Evlerde en önemli detaylar arasında aydınlatmalar gelir. Ruhunuzu ve stilinizi evinize yansıtacağınız küçük aydınlatma detayları ile daha rahat ve şık bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz. Stil sahibi evlerde kullanılan aydınlatmalar arasında odaya girer girmez farklarını belli eden ürünlerin başında lambaderler gelir. Birçok farklı tasarımda ve işlevde lambader seçenekleri bulunur. Sizde kendinizi en iyi yansıtan modeli seçebilir, evinize şık dokunuşlar yapabilirsiniz.

Evinizin Tarzına Uygun Lambader Modelleri Nelerdir?

Lambader, üzerinde başlık ya da ampul yer alan, genellikle uzun ayaklı aydınlatma ürünüdür. Tasarım farklılıkları olsa da genel hatlarıyla bir lambaderde; yere oturan taban kısmı, yükselmesi için direk, aydınlatma için ampul düğme, göz sağlığınızı korurken odanın ambiyansını da koruyacak başlık kısmı bulunur. Ayak uzunluğunu kullanım alanınıza göre uzun, orta ya da kısa olarak tercih edebilirsiniz. Bazı tasarımlarda başlık kısmı bulunmadan direkt olarak ampul bulunsa da başlık kısmına sahip modeller kullanmanız, göz sağlığınız için de önemlidir.

Tavandan gelen, beyaz renkli aydınlatma; gün içerisinde güneş ışınlarına, bilgisayar ve telefon ekranına maruz kalmaktan dolayı fazlasıyla yorulan gözleriniz için uzun vadede pek çok soruna yol açabilir. Başta göz sağlığınızı korumak adına ve odanıza sıcaklık katması açısından lambaderinizi sarı renkli ampuller takarak kullanabilirsiniz.

Lambaderin odadaki konumu da konforunuz için olmazsa olmazlardandır. Ürünü özellikle duvar köşelerine konumlandırmanız hem alandan tasarruf etmenize hem de keyifle kahvenizi içip kitap okuyabileceğiniz kendinize ait bir köşe yaratmanıza olanak sağlar.

Stilinizi Yansıtacak Lambaderi Nasıl Seçebilirsiniz?

Oda seçiminize ve dekorasyon tarzınıza göre tercih edebileceğiniz modeller vardır. Bu modeller arasında; standart tipli, kavisli ya da köprülü, üç ayaklı, hareketli başlıklı, I model, avize tipi, tiffany, Z tipi, ağaç ya da çok açılı, raflı ya da sehpa modelleri ilk akla gelen örneklerdir.

Dekorasyon stiliniz modern tarzdaysa keskin hatlara sahip, metal ya da cam malzemeden yapılan zarif tasarımları kullanabilirsiniz. Minimalist konseptten hoşlanıyorsanız l ya da standart tipli modellere şans verebilirsiniz. İskandinav tarza sahipseniz açık tonlu renk paletine sahip başlıklı ya da doğal malzemelerden üretilen tasarımlara yönelebilirsiniz. Geleneksel tasarımlı dekorasyon anlayışınız varsa başlık kısmı bulunan ayaklı lambader tercih edebilirsiniz. Bohem ve rustik evlerden hoşlanıyorsanız ahşap materyalli olanlara göz atabilirsiniz. Modern ve vintage ürünlerin tercih edildiği eklektik dekorasyon akımına yöneliyorsanız köprülü modellere bakabilirsiniz. Sahil tarzına yatkınsanız minimal tasarımlı, soft renkli l tipli ürünleri araştırabilirsiniz.

Lambaderi hangi odada, hangi işlevde kullanacağınız da seçiminizde size yardımcı olabilir. Çalışma odanızda kullanacaksanız raflı ve ahşap lambader seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Kütüphanenizin önüne konumlandıracağınız sallanan koltuk ya da berjerinizin arkasında değerlendirerek kitaplarınızı keyifle okuyabilirsiniz. En çok vakit geçireceğiniz salonunuz için bir lambader arayışındaysanız üç ayaklı ya da hareketli başlıklı olanları kullanabilirsiniz, yanına çeşitli bitkiler yerleştirerek şıklık yaratabilirsiniz. Yatak odanız için özellikle toz tutmayan, temizliği kolay materyallerden yapılan bir lambader alabilirsiniz. Bu odada kullanacağınız ürünü, boyunu kısa tutarak çok yönlü işlev elde edip abajur olarak da değerlendirebilirsiniz.

Farklı Tasarımdaki Lambader Fiyatları

Kullanılan malzeme kalitesi, renk, tarz ve boyut gibi pek çok seçenek göz önünde bulundurulduğunda lambader fiyatları değişkenlik gösterir. Bazı ahşap modeller el işçiliği ile üretildikleri için diğer aksesuarlardan daha farklı bir fiyatlamaya sahip olabilir. Fiyat performans açısından size en uygun olanı stilinize göre bulabilirsiniz. Tüm bu bilgiler ışığında artık, kullanacağınız odaya ve zevkinize en uygun modeli kısa sürede seçebilirsiniz. Kullanım alanınıza göre en uygun ürünü Koçtaş web sitesinden kolaylıkla seçebilir, kısa süre içerisinde sahip olabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim