Bilindiği gibi kredi notu artık pek çok farklı alanda da kullanılan bir parametre olarak değerlendiriliyor. Ticari dünyada bu puanın önemi oldukça büyük! Elbette kişinin finansal durumundaki değişimler, borç ve hesap durumları ya da kullandığı kredili ürünler gibi unsurlar, kredi notunun da değişmesini beraberinde getiriyor. Bu değişim olumlu yönde olabilir yani kredi puanı yükselebilir. Ancak olumsuz yönde bir değişim de söz konusu olabilir.

Peki, kredi notundaki değişimleri hızlı ve kolay bir şekilde öğrenmenin bir yolu yok mu? Elbette var ve bunun için Findeks uyarı hizmeti sizin için devreye girebiliyor. Uyarı hizmetinden faydalanmanız durumunda öncelikle kredi notunuzdaki değişimleri hızla öğrenmeniz mümkün hale geliyor. Bunun için bankalara başvuru yapmanıza, çok sayıda farklı prosedür ile uğraşmanız gerekmiyor. Sadece kredi notundaki değişimleri görmek için bile çok sayıda kişinin bu hizmetten faydalanabildiğini belirtmeliyiz.

Findeks tarafından sunulan uyarı hizmeti kapsamında ulaşabileceğiniz bilgiler sadece kredi notunuz ve notunuzdaki değişimlerden ibaret değil. Bununla birlikte tüm bankalardaki kredi kartı limit bilgilerinize de anlık olarak erişim sağlayabilirsiniz. Hangi kredi kartının limiti ne kadardı gibi çeşitli soruların yanıtları ile uğraşmanıza, bu bilgiler arasında kaybolmanıza hiç gerek yok. Eğer kredi kartınızın limitinde ya da borçlarınızda bir değişim olursa bundan da anında haberdar olmanız mümkün olabiliyor. Yani uyarı sistemi sizi bilgilendirdiği için bu konularda ekstra bir bilgi alma çabası içerisine girmenize hiç gerek kalmıyor.

Tüm bunlar kadar önemli olan hususlardan biri de uyarı sisteminin sizin adınıza kredi başvurusu yapılması durumunda sizi anında bilgilendiriyor olmasıdır. Bu gibi durumlarda size bir e posta gönderiliyor ya da SMS ile tarafınıza gerekli bilgiler iletiliyor. Böylelikle eğer kredi başvurusunu siz yapmadıysanız gerekli birimlere başvurabilirsiniz. Bankayı arayarak başvuruyu sizin yapmadığınızı ifade edebilirsiniz.

Sonuç olarak Findeks tarafından sunulan uyarı hizmetinden faydalanmanızın katkıları saymakla bitmiyor. Eğer bu sistemi daha yakından incelemek, size ne gibi faydalar sunduğunu mercek altına almak isterseniz hemen internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Findeks internet sitesinde tüm hizmetler hakkında detaylı bilgiler yer alıyor.

Editör: TE Bilişim