Google ortak ağında reklam kampanyası düzenlemek ve geliştirmek adına adwords uzmanı çok büyük bir görev alır. Uzman kişiler yardımı ile reklam düzenleme ve yayınlama işlemi yapmak çok daha profesyonel bir sonuç elde etmenizi sağlar. Bu bağlamda da uzman geliştiriciler ön plana çıkar.

Hizmet ya da ürünlerinizin en hızlı ve en etkili olacak şekilde insanlara ulaşması sosyal medya ve web sitesi reklamları ile mümkün olur. Bu reklam sistemleri en doğru şekilde uygulanır ise etkilerini de görme şansınız mümkündür. Bu sebeple de geliştirici uzmanlara yönelim durumu söz konusudur.

Adwords Uzmanı Nedir?

Google arama butonunun ilk sayfalarında firma ya da verilen hizmetin reklam şeklinde yayınlanmasına yardımcı olan uzmanlara verilen isimdir. Google reklamları sayesinde pek çok firma ve ürün ile ilgili insanların dikkatini çekmek mümkün oluyor. Ads uzmanlık gerektiren bir sistem olduğu için bunu uzman kişilerin yapması gerekir.

Ürünlerin tüketici kitlesine daha hızlı bir şekilde ulaşması konusunda da ön plana çıkan bir sisteme sahiptir. Özellikle son yıllarda insanların internet üzerinden alışveriş yapması ve bu gibi sitelere yönelim göstermesi reklamcılık bakımından da daha iyi bir gelişme ortaya koymaya başladı. Reklamın kimler tarafından ne şekilde düzenlenmesi gerektiği konusunda da kapsamlı bilgi edinmek gerekir.

Adwords Uzmanı Fahri Demir Neler Yapar?

Ads uzmanları ile reklamcılık çok daha profesyonel bir hal almaya başladı. Google ortak ağında reklamın planlanarak yayınlanır hale gelmesinde Fahri Demir ön plana çıkan isimler arasında yer alır.

Fahri Demir gerek dijital pazarlama uzmanlığı gerek ise sosyal medya reklamları konusunda etkili isimlerden biri olduğu için çok fazla tercih edilir hale geldi. Aynı zamanda kampanyaları planlama ve düzenleme konusunda da ön plana çıkan sistemlere sahiptir. Uygulanan reklam planlamaları ile birlikte firma ya da ürün çok kısa bir süre içerisinde çok geniş bir kitleye yayılım gösterir.

Adwords Uzmanı Özellikleri Nelerdir?

Ads konusunda uzman olan kişiler pek çok açıdan fayda sağlar. Özellikle firmanın ürün ve hizmetini en iyi şekilde ortaya çıkarmayı hedefler.

Şu gibi özellikleri olması gerekir;

  • Yeniliklere ve değişikliklere açık olan uzmanlar ön plana çıkar.
  • Sosyal medya yönetim ve gelişimine yardımcı olacak özelliklere sahip olmalıdır.
  • Ads uzmanları ve dijital pazarlama uzmanı planlı ve sistematik bir çalışma düzeni ile çalışmalıdır.
  • Hedef kitleye uygun olan reklam çeşitlerine yönelim gösterilir.

Bu gibi özelliklerin bulunması çok daha etkili bir uzman hizmeti almanıza yardımcı olur.

Neden Adwords Uzmanı İle Çalışmalısınız?

Sosyal medya üzerinden gelişme gösteren ve bu alanlarda reklam yayınlayan firmaların gelişmesi açısından ads konusunda uzman olan çalışma arkadaşlarına ihtiyaç duyulur. Daha hızlı ve etkili bir ihracat sistemi için mutlaka bu uzmanlar ile çalışmak gerekir. Aynı zamanda bu uzmanlar çok daha hızlı ve doğru bir şekilde hedef kitleyi ön plana çıkarır. Hedef kitlenin belirlenmesi ile beraber de ürün ya da hizmetin en yaygın hale gelmesi mümkün olur. Özellikle google ilk sayfalarda yer alacak olan reklamlar için SEO uyumlu bir çalışma gerekir.

Adwords Uzmanı Hizmeti Ücretleri

Ads uzmanları ile alınan hizmet çeşitleri değişiklik gösterir. Reklam konusunda hizmet almak isteyen kişiler ile hedef kitle belirlemek isteyen kişiler farklı ücret sistemlerine tabi tutulur. Bu sebeple uzman kişi tarafından fiyat bilgisi almak son derece önemli oluyor. Adwords hizmetleri pek çok farklı şekilde gerçekleşir. PPC (Pay Per Click – Tıklama Başına Ödeme) ücretlendirme modeli ADS reklam sistemlerinde kullanılan ücretlendirme çeşididir. Reklama gerçekten tıklanır ise ödeme yapılma durumu söz konusu olur. Bu işlem de ancak uzmanlar ile mümkün olur.

Sık Sorulan Sorular

Google üzerinden reklam sistemi yapacak olan kişiler uzman hizmetlerine başvururlar.

Ads uzmanları ile ilgili en çok sorulan sorular şu şekildedir;

Ads Uzmanlarından Kimler Faydalanır?

Son derece etkili bir uzmanlık olan Ads, özellikle reklam ve google ads işlemi yapacak olan kişiler için uygun olur.

Ads Uzmanları Ne İşe Yarar?

Sosyal medya ya da web sitelerinde yayınlanacak olan reklamların en üstte yer almasına ve çok daha fazla tıklanmasına yardımcı olur.

Ads Uzmanlarının Çalışma Sistemi Nedir?

Hedef kitleye ve arama motoruna uygun olan reklamları insanlar için ön plana çıkarmaya yardımcı olur. Böylece çok daha kısa bir sürede hedef kitle belirler.

Sonuç

Ads uzmanları, özellikle reklam konusunda firma ve sitelerin daha çok ön plana çıkmasına yardımcı olan bir sisteme sahiptir. Reklam için ilk olarak anahtar kelimenin belirlenmesi en önemli aşamalar arasında yer alır. Reklam ile belirlenen anahtar kelimenin en iyi şekilde bağdaştığını bilerek buna uygun olacak şekilde reklam yayınlamak gerekir. Bu gibi işlemler de Ads uzmanları ile yapılır. Daha sonrasında da reklam sıralaması yapılır. Anahtar kelime ile reklam uyumlu olduğu zaman ilk sıralarda yer alma şansı söz konusu olur.

Editör: TE Bilişim