Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR SEN) Konya Şubesi kuruluşunun 17. yıldönümü münasebetiyle basın toplantısı düzenledi. 2010 yılının değerlendirildiği toplantıda bir televizyon kanalında yayınlanan dizi de sert bir şekilde eleştirildi.
Sözlerine Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan BEM-BİR SEN Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu, gazetecilerin olmadığı ve özgürce çalışmalarına izin verilmediği yerde demokrasiden bahsedilemeyeceğini söyledi. BEM-BİR SEN’in kurulduğu 1994 yılından bu yana kusursuz ve koşulsuz demokrasi için mücadele verdiğini belirten Sait Közoğlu, “Sendikamız bugün 17 yaşında ve çalışanlarının hakkını, özgürlüğünü kazanmak için bütün kararlılığı ile yoluna devam etmektedir. Sendikal faaliyetlerde üstün performansımızın ödülünü üst üste 5 yıl almış olduğumuz ‘Genel Yetkili Sendika’ sıfatıyla perçinlemiş bulunuyoruz. Biz sendikacılığı etnik kimlik, ideoloji üzerine yapmıyoruz. Bizim sendikal mücadele tarafımız haktan, adaletten ve özgürlükten yanadır. Öncelikle ülkemizin faydası için çalışmaktayız, bu nedenle 12 Eylül Referandum’unda ülkemizin faydası için ‘evet’ dedik. Milletimiz 12 Eylül Referandumu sonucuyla siyasetçilere Anayasanın değiştirilmesi için onay vermiştir. Daha demokratik ve özgür bir ortam için yamalı bohça haline gelen anayasamızın değiştirilmesi gerekir” diye konuştu.
‘ELDE EDİLECEK EN MÜKEMMEL SONUCU ALDIK’
2010 yılındaki son toplu görüşmede elde edilebilecek en mükemmel sonucu aldıklarını vurgulayan BEM-BİR SEN Konya Şube Başkanı Közoğlu, “Çalışanlarımızla yüzde 4 artı 4 zam, 80 TL ek ödeme, 45 TL toplu görüşme primi, 40 TL eş yardımı ve sözleşmeli kardeşlerimizin ilk kez 110 TL eş yardımı alması gibi birçok kazanımla önemli bir başarıya imza attık. 23 Temmuz 2010 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeler sonrası 6009 sayılı Kanun’un geçici 8. maddesi ile zimmetlere af getirilerek, idari ve mali takibatların da kaldırılması sağlandı. 2010 yılını sendikacılık adına büyük bir kazançla tamamladık. Şimdi ise ilk amacımız toplu sözleşmenin ikincil mevzuatının çıkarılmasıdır. Bu konuda gerekli çalışma ve taslakları hazırlayarak Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’ya ilettik. Bu talebimizin seçimlerden önce karşılanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Osmanlı’nın en önemli sultanlarından birisi olan Kanuni Sultan Süleyman’ın bir televizyon kanalında reyting uğruna ahlak yoksunu olarak yansıtılmasına da tepki gösterdiklerini ifade eden Sait Közoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Osmanlı Devleti’nin en büyük ve adaletli padişahlarından olan Kanuni Sultan Süleyman’ı ‘edep ve ahlak yoksunu, şehvet düşkünü’ gibi göstermeye çalışan Muhteşem Yüzyıl Dizisi’ni kınıyoruz. 600 yıl dünyaya hükmeden, adaletleri, hoşgörüleri ve kahramanlıklarıyla cihana nam salan Osmanlı’yı sanat adı altında küçük düşürmeye çalışmanın kimsenin haddi değildir. Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK)’ü bu dizinin yayından kaldırılması için göreve çağırıyoruz. Osmanlı Devleti’ni çeşitli vesileler ile kötüleme gayretlerinin yeni olmadığını biliyoruz, ancak millet olarak buna hiçbir zaman izin vermeyeceğiz.”
İbrahim Şahin
Editör: TE Bilişim