Saç ekimi İstanbul’un en iyi merkezlerinden biri seçilen Hermest Hair Clinic, 20 yıla dayanan bilgi ve tecrübesinden hareketle saç ekiminde dikkat edilmesi gereken tüm prensipleri açıkladı. Yalnızca Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en iyi saç ekim merkezine aday gösterilen klinik, hem hastalar hem de uzmanlar için 6 adımlık saç ekim prosedürünü de paylaştı.

Saç ekimi İstanbul’un en iyi merkezlerinden biri seçilerek kısa zaman önce Die Well tarafından Avrupa’da En İyi Saç Ekim Merkezi kategorisinde ödül alan Hermest Hair Clinic, dünya genelindeki saç ekim pazarında zirveye yükseliyor. 20 yıla dayanan bilgi ve tecrübesinden hareketle uzman kadrosuyla birlikte şu ana kadar 62 ülkeden 12 bin hastaya hizmet veren Hermest Hair Clinic, gelişmiş teknolojisiyle birlikte uyguladığı en iyi saç ekim yöntemleriyle globaldeki saç ekim kliniklerine de örnek olmaya devam ediyor. Saç ektirecek hastalarının sağlığını ve memnuniyetini her zaman önde tutan bir prensibi benimseyen saç ekim merkezi, saç ekim işlemlerinin öncesi ve sonrasında yerine getirilmesi gereken prosedürler hakkında da paylaştığı bilgilerle kişilerin en iyi saç ekim merkezini seçmeleri için yol haritası oluşturuyor. Dünya genelinde saç ekimi operasyonlarında en sık kullanılan DHI, FUE gibi saç ekimi yöntemlerinin yanı sıra Unique FUE (Özelleştirilmiş Foiküler Ünite Ekstraksiyonu’ isimli kendisine has saç ekimi metoduyla da adından söz ettiren klinik, tüm saç ekimi işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususları tüm ayrıntısıyla paylaşıyor.

Saç ekimi İstanbul’un en iyi merkezi işlemlerdeki kritik hususları açıkladı
 

Saç ekimi İstanbul’un en iyi merkezi olarak gösterilen Hermest Hair Clinic’in saç ekiminde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında paylaştığı bilgilerden hareketle bu süreçteki tüm tedavi ve iyileşme aşamalarının kişiye özel olarak belirlenmesi gerekiyor. Çünkü donör bölgesi ve saçsız bölge kişiden kişiye değişiklik gösterirken, “herkese standart saç ekimi yapılır” mottosu saç ekimi işlemlerinden sağlıklı ve kalıcı sonuç almayı engelliyor. Operasyonlardan önce hasta ile yapılan konsültasyon sırasında da tamamen hastaya özel bir tedavi sürecinin oluşturulması sayesinde saç ekimi işlemlerinde %99’a ulaşan başarı oranı elde edilebiliyor.

Hermest Hair Clinic, saç ekimi merkezlerinin bu sonuca ulaşmaları için dikkat etmesi gereken noktaları da detaylı bir şekilde açıklıyor.

İşte saç ekiminde dikkat edilmesi gereken prensipler!

Saç çizgisinin yüze göre çizilmesi: Saç ekimi yaptıracak kişilerin, yüz hatları ve kafa yapısı birbirinden farklı olduğu için, her hastada aynı saç ekimi yöntemini uygulamak mümkün olmuyor. Hermest Hair Clinic’in bu hususla ilgili paylaştığı bilgilerden hareketle, saç ekimi yapacak uzmanların saç çizgisinin kişinin yüz hattına uygun şekilde çizmeleri gerekiyor. Bu saç çizgisinin doğru bir şekilde tespit edilip çizilmesi, hastaların işlem sonrasında doğal bir görünüme kavuşmalarını sağlıyor.

Ekilen saçların sıkı olması: Uzmanların gerçekleştirdiği en iyi saç ekimi yöntemlerinde bile planların yanlış yapılması, saç ektiren hastaların hem yapay hem de seyrek bir görünüme sahip olmalarına yol açıyor. Bu yüzden geniş alanlara yayılan kellik sorunuyla mücadele eden hastaların tedavi sürecini tek seansta tamamlamak yerine, daha doğru bir planlamayla birkaç seansta bitirmek bu olumsuz sonucun önüne geçiyor.

Saçların doğru açıyla ekilmesi: Saç ekimi İstanbul’un en iyi kliniklerinden biri olan Hermest Hair Clinic’e göre operasyon esnasında saçların yanlış açıyla ekilmesi hem saçların tutma gücünü azaltarak uzun vadede kalıcılığını düşürüyor hem de saç taranma yönünü bozacağından doğal görüntünün kaybolmasına sebep oluyor. Bu yüzden saç ektirecek kişilerin alanında deneyimli saç ekimi uzmanlarının yer aldığı en iyi saç ekim kliniklerini seçmeleri gerekiyor.

Doğru sayıda greft alınması: Hermest Hair Clinic’in saç ekimine dair aktardığı bilgilerden hareketle donör bölgenin müsaade ettiği sayıdan fazla greft ya da saç kökü alınması donör bölgede komplikasyonlar oluşmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden saç ekimini gerçekleştirecek hekimlerin, saç ekiminden önce yaptığı analizlerle kişinin saç derisi yapısını incelemesi ve buna uygun olarak işlem yapması kritik bir husus olarak karşımıza çıkıyor.

