Hepimiz iyi bir gülüşe sahip olmak isteriz. İyi bir gülüşün bize hayatımızın her alanında büyük bir artısı vardır. İnsanların bize bakış açılarından tutun, kendi benliğimizin dışarıya verdiği tutuma kadar birçok konuda olumlu kazançlar sağlar. Peki, iyi bir gülüş elde etmek için ne gerekiyor? Cevap, Hollywood Smile olarak da bilinen gülüş tasarımıdır. Gülüş tasarımı sayesinde umduğunuzdan çok daha iyi bir gülüşe sahip olabilirsiniz.

“Gülüş tasarımı nedir?” sorusuna, estetik açıdan hoşumuza gitmeyen dişlerimizin türlü uygulamalarla düzeltilmesi cevabını verebiliriz. Uygulanan farklı teknikler sayesinde insanların en doğal gülüşlerini yakalamaları sağlanıyor. Doğru yapılmış bir gülüş tasarımı ile birlikte siz de kendinize uygun mükemmel bir gülüşe sahip olabilirsiniz.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Hastalara yapılan gülüş tasarımı işlemi, temelinde ağız yapısına en uygun gülüşü elde etmeyi hedef ele alır. Bu yüzden “Gülüş tasarımı nasıl yapılır?” sorusu göründüğünden biraz daha karmaşıktır. Çünkü yüzün, çenenin ve dişlerin yapısına göre farklı uygulamalar yapılır. Yapılacak gülüş tasarımı işlemleri için hastanın yukarıda saydığımız yapılarının fotoğraf ve videoları çekilir.

Yardımcı yazılımlar sayesinde çekilen video ve fotoğraflardan, yüzün ve çenenin karakteristik özellikleri dikkate alınarak hastaya özel gülüş tasarımı hazırlanır. Bu noktada uygulanabilecek işlemlerden bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Ortodontik tedaviler
  • Emax kaplamalar
  • İmplantlar
  • Porselen dolgular
  • Pembe estetik
  • Lamina porselenler
  • Zirkonyum kaplamalar

Anlayacağınız, diş hekimliği alanındaki birçok uygulama gülüş tasarımı konusunda etkilidir. Her hastanın tedavisine uygun yapılan bu uygulamalar sonucu, yaklaşık 3/4 seans ve 7/10 gün içerisinde istenilen gülüş tasarımı elde edilebilir.

Kimler Gülüş Tasarımı Yaptırmaya Uygundur?

Gülüşünden memnun olmayan ve daha iyi bir diş yapısı ile birlikte doğal görünüme kavuşmak isteyen herkes gülüş tasarımı yaptırabilir. Ancak bunun yanında diş dizilimi çapraşık ya da boy açısından düzensizse ya da dişlerinizde lekelenme ve anormal renkler varsa, yine gülüş tasarımı ile bu durumlardan kurtulabilirsiniz.

Ayrıca diş eksiklikleri ve diş eti problemleri sonucunda yaşanan orantısızlıklarda da hastalara gülüş tasarımı işlemi uygulanmaktadır. Bu şekilde hastalar diş ve diş etlerinde daha sağlıklı dokulara ve güzel bir gülüşe kavuşmuş olurlar. Çoğu hasta gülüş tasarımı işlemlerinden sonra sosyal hayatlarında da daha sağlıklı ilişkiler geliştirebilirler.

Ne Kadar Süre Kullanılabilir?

Dişlerimizin sağlığı, onlara gösterdiğimiz özene bağlı olarak uzun yıllar boyunca stabil kalabilir. Gülüş tasarımı işlemlerinde de durum tam olarak böyledir. Yapılan işlemler sonrası diş bakımınızı ne kadar iyi yaparsanız o kadar uzun bir kullanım ömrüne sahip olabilirsiniz. Genel olarak bu süreler 5 ila 15 yıl arasında değişmektedir.

Ancak öncesinde yapılan işlemler ve ne kadar iyi yapıldıkları da kullanım süresi konusunda etkilidir. Yani, iyi bir doktor tarafından sadece gerekli uygulamalarla birlikte yapıldığında en uzun kullanımı elde edebilirsiniz. Bu noktada gülüş tasarımı alanındaki başarısıyla adından söz ettiren Dr. Özlem Özcan tercih edebileceğiniz diş hekimlerinin başında gelmektedir.

Gülüş Tasarımı Fiyatları

Estetik bir uygulama olduğu için doğal olarak gülüş tasarımı fiyatları da hastalar tarafından merak edilen konulardan biridir. Fiyatlar, kişinin ağız yapısına göre farklı uygulamalarla birlikte yapılan bir işlem olduğundan kişiye göre değişir. Sadece kaplama uygulamalarında bile kaplama materyali olarak neyin kullanılacağı fiyatlarda değişikliklere sebep olmaktadır.

Bu yüzden gülüş tasarımı işlemi için sabit bir fiyatlandırma bulunmaz. Ancak doktorunuzla yapacağınız muayene ile birlikte size uygun gülüş tasarımı işlemleri belirlendikten sonra doğru bir fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim