Kapadokya; Türkiye’nin dünyaca ünlü tatil beldeleri arasında yer alır. Nevşehir sınırları içerisinde bulunan Kapadokya; bilhassa peribacaları ile ünlüdür. Kapadokya; dünyanın farklı yerlerinden gelen turistleri ağırlar. Ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunan bir yerdir.

Siz de günün birinde Kapadokya’ya gitmek isteyebilirsiniz. Bu noktada, gitmeden evvel Kapadokya otelleri için erken rezervasyon işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. Kapadokya otelleri; yüksek fiyatıyla dikkat çeken konaklama seçenekleridir. Fakat, gideceğiniz zamana önceden karar verip rezervasyon yaptırdığınız takdirde minimum yüzde 30 oranındaki indirimlerden yararlanabilirsiniz.

Kapadokya’da Nerede Kalınır?

Kapadokya gibi eşsiz bir yere gittikten sonra güzel bir yerde kalmamak olmaz. Kapadokya; bünyesinde Türkiye’nin diğer tatil beldelerine kıyasla farklı özellikler taşıyan otel seçeneklerini de bulundurur. Lüks, orta seviyeli ve ekonomik otel seçenekleri arasından bütçeye ve ihtiyaçlara uygun olarak tercih yapılabilir. Biraz da Kapadokya’nın popüler otellerinden bahsedelim!

  • Museum Hotel: Yalnızca Kapadokya’nın olmamakla beraber Türkiye’nin en lüks otelleri arasında yer alır. Hizmet kalitesi dünya standartları seviyesindedir. Otantik odaları; maddi açıdan bir hayli değerli olan antikalar ile döşenmiştir. Bu otel; adından da tahmin edilebileceği üzere ziyaretçilerine eşsiz bir müze deneyimi yaşatır. Ayrıca, vadi manzarasına sahip olması da ciddi bir avantajdır. İnsanlar; otelin ısıtmalı havuzundan yararlanarak mevsiminden bağımsız bir şekilde havuza girebilirler. Buna ek olarak, otelin evcil hayvan kabul ettiğini de rahatlıkla söyleyebiliriz.
  • Artemis Cave Suites: Göreme bölgesinde yer alan Kapadokya otelleri arasında bulunur. Gören herkesi hayran bırakacak türden bir şehir manzarasına sahiptir. Bunun yanı sıra, geniş bahçesi ve terası ile de farkını ortaya koyar. Odaların her birisinde klima, televizyon, su ısıtıcısı ve bornoz yer alır.
  • Kelebek Special Cave Hotel: Popüler Kapadokya otelleri arasında yer alır. Tıpkı Artemis Cave Suites gibi Göreme sınırları içerisindedir. Bünyesinde bulunan geleneksel Türk hamamı ve açık yüzme havuzu ile övgüleri hak eder. Ayrıca, otelin Kapadokya’nın farklı yerlerini ayaklar altına seren harika manzarası mevcuttur.
  • Mithra Cave Hotel: Harika iç ve dış mimarisi ile göz doldurur. Göreme merkeze sadece beş dakikalık uzakta oluşu ciddi bir avantajdır. Eşsiz vadi manzarası sunan bir otel olarak tarif edilebilir. Ayrıca, otelin odaları da otantik unsurlar dikkate alınarak tasarlanmıştır.
  • Traveller’s Cave Hotel: Diğer otellere kıyasla farklı bir manzarası mevcuttur. Göreme bölgesindeki bir tepenin üzerine inşa edildiğini söylemek gerekir. İnsanlar; bu otele geldikleri takdirde terastan gün doğumunu ve batımını izleme şansına erişirler. Ayrıca, birçok kişinin hayalini süsleyen Kapadokya üzerindeki sıcak hava balonlarına yakından tanık olmak adına uygun bir yerdir. Peribacaları hayranlığı olanlar da bilhassa bu otele gelerek peribacalarını izleme şansına erişirler.
  • Göreme Inn Hotel: Uygun fiyatlı Kapadokya otelleri arasında bulunur. Romantik bir oteldir. Bilhassa balayı çiftleri için uygun bir yer olduğunu dile getirebiliriz.
Editör: TE Bilişim