Arkadaşınıza ya da akrabanıza hediye almak için erkek saat seçimi rehberine ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Doğum günleri, tatiller veya herhangi bir özel etkinlik için herkes harika hediyeler almaktan keyif alır. Sevdiklerimiz sık sık isteklerimizi sorduğuna göre, neden net olmayalım ve saat istiyorum demeyelim ki? Neye hepimizin ihtiyacı var ve daha fazlasını isteriz? Tabii ki zaman: zaman fiziksel olarak da bir kol saati olarak kendini gösterir ve burada, en iyi saati nasıl seçeceğinize ve saat seçimine dair bazı tavsiyeler sunuyoruz.

İlk başta, sizin veya başkaları için ideal saati seçmek biraz zor görünebilir: "Ne kadar harcamalıyım", "Deri kordon mu yoksa silikon kordon mu almalıyım" ve "Klas mı yoksa atletik mi olmalı" gibi düşünceleriniz olabilir. Burada, saat seçme kavramını daha az korkutucu hale getirerek okuyucuları güçlendirmek istiyoruz: bu 6 kolay ipucunu izleyerek kolunuzda zamanın tadını çıkarabilir veya bunu yaparak insanlara paha biçilemez bir zaman hediyesi verebilirsiniz.

1. Kime Vereceğinizi Hesaba Katın

Karar vermeden önce saati satın aldığınız kişinin ilgi alanlarını, hobilerini, stil veya moda anlayışını, tercihlerini ve daha fazlasını göz önünde bulundurun: kişi bir spor tutkunu mu, şirket yöneticisi mi, moda uzmanı mı yoksa sadece eğlenmeyi seven biri mi? Bunun, onlar için seçtiğiniz saat stili üzerinde bir etkisi olmalıdır. Spor saatleri, modaya uygun saatler, iş kıyafetleri için saatler, yaratıcı veya artistik saatler ve minimalist saatler gibi çok çeşitli saat olanakları bulunmakta. Fakat siyah erkek saatinin modası hiç geçmeyecektir, bunu da unutmayınız.

2. Kendinize Bir Bütçe Ayırın

Satın aldığınız kişinin tercihlerinin farkında olsanız bile, yine de kendi mali durumunuzu ön planda tutmanız gerekir: 1000 TL’den 100.000 TL’ye kadar her fiyat aralığında bir saat bulabilirsiniz ve mükemmel olanı bulduğunuzda biraz daha savurganlık yapmak isteseniz bile, önceden belirlenmiş bir bütçeyi göz önünde bulundurmak çok önemlidir. Daha yüksek (veya daha düşük) perakende fiyatlarına hızlıca atlamak bazen kötü sonuçlar doğurabilir. Her bütçeye uygun erkek saatlerinin bulunduğu sitemizde, size uygun hediyeyi bulacağınıza eminiz.

3. Saatlerin Bileşenlerini ve Mekanizmalarını Tanıyın

Erkek saat seçimi yapmadan önce çeşitli saat mekanizmalarını ve malzemelerini anlamak da çok önemlidir çünkü bunların hem fiyatlandırma hem de görünüm üzerinde etkisi vardır. Pille çalışan kuvars saatler genellikle kendi kendini kuran veya insan kurması gerektiren mekanik saatlerden daha ucuzdur. Benzer bir şekilde, paslanmaz çelikten yapılan saatler, daha asil metallerden ve titanyum veya karbon fiber gibi daha hafif malzemelerden yapılan saatlerden genellikle daha ucuzdur.

4. Alacağınız Kişinin Stilini ve Özelliklerini Düşünün

Kişi bir moda tutkunuysa, ona benzersiz bir kasa formuna veya parlak bir kadrana sahip bir saat vermeyi düşünün. Özellikler de çok önemlidir: örneğin, bir spor tutkunu için alışveriş yapıyorsanız, bir kronograf (yüzme turları veya sürat koşusu gibi ara etkinliklerin yapıldığı zamanlar) daha iyi bir seçim olabilir. Takvimler, çoklu saat dilimleri veya küresel zamanlayıcı sinyalleri gibi özellikler, kullanıcı bir iş yöneticisi veya sık seyahat eden biriyse yararlı olabilir.

Değişik stillerde erkek saat modellerimize göz atmak isterseniz sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

5. Markaya Karar Verin

Marka fikri biraz daha aldatıcıdır, ancak belirli bir saat markasını satın almanız gerekmediğini unutmayın. Ancak, tüm fiyat aralıklarındaki en iyi markalardan haberdar olmak faydalı olabilir. Bir satın alma işlemi yapmadan önce, biraz çevrimiçi araştırma yapın çünkü satın alınabilir bir fiyat aralığında alışveriş yapıyorsanız, daha büyük, daha tanınabilir markaların daha büyük bir önbelleği olabilir. Erkek saat seçimi yaparken daha pahalı saatlere geçerken, kişisel tercih de önemlidir.

6. İade Her Zaman Bir Seçenektir, Rahat Olun

Saati gidip tek başınıza satın almak zorunda değilsiniz ve bunun korkunç bir deneyim olması da gerekmiyor. Yetkili bir satıcıya girmek, hatta yeni veya kullanılmış saatler için çevrimiçi saat satın almak heyecan verici olabilir. Bunu bir öğrenme fırsatı olarak düşünün ve soru sormaktan çekinmeyin. Genel olarak, satış görevlileri ve çevrimiçi danışma görevlileri erkek saat seçimi konusunda yardımcı olmaktan ve rehberlik etmekten memnuniyet duyar.

Editör: TE Bilişim