Konya oto ekspertiz raporu yetkili bir ekspertiz firması tarafından belli ölçümler yapılıp oluşturulan bir rapordur. Çıkarılan ekspertiz raporunda aracın kaportasından motoruna kadar tüm detayları ile ilgili bilgiler yer alır. Oto ekspertiz firmaları bu raporu tarafsız bir gözle oluşturur ve kendilerine başvuran müşterilerine ekspertiz raporunu tüm şeffaflığı ile sunar. Bununla birlikte oto ekspertiz fiyatları ile ilgili net bir bilgi verebilmek imkansızdır. Çünkü her araç için kullanılan testler farklıdır. Bazı araçlar herhangi bir hataya mahal vermemek için defalarca testten geçirilir. Fakat en uygun ve güvenilir ücretler ile ekspertiz hizmeti almak için bu konuda deneyimli firmalara başvurabilirsiniz.

Kurumsal Oto Ekspertiz Firmaları

Konya oto ekspertiz hizmete sunan kurumsal firmalar size en uygun fiyat teklifini sunar. Ayrıca kurumsal firmalar sizi aracınızda yapmış oldukları tüm işlemleri tek tek tüm ayrıntıları ve masrafları ile birlikte gösterirler. Bu sayede bu tür firmalardan ekspertiz hizmeti aldığınız zaman aklınızda herhangi bir soru işareti kalmaz. Oto ekspertiz ücretleri uygulanan tüm inceleme ve testler ile beraber teknik uzmana ödenecek ücreti de kapsar. Ekspertiz raporunda 2. el aracın arıza ve hasar durumları kilometre bilgileri ve aracın özellikleri yer alır.

Oto Ekspertiz Neden Zorunlu?

İkinci el araç satışlarında ortaya çıkan sorunlar nedeni ile Konya oto ekspertiz raporu zorunlu hale getirilmiştir. Araç muayenesi olarak adlandırılabilecek ekspertiz hizmeti aracınızın geçmişi ile ilgili bilgi verir. Oto ekspertiz fiyatları firmadan firmaya bağlı olarak farklılık gösterir. Çünkü oto ekspertiz firmalarında farklı hizmet paketleri vardır. Bu paketlerin içeriği de birbirinden farklıdır. Sunulan bu paketler içerisinden kendi bütçenize en uygun olan paketi seçerek ekspertiz hizmeti alabilirsiniz. Fakat her paket içerisinde sizin aramış olduğunuz hizmet bulunmayabilir. Bu nedenle de alacak olduğunuz hizmete ek ödeme yapmanız gerekebilir. Bu fiyat karşılaştırmasını farklı firmalar arasında da yapmanız tavsiye edilir. Çünkü bazen farklı firmalar aynı hizmeti daha uyguna verebiliyor. Aynı hizmetten farklı bir firmaya daha fazla kar bırakarak yüksek ödeme yapabilirsiniz. Bu gibi sebeplerden dolayı sizin önceleriniz arama motorları üzerinde bir araştırma yaparak ekspertiz paketleri hakkında bilgi sahibi olmaktır. Ayrıca incelediğiniz firmanın sitesinde iletişim bilgilerini kullanarak firma ile iletişime geçebilir ve aklınıza takılan sorulara cevap bulabilirsiniz. Bununla birlikte ekspertiz firma sitesini incelerken fiyat listesinin güncel olduğunu sorgulamanız tavsiye edilir. Web sitelerini güncellemeyen bir firmaya denk gelmiş olma ihtimaliniz olabilir mi götürdüğünüz zaman farklı bir ücretle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle ekspertiz firma sitesinin güncel olup olmadığına dikkat etmeniz önerilir.

Oto Ekspertiz Paketleri

Konya oto ekspertiz paketi araştırması yapan kişilerin incelemesi gereken bir diğer şey ise oto ekspertiz paketleridir. Bu paketlerin içeriği ile ilgili bilgi sahibi olmanız sizin yararınıza olur. Sahip olacağınız bu bilgiler doğrultusunda aracınızı ekspertiz işlemine sokabilirsiniz. Ancak sizlere sunulan belli başlı ekspertiz paketleri vardır. Bu paketleri satın alırsanız Bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz gibi bir şey söylemek mümkün değildir. Bu paketler firmadan firmaya bağlı olarak farklı gösterdiği için farklı hizmetleri farklı fiyatları almanız söz konusu olabilir. Lüks bir ekspertiz firmasında alacak olduğunuz lüks bir paket size hava alanından karşılayıp alacak olduğunuz araca hatta notere götüren hizmetleri içerir. Standart paketleri tercih etmeniz durumunda ise bu gibi bir hizmet söz konusu değildir. Bu nedenle expertiz paketleri hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmanız daha iyi karar vermenizi sağlar.

Oto Ekspertiz Nasıl Yapılır?

Ardıç ağaçlarının üzerindeki yuvalar leyleklerle şenlendi Ardıç ağaçlarının üzerindeki yuvalar leyleklerle şenlendi

Konya oto ekspertiz işleminde aracın çeşitli kısımları yetkili teknik uzmanlar tarafından incelenir. İnceleme sınırında genel olarak makinelerde kullanılır. Böylece hata payı en aza indirgenmiş olur. Aracın dış boyasından amortisörlerine şanzımanından yağ kaçağına fren sistemine el frenini beyin kısmındaki kodlamalara kadar tüm bölümlerine bakılır. Böylece aracın hangi bölümünde ne kadar hasar olduğunun tespiti yapılır. Tespit edilen hasar raporlanır ve aracı alacak olan kişiye sunulur. Aracınız için ekspertiz hizmeti alırken mutlaka kurumsal ekspertiz firmalarına tercih etmelisiniz. Sizler de Konya'da güvenilir kurumsal ve kaliteli hizmet sunan bir oto ekspertiz firması arıyorsanız https://experix.com.tr/konya-oto-ekspertiz/ sitesini ziyaret ederek bilgi alabilir ve hizmet talep edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim