakla yükümlü olduğunuz çocuklar
  • Asıl başvuru sahibinin 65 yaşın üzerindeki ebeveynleri.

Portekiz Golden Vizesi Nasıl Alınır

Portekiz Golden Visa almak istediğinizde çeşitli yatırım seçenekleri mevcuttur. En çok seçenek gayrimenkul yatırımıdır. Diğer seçenekler arasında fon aboneliği, sermaye transferi, şirket yatırımı ve bağış bulunmaktadır.

Ayrıntıları aşağıda bulabilirsiniz.

Gayrimenkul Yatırımı

Portekiz Golden Visa 2022 değişiklikleri 2022 yılı başı itibariyle uygulanmaya başlanmıştır. Bu değişikliklere göre, Porto ve Lizbon'daki konut mülkleri Golden Visa için uygun değildir. Ancak, söz konusu destinasyonlarda ticari mülkler satın alabilir ve Portekiz Golden Visa almaya hak kazanabilirsiniz.

Asgari yatırım tutarı, mülkün 30 yıldan eski, kentsel rehabilitasyon ve düşük yoğunluklu bir alanda olması durumunda 280.000 Avro'dur. Düşük yoğunluklu bir bölgede değilse ancak diğer koşulları sağlıyorsa, miktar 350.000 €'ya yükselir. Mülkün yenilenmesi de gerekmektedir.

Diğer iki gayrimenkul seçeneği, en az 500.000 Avro değerinde bir gayrimenkul yatırımını içermektedir. Söz konusu gayrimenkul düşük yoğunluklu bir bölgede ise, bu rakam 400.000 Avro'ya düşmektedir.

Yatırım Fonu Aboneliği

Bu her geçen gün popülerlik kazanıyor. Nitelikli bir Portekiz fonuna en az 500.000 € tutarında yatırım yapılması yeterlidir.

Portekiz Golden Visa, Avrupa'da ikametten daha fazlası anlamına gelir. Kendiniz için en iyi yatırım seçeneğine başvurun ve bu avantajları sadece aylar içinde elde edin.

Editör: TE Bilişim