En iyi saç ekim merkezi uyardı: Bu hastalıklara sahip olanlar saç ektirmemeli!
 

Avrupa’nın en iyi saç ekim merkezlerine aday gösterilen Hermest Hair Clinic, saç ekiminde dikkat edilmesi gereken konuların yalnızca işlemlerle sınırlı olmadığına da dikkat çekiyor. Saç ekim merkezi Hermest Hair Clinc’e göre hastaların saç ekimi tedavisi yaptırmadan önce bir sağlık taramasından geçmesi gerekiyor. Bu tarama sonucunda çeşitli hastalıklara sahip olan kişilerin saç ekimi yaptırmaması gerekiyor.

Peki kimlere saç ekimi yapılmamalı?
 

  • Hepatit C hastalığı olanlara
  • HIV - AIDS hastalığı olanlara
  • Psödopelade ve Liken planus hastalığı olanlara
  • Donör bölgesi yeterli olmayanlara
  • Ciddi kronik rahatsızlığı olanlara
  • Kalp, şeker hastalığı, karaciğer yetmezliği, tansiyon ve böbrek yetmezliği gibi sorunları olanlara
  • 18 yaşından küçük olanlara

Saç ekiminden izlenmesi gereken 6 adım

Saç ekimi işleminde uzmanların hassasiyet gösterdikleri her unsur hasta memnuniyeti açısından olumlu geribildirimlere kapı aralıyor. Hermest Hair Clinic’e göre tam da bu yüzden en iyi saç ekimi merkezlerinin 6 adımdan oluşan saç ekimi prosedürünü uygulamaları gerekiyor. Saç ekimi işleminde yapılan bu tetkikler  ve adımlar hem saç ektirecek kişinin sağlığını güvence altına alıyor hem de saç ekimi operasyonunun doğru şekilde planlanmasına yardımcı olarak üst satırlarda bahsedilen kriterlerin yerine getirilmesini sağlıyor. Peki saç ekimi İstanbul’un en iyi merkezlerinden biri seçilen Hermest Hair Clinic bu aşamaları nasıl listeliyor? Gelin birlikte inceleyelim.

  1. Konsültasyon: Konsültasyon aşaması saç ekimi operasyonun en önemli aşamalarından biri oluşturuyor. Bu adımda saç ekimi yaptıracak kişiye saç ekimi ile ilgili yapılacak ve oluşabilecek komplikasyonlar dahil olmak üzere tüm bilgiler veriliyor. Ardından kişinin saç derisi ve kafa yapısı incelenerek saç çizgisi tasarlanıyor.
  2. Hazırlık: Hermest Hair Clinic’e göre bu aşamada hem saç ekimi yapılacak kişinin hem de operasyon bölgesi işleme hazırlanılıyor. Operasyon yapılacak baş kısmının sterilizasyonu ve sedasyonu gerçekleştiriliyor.
  3. Saç köklerin alınması: Saç köklerinin toplanması işlemine dökülmeme özelliğine sahip olan ense bölgesine, köklerin doğru ve rahat bir şekilde toplanabilmesi için gerekli olan salin sıvısının enjekte edilmesiyle başlanıyor. Bu aşamada hasta acı veya ağrı hissetmiyor.
  4. Kanalların açılması: Hermest Hair Clinic’in açıkladığı bilgilerden hareketler saç ekimi yapılacak bölgede açılacak kanalların, nakil edilecek kökler ile aynı yönde ve aynı derinlikte olması gerekiyor. Bu işlem sırasında kanallar özel bir açıya göre ayarlanmıyor ve uzmanların açılan kanalların sayısıyla nakledilen köklerin aynı olmasına dikkat etmeleri şart koşuluyor.
  5. Saçların ekilmesi: Saçların ekilmesi, uygulanan saç ekimi işleminin son aşamasını oluşturuyor. Bu aşamada, en iyi saç ekimi yöntemi sürecinde alınan kökler kanallara yerleştirilerek entegrasyon işlemi yapılıyor. Uzman doktorun yaptığı planlamalara uyularak alınan saç köklerinin belirlenen miktarda önceden belirlenen bölgeye ekiliyor. Bu sayede saç ekiminin tamamlanmasıyla birlikte saçların daha güçlü olması ve iyileşme sürecini hızlandırmak için perepe işlemi uygulanıyor. Daha sonra işlem gören bölgeye pansuman yapılarak operasyon sonlandırılıyor.

Hermest Hair Clinic, hastalarına yalnızca operasyon değil, iyileşme sürecinde de eşlik ediyor. Avrupa’nın ve Türkiye’nin sayılı en iyi saç ekim kliniklerinden biri olarak öne çıkan Hermest Hair Clinic, iyileşme sürecinin de sağlıklı bir şekilde tamamlanması için hastalarına kullanılması ya da kullanılmaması gereken ilaçlar hakkında bilgi veriyor. Saç ekimi işleminin öncesi ve sonrasında hastalarıyla 7/24 iletişimde kalan Hermest Hair Clinic, gelişmiş iletişim alt yapısıyla en iyi saç ekimi yöntemlerini herkes için mümkün kılıyor ve hastalarının merak ettiği tüm soruları eşzamanlı olarak yanıtlıyor.

Editör: TE Bilişim