3 çocuk annesi Ayşe Dağlıoğlu (45) yaptığı açıklamada, yaklaşık bir buçuk yıl önce ayağı taşa takılan şimdi 5 yaşında olan küçük kızı Zümra Nur'un kaynayan üzüm şırasının bulunduğu leğene düştüğünü söyledi.  Hemen kızını, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine, oradan da Konya Başkent Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürdüklerini ifade eden Dağlıoğlu, ''Kızımın şuuru yerinde değildi. Vücudunun neredeyse tamamı yanmıştı. 47 gün hastanenin yanık yoğun bakımında tedavi gördü. Bu süreçte doktorlar kızımın her an ölebileceğini, her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini söylemişti'' dedi. 
''KIZIM ADETA ÖLDÜ DİRİLDİ''
Ancak kendilerinin Allah'tan hiç ümitlerini kesmediklerini ve kızlarının yine koşup oynayacağı günün hasretiyle sürekli dua ettiklerini anlatan Dağlıoğlu, şunları kaydetti: 
''Kızım 7 ameliyat geçirdi. Yüzü, sol ayağı ile bacağının küçük bir kısmı yanmamıştı. Bacağından alınan deri vücudunun bir bölümüne nakledildi. Hemen Amerika'dan 9 bin liraya mal olan yanık elbiselerini getirdik. Kızım uzun soluklu tedavinin ardından kendisine geldi ve yoğun bakımdan çıktı. Tedaviye evde devam ettik. Vücuduna sürdüğümüz krem kızımın canını çok acıtıyordu. 10 ay boyunca kızımla birlikte hepimiz gece gündüz ayaktaydık. Komşularımız bile kızımın feryadına dayanamayıp bize yardım etmek için seferber oldular. Kızım şimdi çok iyi. Tedaviye devam ediyoruz. Yanık elbisesini giyiyor. Güneşe çıkartmıyoruz. Zümra Nur adeta öldü ve dirildi. Belki biraz sıkılıyor ama o da şimdi halinden çok memnun.'' 
Dağlıoğlu, kendilerinden hiçbir fedakarlığı esirgemeyen hastane doktorlarına çok teşekkür ettiğini bildirdi. Zümra Nur ise, hızla iyileştiği için çok mutluluğu olduğunu vurguladı. 
HAYATTA KALMASI MUCİZE 
Hastanenin Yanık Yoğun Bakım Sorumlusu ve Genel Cerrahi Bölümü doktorlarından Opr. Dr. Emin Türk ise, şıra leğenine düşen Zümra Nur'un kendilerine getirildiğinde vücudunda yüzde 70 ağır derece yanıklar bulunduğunu söyledi.  Türk, üçüncü derece yanıkları olan kızın yaşatılması için seferber olduklarını ancak aileye de her şeye hazırlıklı olmaları konusunda uyarılarda bulunduklarını belirterek ''Çocuğun yaşama şansı yüzde 30'lardaydı. Yani yüzde 70 ölme riski vardı. Yanık yüzdesi neyse ölüm yüzdesi odur. Bir de şire ve süt yanıklarının tedavileri zorlu bir tedavi sürecini gerektirir. Küçük kız 7 kez ameliyat geçirdi. Vücudunun bir kısmına bacağından alınan deri nakledildi. Şimdi yanık elbisesi ve düzenli kontrollerle tedavisi devam ediyor. Gerçekten bu derece yanığı olan birinin hayatta kalması çok nadir bir durumdur. Hastalarımıza Zümra Nur'u örnek gösteriyoruz'' diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim